Karališkoji pora paskelbė mažosios britų princesės vardą

Kembridžo kunigaikščiai jau išrinko vardą naujagimei. Jie princesę nusprendė pavadinti Charlotte Elizabeth Diana. Mergaitės vardą pirmoji išgirdo Anglijos karalienė Elizabeth II, kai kunigaikščiai su kūdikiu ant rankų apsilankė karalienės rezidencijoje. Tik po to jauniausios princesės vardas buvo paskelbtas visuomenei.

Mergaitės vardą pirmoji išgirdo Anglijos karalienė Elizabeth II, kai kunigaikščiai su kūdikiu ant rankų ir sūnumi George'u apsilankė karalienės rezidencijoje.<br>AP ir „Scanpix“ nuotr.
Mergaitės vardą pirmoji išgirdo Anglijos karalienė Elizabeth II, kai kunigaikščiai su kūdikiu ant rankų ir sūnumi George'u apsilankė karalienės rezidencijoje.<br>AP ir „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 4, 2015, 6:07 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 12:26 AM

Vis dėlto protokolu nėra numatyta, kad monarchas turi padėti išrinkti karališkojo kūdikio vardą. Šaltiniai rūmuose pasakojo, kad karalienė nė nesitikėjo, kad princesės vardas pirmiausiai bus praneštas jai. Tuo tarpu princas Williamas yra labai artimas su savo močiute, tad nusprendė ją pagerbti asmenišku vizitu.

Mergaitės vardas – labai simboliškas. Charlotte – antrasis Catherine sesers vardas (Pippa Charlotte Middleton). Be to, šis vardas yra giminingas princo Williamo tėvo princo Charleso vardui.

Antrojo vardo Elizabeth reikšmės daug aiškinti nereikia – taip pagerbiama karalienė Elizabeth II. Taip pat tai antrasis Kembridžo kunigaikštienės Catherine Elizabeth Middleton bei jos motinos Carole Elizabeth Middleton vardas. Anglijos karalienės Elizabeth II motinos vienas vardų taip pat buvo Elizabeth. 

Trečiojo vardo reikšmė aiškiausia – taip pagerbtas velionės princo Williamo motinos, širdžių karaliene tituluojamos princesės Dianos atminimas.

Charlotte Elizabeth Diana – pirma mergaitė gimusi sosto paveldėtojų šeimoje per 65 metus. Ketvirta eilėje į sostą princesė pasaulį išvydo šeštadienį.

Didžiosios Britanijos lažybų organizatoriai tvirtino, kad labiausiai tikėtina, jog princesė bus pavadinta Alice arba Charlotte.

Tarp karališkosios giminės moterų, gavusių Alice vardą, buvo karalienės Victorios dukra, taip pat Heseno princesė, tapusi paskutinio Rusijos caro Nikolajaus II žmona, ir dabartinės monarchės vyro princo Philipo motina – Batenbergo princesė.

Tarp kitų galimų vardų buvo minimi Elizabeth, Victoria ir Diana.

Dar princas Williamas su žmona Catherine augina sūnų princą George'ą Alexanderį Louisą. Jis gimė 2013 metų liepą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.