Kur karališkasis kūdikis? Ar Catherine vėl vėluoja?

Pasirodė pranešimų, kad numatyta Kembridžo kunigaikštienės gimdymo data – balandžio 20 diena – jau praėjo. Gali būti, kad Šv. Marijos ligoninės gydytojai skatins gimdymą.

Kembridžo kunigaikštienės Catherine gimdymas buvo numatytas balandžio 20 dieną. Ar ji vėluoja?<br>„ViDA Press“ nuotr.
Kembridžo kunigaikštienės Catherine gimdymas buvo numatytas balandžio 20 dieną. Ar ji vėluoja?<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2015, 5:07 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 10:02 PM

Tačiau sveika nėščioji, kokia ir atrodo Kembridžo kunigaikštienė, neturėtų nerimauti, jei nepagimdė prognozuojamu laiku. Gimdymą gali uždelsti daug veiksnių, tarp jų – netaisyklinga kūdikio galvutės padėtis.

Princo Williamo ir Catherine pirmagimis princas George'as taip pat gimė vėliau, nei buvo numatyta. Vis dėlto apie kūdikio pernešiojimą kalbėti dar anksti. Specialistų nuomone, nėra priežasties galvoti, kad kūdikis jau yra pernešiotas; apskaičiuojamos gimdymo datos geriausiu atveju yra patirtimi remiami spėjimai, kurių paklaidos riba gali būti nuo dviejų iki trijų savaičių.

Medicinai toli pažengus į priekį pernešioti vaikai gimsta vis rečiau. Mamas prižiūrintys medikai paprastai pasirūpina, kad kūdikis gimtų laiku.

Pernešiotais laikomi kūdikiai, gimę po 42 pilnų nėštumo savaičių, arba daugiau kaip po 294 nėštumo dienų. Jeigu vaikas pernešiojamas, gresia įvairios komplikacijos. Pernešiotam vaisiui vystosi lėtinė hipoksija, silpnėja kompensacinės galimybės. Pernešiojimas yra daugelio akušerinių komplikacijų, gimdymo veiklos sutrikimų, gimdymą užbaigiančių operacijų, perinatalinio sergamumo priežastis.

Užsitęsusio nėštumo priežastys nėra visiškai aiškios – tai hormoninės, nepakankamo gimdos raumenų jaudrumo ir kitos. Gali būti ir netiksliai nustatyta gimdymo data.

Teiginys, kad pernešioti dažniausiai gimsta berniukai, nėra klaidingas. Pastebima, kad vėliau, negu numatyta, dažniausiai gimsta būtent vyriškos lyties naujagimiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.