10 daugiausia uždirbančių aktorių – nė vieno „Oskaro“ laureato

Visi jie apie „Oskarą“ kol kas gali tik pasvajoti. Negana to, kai kurie kino kritikų tiesiai vadinami netalentingais. Taip atrodo žurnalo „Forbes“ sudarytas dešimtukas aktorių, kurie per pastaruosius metus gavo didžiausius honorarus, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Didžiausius honorarus pasaulyje gauna R.Downey jaunesnysis, J.Chanas ir V.Dieselis.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Didžiausius honorarus pasaulyje gauna R.Downey jaunesnysis, J.Chanas ir V.Dieselis.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Vinas Dieselis.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Vinas Dieselis.<br>„ViDA Press“ nuotr.
R.Downey jaunesn.: „Būčiau puikus alfonsas, nes visiškai nemoku elgtis su pinigais.“<br>„ViDA Press“ nuotr.
R.Downey jaunesn.: „Būčiau puikus alfonsas, nes visiškai nemoku elgtis su pinigais.“<br>„ViDA Press“ nuotr.
Amitabhas Bachchanas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Amitabhas Bachchanas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Salmanas Khanas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Salmanas Khanas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Markas Wahlbergas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Markas Wahlbergas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Tomas Cruise’as.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Tomas Cruise’as.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Adamas Sandleris.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Adamas Sandleris.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Bradley Cooperis.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Bradley Cooperis.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Akshay Kumaras.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Akshay Kumaras.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Jackie Chanas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Jackie Chanas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

„Lietuvos rytas“

Aug 21, 2015, 11:23 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 1:40 PM

1. Robertas Downey jaunesnysis (50 m.) – 80 mln. JAV dolerių. Jau trečius metus iš eilės šio sąrašo viršūnėje atsiduriančiam aktoriui didžiausią šlovę pelnė Geležinio žmogaus personažas to paties pavadinimo filme.

Šio personažo autoriaus teisės priklauso R.Downey jaunesn. Aktorius aktyviai derasi prieš nuomodamas jį kitų filmų kūrėjams.

Nemažą honorarą aktorius susižėrė už filmą „Keršytojai: Altrono amžius“ (2015 m.), kurio pajamas siekia 1,4 milijardo JAV dolerių.

Be to, R.Downey jau pradėjo filmuotis kitąmet pasirodysiančioje juostoje „Kapitonas Amerika: pilietinis karas“. Kalbama, kad už šį darbą jis gaus 40 mln. JAV dolerių.

„Būčiau puikus alfonsas, nes visiškai nemoku elgtis su pinigais. Mano žmona Susan – prodiuserė. Ji visada žino, kaip jų uždirbti. Kaskart, kai pildau pajamų deklaraciją, puolu į paniką.

Niekuomet nieko neatidėdavau juodai dienai, visus pinigus kaipmat iššvaistydavau. Viską pakeitė „Geležinis žmogus“ – dabar uždirbu tiek, kad nespėju išleisti“, – yra prisipažinęs R.Downey jaunesn.

2. Jackie Chanas (61 m.) – 50 mln. JAV dolerių. Garsiausias Kinijos aktorius didžiausią savo metinio honoraro dalį gavo nusifilmavęs juostoje „Drakono kardas“, kuri JAV kino teatrus pasieks rugsėjį.

Be to, jis jau pakviestas filmuotis mažiausiai penkiose Holivudo juostose. Aktorius taip pat turi savo vardo prekių ženklą, riedžių verslą ir milžinišką kino teatrų tinklą.

3. Vinas Dieselis (48 m.) – 47 mln. JAV dolerių. Jam vietą šiame sąraše garantavo septintoji filmo „Greiti ir įsiutę“ dalis, kurios pajamos siekia 1,5 milijardo JAV dolerių. V.Dieselis šiuo metu yra populiarumo viršūnėje – turi 94 milijonus gerbėjų socialiniame tinkle „Facebook“.

4. Bradley Cooperis (40 m.) – 41,5 mln. JAV dolerių. Šiai žvaigždei praėjusiais metais šlovę ir didžiules pajamas atnešė „Amerikiečių snaiperis“. Anksčiau dažniausiai komedijose vaidinusiam aktoriui tai buvo didžiausias iššūkis karjeroje.

