K. Osbourne seks A. Jolie pėdomis – ketina pašalinti kiaušides

Pramogų pasaulio maištautoja Kelly Osbourne (30 m.) žada sekti Angelinos Jolie (39 m.) pėdomis ir ryžtis kiaušidžių pašalinimo operacijai. Dėl paveldėtos BRCA1 geno mutacijos žvaigždė rizikuoja tapti kiaušidžių arba krūties vėžio auka. Bet kurią akimirką užklupti galinti liga Kelly itin neramina – juk kadaise su vėžiu kovojo ir jos motina Sharon (62 m.)

K. Osbourne seks A. Jolie pėdomis – ryšis kiaušidžių pašalinimui.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
K. Osbourne seks A. Jolie pėdomis – ryšis kiaušidžių pašalinimui.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2015, 2:50 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 7:27 AM

„Aš iš tiesų paveldėjau tą nelemtą geną. Mama privertė mane pasitikrinti po to, kai jai pačiai dėl ligos atsinaujinimo grėsmės buvo atlikta abiejų krūtų mastektomija. Žinau, kad vieną dieną man teks imtis prevencinių priemonių ir pasišalinti kiaušides. Esu vėžio aukos dukra ir pukiai žinau, kaip sudėtinga matyti kenčiantį artimąjį“, – teigė K.Osbourne.

Sh.Osbourne abiejų krūtų pašalinimas buvo atliktas prieš dvejus metus – taip buvo siekta užkirsti kelią vėžio, kurį šioji jau vieną kartą nugalėjo, atsinaujinimo galimybei.

Primename, kad Holivudo megažvaigždė A.Jolie antradienį paskelbė, kad dėl vėžio išsivystymo rizikos jai buvo pašalintos kiaušidės ir kiaušintakiai, o ši operacija buvo atlikta po abiejų krūtų pašalinimo prieš dvejus metus.

Aktorė, kurios motina, senelė ir teta mirė nuo vėžio, šią žinią paskelbė savo pranešime dienraštyje „The New York Times“.

A.Jolie yra nurodžiusi, kad dėl vieno geno mutacijos jai gresia 87 proc. krūties vėžio ir 50 proc. kiaušidžių vėžio išsivystymo rizika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.