Karalienė Elizabeth II apdovanojo savo sutuoktinį princą Philipą

Karalienė Elizabeth II trečiadienį savo sutuoktiniui princui Philipui

Karalienė Elizabeth II trečiadienį savo sutuoktiniui princui Philipui įteikė Australijos riterio skiriamuosius ženklus.<br>„Scanpix“ nuotr.
Karalienė Elizabeth II trečiadienį savo sutuoktiniui princui Philipui įteikė Australijos riterio skiriamuosius ženklus.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-04-22 21:18, atnaujinta 2018-01-06 04:15

Riterio titulas 93 metų Edinburgo kunigaikščiui suteiktas už tarnybą Britanijos monarchijai ir Sandraugos šalims. „Jis pasižymėdamas tarnavo Australijai ir yra daugiau nei 800 organizacijų globėjas“, – sakoma ordiną lydinčiame rašte.

T.Abbotto pranešimas, kad Edinburgo kunigaikščiui bus suteiktas prestižiškiausias šalies Australijos riterio titulas sausio 26 dieną, minint Australijos dieną, privertė suabejoti tokio sprendimo išmintingumu, suteikiant britų karališkosios šeimos nariui titulą dieną, kurią turėtų būti pagerbiami australai.

Griežčiausios kritikos premjeras sulaukė iš vyriausybės konservatorių. Kai kurie įstatymų leidėjai suabejojo T. Abbotto gebėjimais priimti politinius sprendimus ir, apskritai, ar jis turėtų toliau vadovauti šaliai.

Daugelis australų norėtų visai nutraukti bet kokius ryšius su monarchija ir tapti respublika. Australijos žiniasklaida pasmerkė Australijos ordino riterio titulo suteikimą Britanijos princui Philipui.

Karalienė Elizabeth II įteikė riterio skiriamuosius ženklus savo sutuoktiniui per iškilmingą ceremoniją Vindzoro pilyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.