Kad galėtų įkūnyti geriausią JAV ginkluotųjų pajėgų snaiperį, B.Cooperiui daug treniravosi sporto salėje ir priaugo net 20 kilogramų raumenų. Aktorius už šį vaidmenį buvo nominuotas „Oskarui“.

5. Adamas Sandleris (48 m.) – 41 mln. JAV dolerių. Komedijų aktorius dažnai pristatomas Auksinei avietei, kuri teikiama už blogiausią vaidybą. Net dvi Auksines avietes turintis A.Sandleris ne kartą buvo apšauktas nevykėliu.

Tačiau, regis, kino kritikų nuomonė uždarbiui įtakos neturi. Šiemet pasirodžiusioje juostoje „Pikseliai“ vaidmenį sukūręs aktorius neseniai susitarė dar mažiausiai dėl keturių filmų.

6. Tomas Cruise’as (53 m.) – 40 mln. JAV dolerių. Vienu seksualiausių aktorių vadinamam T.Cruise’ui šlovę pelnė agento Etano Hanto vaidmuo filme „Misija: neįmanoma“ (1996 m.). Neseniai pasirodžiusi penktoji šio filmo dalis „Neįmanoma misija: slaptoji tauta“ jau uždirbo daugiau nei 100 mln. JAV dolerių. Tad manoma, kad T.Cruise’as ir toliau bus neįtikėtinai populiarus.

Aktoriaus piniginę papildė ir pernai pasirodžiusi juosta „Ties riba į rytojų“.

2012 metais Tomas buvo pakilęs į šio „Forbes“ sąrašo viršūnę.

7–8. Amitabhas Bachchanas (72 m.) – 33,5 mln. JAV dolerių. Bolivudo senbuvis per 50 metų aktoriaus karjerą įsiamžino daugiau nei 150 filmų, tačiau į pensiją dar nesirengia.

Nors indų filmai netampa tokie populiarūs kaip amerikiečių, jų kūrėjai nemažai prisiduria parduodami juostų transliavimo teises TV kanalams. Tad indų aktoriai uždarbiu taip pat negali skųstis.

Be to, A.Bachchanas veda televizijos žaidimą „Kas nori tapti milijonieriumi?“, kuris praėjusiais metais buvo rodomas jau aštuntą sezoną.

7–8. Salmanas Khanas (49 m.) – 33,5 mln. JAV dolerių. Vienas populiariausių Indijos aktorių yra nusifilmavęs 80 juostų, be to, išmėginęs prodiuserio darbą.

S.Khanas taip pat veda keletą Indijos TV laidų, turi savo drabužių liniją. Iš jos praėjusiais metais vyras uždirbo 30 mln. JAV dolerių.

Tačiau džiaugtis pinigais keletą metų Salmanas negalės – šiemet gegužę buvo nuteistas kalėti penkerius metus už tai, kad 2002-aisiais girtas vairuodamas automobilį suvažinėjo benamį ir paspruko iš įvykio vietos.

9. Akshay Kumaras (47 m.) – 32,5 mln. JAV dolerių. Ši Bolivudo žvaigždė nuo 1992 metų sukūrė vaidmenis 150 filmų.

Šiuo metu Akshay yra vienas produktyviausių aktorių tėvynėje, mat kasmet nusifilmuoja bent keturiose juostose. Pernai A.Kumaras daugiausia uždirbo iš filmų „Atostogos“ ir „Pramoga“.

10. Markas Wahlbergas (44 m.) – 32 mln. JAV dolerių. Aktorius yra šiemet baigtos kurti komedijos apie žaislinį meškiną „Tedis II“ žvaigždė. Filmo pajamos – 168 mln. JAV dolerių.

Šio sąrašo dešimtoje vietoje M.Wahlbergas atsidūrė antrus metus iš eilės. Bwe vaidybos, amerikietis nemažai dėmesio skiria nuosavai prodiusavimo bendrovei, kuri sukūrė filmą „Draugeliai“ (2015 m.) ir serialą „Žaidėjai“ (2015 m.).

Šiame seriale vaidina 11-oje sąrašo vietoje esantis aktorius Dwayne’as Johnsonas, pernai uždirbęs 31,5 mln. JAV dolerių.

Parengė Vykintė Budrytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.