Jennifer Lawrence nušluostė nosis garsiausioms pasaulio aktorėms

1. Jennifer Lawrence – 52 mln. dolerių

Jennifer Lawrence pernai, regis, išties šypsojosi Fortūna – susižėrusi 52 mln. JAV dolerių, ji įsiveržė į pirmąją daugiausiai uždirbančių aktorių moterų sąrašo vietą, didžiuliu atotrūkiu aplenkusi savo koleges.<br>Scanpix nuotr.
Jennifer Lawrence pernai, regis, išties šypsojosi Fortūna – susižėrusi 52 mln. JAV dolerių, ji įsiveržė į pirmąją daugiausiai uždirbančių aktorių moterų sąrašo vietą, didžiuliu atotrūkiu aplenkusi savo koleges.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-08-21 15:33, atnaujinta 2017-10-19 14:56

Žurnalo „Forbes“ kasmet sudaromame geriausiai apmokamų Holivudo aktorių moterų sąraše, kuris paskelbtas ketvirtadienį, „Bado žaidynių“ (Hunger Games) žvaigždė nesunkiai aplenkė antroje vietoje likusią Scarlett Johansson, kuri per praėjusius 12 mėnesių uždirbo 35,5 mln. JAV dolerių,

Iš viso keturios didžiojo ekrano žvaigždės moterys sugebėjo uždirbti iš vaidybos ir reklamos daugiau nei 20 mln. JAV dolerių iki mokesčių. Šią ribą peržengusių vyrų yra gerokai daugiau – 21, o toks faktas liudija, kad tarp vyrų ir moterų uždarbio Holivude tebežioji didžiulė praraja.

„Forbes“ atkreipė dėmesį į vyrams ir moterims tenkančią nevienodą kino projektų pelno dalį, kaip pavyzdį pateikdamas 2013 metų filmą „Amerikietiška afera“ (American Hustle), kuriame taip pat vaidino J.Lawrence. Kaip pranešama, pagrindinius vaidmenis jame sukūrę vyrai uždirbo 2 proc. daugiau negu moterys.

Žurnalas taip pat pažymėjo, kad moterų pagrindinių vaidmenų apskritai būna mažiau. Retai nutinka, kad moterims atitektų pagrindinis vaidmuo didelio biudžeto filmuose – jie dažniausiai skiriami vyrams, pavyzdžiui, Tomui Cruise'ui filmuose „Neįmanoma misija“ (Mission: Impossible) arba „Geležinio žmogaus“ (Iron Man) žvaigždei Robertui Downey Jr.

R.Downey Jr. toli aplenkė savo varžovų „Forbes“ geriausiai apmokamų vyrų aktorių sąraše, paskelbtame anksčiau šį mėnesį. Jis per metus susižėrė 80 mln. dolerių.

25 metų J.Lawrence yra viena jauniausių Holivudo žvaigždžių. Ji pelnė „Oskarą“ už vaidmenį 2012 metų komedijoje „Optimisto istorija“ (Silver Linings Playbook).

Daugelis kitų įsitvirtinusių aktorių, tokių kaip Julia Roberts, Jennifer Aniston ir Sandra Bullock, kuri užėmė pirmąją vietą praėjusių metų sąraše, per pastaruosius 12 mėnesių daugiau uždirbo iš reklamos negu iš filmų.

Į 2015-ųjų sąrašą pateko viena tarptautinė žvaigždė: kinų aktorė Fan Bingbing.

Žemiau pateikiamas visas „Forbes“ sąrašas, į kurį pateko aktorės, žurnalo duomenimis, uždirbusios daugiau negu 6 mln. dolerių:

1. Jennifer Lawrence – 52 mln. dolerių

2. Scarlett Johansson – 35,5 mln. dolerių

3. Melissa McCarthy – 23 mln. dolerių

4. Fan Bingbing – 21 mln. dolerių

5. Jennifer Aniston – 16,5 mln. dolerių

6. Julia Roberts – 16 mln. dolerių

7. Angelina Jolie – 15 mln. dolerių

8. Reese Witherspoon – 15 mln. dolerių

9. Anne Hathaway – 12 mln. dolerių

10. Kristen Stewart – 12 mln. dolerių

11. Cameron Diaz – 11 mln. dolerių

12. Gwyneth Paltrow – 9 mln. dolerių

13. Meryl Streep – 8 mln. dolerių

14. Amanda Seyfried – 8 mln. dolerių

15. Sandra Bullock – 8 mln. dolerių

16. Emma Stone – 6,5 mln. dolerių

17. Mila Kunis – 6,5 mln. dolerių

18. Natalie Portman – 6 mln. dolerių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.