Eltonas Johnas sulaukė netikėto Vladimiro Putino skambučio

Britų dainininkas Eltonas Johnas – nustebęs ir nudžiugęs. Rusijos poziciją dėl lytinių mažumų teisių karštai kritikuojantis garsus atlikėjas atkreipė šios šalies vadovo Vladimiro Putino dėmesį.

Eltonas Johnas (kairėje) tikisi pakeisti Vladimiro Putino požiūrį į lytines mažumas.<br>AP nuotr.
Eltonas Johnas (kairėje) tikisi pakeisti Vladimiro Putino požiūrį į lytines mažumas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2015, 1:04 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 6:28 PM

„Norėčiau susitikti, kartu išgerti arbatos ir pasikalbėti su V.Putinu. Pasakyčiau: „Nagi. Gėjai čia ne problema“, – BBC televizijai savaitgalį sakė Eltonas Johnas.

„Jis gal juoksis man už nugaros, kai užtrenks duris, gal vadins mane visišku idiotu, tačiau bent jau galėsiu sakyti, kad pabandžiau“, – pridūrė atlikėjas.

Homoseksualumo neslepiantis dainininkas daug metų kovoja už lytinių mažumų teises. Rusija draudžia tos pačios lyties asmenų santuokas, nepritaria homoseksualistų lygių teisių rėmimui ir dažnai tokias pastangas vadina „propaganda“.

Eltonas Johnas daugybę sykių yra koncertavęs Rusijoje, pirmą sykį – dar 1979 metais. Su sutuoktiniu Davidu Furnishu jis augina du vaikus, pagimdytus pakaitinės motinos.

Šią savaitę Eltonas Johnas socialiniuose tinkluose paskelbė, kad po minėto interviu V.Putinas išgirdo jo kvietimą ir paskambino.

„Ačiū prezidentui Vladimirui Putinui, kad paskambino man šiandien. Laukiu mūsų susitikimo, kai akis į akį galėsime padiskutuoti apie lytinių mažumų lygybę Rusijoje“, – parašė Eltonas Johnas.

Beje, savaitgalį jis susitiko su Ukrainos prezidentu Petro Porošenko – Kijeve dalyvavo tarptautinėje konferencijoje, kurioje sakė kalbą apie žmogaus teises.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.