V. Putinas neigia skambinęs E. Johnui dėl LGBT teisių Rusijoje

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai paneigė anksčiau šią savaitę pasirodžiusią žinią, jog Kremliaus vadovas neva paskambino serui Eltonui, kad pasikalbėtų su juo apie savo šalies įstatymus, nukreiptus prieš seksualines mažumas.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai paneigė žinią, jog Kremliaus vadovas neva paskambino serui Eltonui,<br>LR montažas.
Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai paneigė žinią, jog Kremliaus vadovas neva paskambino serui Eltonui,<br>LR montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 16, 2015, 1:58 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 1:53 PM

Savo homoseksualumo neslepianti hito „Rocket Man“ žvaigždė savaitgalį pripažino, kad jis vis dar tebepuoselėja viltį susitikti su V.Putinu ir aptarti su juo homofobijos problemą, nors per jo viešnagę Rusijoje 2014 metais panašus prašymas nebuvo patenkintas.

Tačiau pirmadienį, regis, E.Johno noras galiausiai išsipildęs – jis paskelbė V.Putino nuotrauką tinkle Instagram.com ir pridėjo prierašą: „Ačiū prezidentui Vladimirui Putinui už tai, kad jis šiandien susisiekė su manimi ir pasikalbėjo telefonu. Nekantriai laukiu mūsų susitikimo akis į akį, kad galėtume pakalbėti apie LGBT lygybę Rusijoje“.

Tačiau popmuzikos žvaigždės gerbėjai sutriko, kai V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad jokio panašaus pokalbio nebuvo.

Kalbėdamas antradienį su Rusijos žurnalistais D.Peskovas pažymėjo: „Putinas nesikalbėjo su Eltonu Johnu, maža to, mes negavome jokių jo prašymų dėl susitikimo.“

Atstovas pridūrė: „Prezidentas visada yra pasirengęs kalbėti apie žmogaus teisių problemas. Prezidentas, esu tikras, bus pasirengęs susitikti ir su Eltonu Johnu, jeigu bus gautas toks prašymas.“

E.Johnas pasaulinių turų metu reguliariai atvyksta į Rusiją, o per praėjusiais metais vykusį koncertą Sankt Peterburge jis kreipėsi į savo gerbėjus ir viešai sukritikavo įstatymą, draudžiantį nepilnamečiams propaguoti homoseksualumą: „Būdamas gėjus visada jaučiausi toks laukiamas Rusijoje... Jeigu atvirai nekalbėčiau apie tai, kas esu, negalėčiau rašyti šios muzikos. Tai nėra gėjų propaganda. Aš taip išreiškiu gyvenimą. Jeigu už tai pradėsime bausti žmones, pasaulis praras savo žmoniškumą“.

Šeštadienį E.Johnas britų nacionaliniam transliuotojui BBC pareiškė, kad vis dar tikisi susitikti su V.Putinu ir aptarti šią opią problemą.

„Labai norėčiau susitikti su juo. Labai norėčiau susėsti su juo ir pasikalbėti. Turbūt tai tik graži svajonė... Susitikčiau su juo ir pasakyčiau: „Klausykit, nagi, išgerkim arbatos, pakalbėkim apie tai“, – sakė jis.

„Jis gal juoktųsi man už nugaros, kai uždarytų duris, ir vadintų mane visišku idiotu, bet bent jau galėčiau turėti ramią sąžinę ir pasakyti: „Aš bandžiau“. Pasakyčiau: „Nagi. Gėjai čia ne problema. Mes nesame pasaulio problema. Pasaulis turi daug didesnių problemų nei gėjai“, – sakė muzikantas.

„Būk priimantis ir visi išvien bandykime spręsti pasaulio problemas. Bet neizoliuok gėjų ir nebūk iš anksto nusistatęs prieš juos“, – pridūrė jis.

Rusija draudžia tos pačios lyties asmenų santuokas, taip pat nepritaria homoseksualistų lygių teisių rėmimui ir dažnai tokias pastangas vadina „propaganda“.

Homofobija šalyje vis dar labai paplitusi ir beveik jokie vieši asmenys nėra atskleidę savo homoseksualumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.