J. Albai ir A. Kutcheriui turtus krauna ne tik vaidyba

Kur dėti pasakiškus honorarus? Vieni Holivudo aktoriai prisiperka namų ir salų. Kiti filmavimo aikštelėje uždirbtus pinigus investuoja. Tarp jų – ir Jessica Alba (34 m.) bei Ashtonas Kutcheris (37 m.), pastebi „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

J.Alba ir A.Kutcheris – sėkmingi Holivudo verslininkai.
J.Alba ir A.Kutcheris – sėkmingi Holivudo verslininkai.
J.Albos įkurta bendrovė gamina ekologiškas valymo priemones.<br>„ViDA Press“ nuotr.
J.Albos įkurta bendrovė gamina ekologiškas valymo priemones.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Kutcheris investuoja į moderniųjų technologijų įmones.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Kutcheris investuoja į moderniųjų technologijų įmones.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Aug 8, 2015, 6:35 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 11:55 AM

Buvusi A.Kutcherio sutuoktinė Holivudo žvaigždė Demi Moore (52 m.) netikėjo, kad jis gali tapti sėkmės lydimu verslininku ar rimtu aktoriumi. Ir visai be reikalo.

Berniuku žaisliuku tituluotas aktorius ne tik tapo Holivudo žvaigždės Charlie Sheeno (49 m.) įpėdiniu itin populiariame televizijos seriale „Du su puse vyro“ (už vaidmenį jame jis per sezoną gaudavo 24 milijonus JAV dolerių).

Jo įkurta bendrovė „A-Grade Investments“ artimiausiu metu planuoja susižerti ir pirmąjį milijardą.

Aktorius daugiausia investuoja į moderniųjų technologijų įmones. 2009-aisiais Holivudo žvaigždė įžengė į „Skype“. Kai bendrovė už 8,6 milijardo JAV dolerių buvo parduota „Microsoft“, aktorius susišlavė milijonus.

2011-aisiais jis susidomėjo bendrove „Airbnb“, kuri sukūrė būsto nuomos platformą internete. Jos rinka – milžiniška.

Iš nepelningų rinkų A.Kutcheris pasitraukdavo taip pat greitai, kaip ir nutraukė santuokos saitus su gražuole Holivudo žvaigžde D.Moore.

Dabar A.Kutcheris laimingai gyvena su savo žmona, iš Ukrainos kilusia aktore Mila Kunis (31 m.). Jis puikus tėvas, besirūpinantis jųdviejų dukra Wyatt Isabelle.

Daugelis žiūrovų tikriausiai dar prisimena amerikiečių televizijos serialą „Tamsos angelas“. Jo režisierius Jamesas Cameronas J.Albai patikėjo pagrindinį – nuostabios merginos-roboto vaidmenį, už kurį 2001-aisiais ji pelnė geriausios televizijos aktorės apdovanojimą.

Po to, kai 2011 metais J.Alba už keturis filmus susižėrė Auksines avietes blogiausios antraplanio vaidmens atlikėjos kategorijoje, ji savo talentą nusprendė investuoti į kitą sritį.

Su knygos apie ekologiją autoriumi Christopheriu Gaviganu Holivudo žvaigždė įkūrė internetinę bendrovę „The Honest Company“, kuri gamina ekologiškas valymo priemones bei cheminių medžiagų neturinčius produktus, kūdikių sauskelnes.

Šis sumanymas J.Albai kainavo ne vieną bemiegę naktį. Juk į šią bendrovę ji investavo krūvą pinigų.

„Namų valymo priemonių verslas – išties tai skambėjo ne itin patraukliai. Bet jau buvau tapusi motina ir savo vaikams norėjau sukurti sveiką aplinką“, – sakė J.Alba, kuri vaikystėje kentėjo nuo alergijos ir astmos.

Dabar J.Alba pripažinta ne tik seksualiausia aktore. Žurnalas „Forbes“ ją išrinko turtingiausia savos jėgomis iškilusia Amerikos moterimi. Per trejus metus „The Honest Company“ apyvarta pasiekė 1 milijardą dolerių.

„Milijardas dolerių skamba neįspūdingai, kai pagalvoji apie bendrovės galimybes. Bet man, namų šeimininkei ir motinai, ši suma yra beprotiškai didelė“, – sakė J.Alba.

Parengė Ona Kacėnaitė  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.