Per savo gimtadienį karalienė Elizabeth II apdovanojo titulais

Holivudo žvaigždei Kevinui

Per savo gimtadienį karalienė Elizabeth II apdovanojo titulais.<br>„Scanpix“ nuotr.
Per savo gimtadienį karalienė Elizabeth II apdovanojo titulais.<br>„Scanpix“ nuotr.
Kevinui Spacey suteiktas gerbės riterio titulas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kevinui Spacey suteiktas gerbės riterio titulas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-06-13 11:16, atnaujinta 2017-11-22 18:20

Filmo „Amerikos grožybės“ (American Beauty) žvaigždė buvo pagerbtas už nuopelnus Britanijos teatrui ir tarptautinei kultūrai. K.Spacey pastaruosius 11 metų dirbo Londono teatro „Old Vic“ meno direktoriumi.

Komentuodamas šią naujieną, kuri buvo paskelbta penktadienio vakarą, K.Spacey sakė, kad jaučiasi „pagerbtas ir sutrikęs dėl tokio karalienės pripažinimo“.

„Turiu padėkoti Britanijos visuomenei, kad palaikė mano pastangas „Old Vic“ teatre. Jaučiuosi tarsi būčiau įsūnytas“, – pridūrė jis.

Tačiau Naujajame Džersyje gimęs aktorius negalės oficialiai naudoti titulo „seras“ su savo vardu, nes nėra Tautų Sandraugos šalies pilietis.

Riterio titulas taip pat buvo suteiktas Šiaurės Airijos folk muzikos atlikėjui Van Morrisonui ir britų komikui Lenny Henry, o aktorius Benedictas Cumberbatchas ir kartu su juo filme „12 vergovės metų“ vaidinęs Chiwetelas Ejioforas buvo apdovanoti komandoro laipsnio Britanijos imperijos ordinais (CBE) – kartu su rašytoju Michaelu Bondu, vaikiškų knygelių apie meškiuką Padingtoną autoriumi.

„Oskaro“ laureatas aktorius Eddie Redmayne'as (Edis Redmeinas), komikas Martinas Clunesas, teatro žvaigždė Michaelas Ballas, aktorė Lesley Manville ir serialo „Doctor Who“ kūrėjas Stevenas Moffatas buvo apdovanoti karininko laipsnio Britanijos imperijos ordinais (OBE).

Tuo tarpu iškilus dirigentas seras Neville'is Marrineris buvo pagerbtas Garbės kavalieriaus ordinu už nuopelnus muzikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.