Juoko karalius Jimas Carrey mylimosioms dovanojo tik skausmą

Komedijos karalius Jimas Carrey (53 m.) nebeturi dėl ko juoktis. Prabėgus vos kelioms dienoms po skyrybų su mylimąja vizažiste Cathriona White jį pasivijo žinia, kad ši moteris rasta negyva, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. Šalia jos gulėjo atsisveikinimo laiškas – 28-erių Cathriona pati nutraukė savo gyvybę.

Visi J.Carrey santykiai su moterimis buvo pasmerkti iš anksto.<br>ViDA Press nuotr.
Visi J.Carrey santykiai su moterimis buvo pasmerkti iš anksto.<br>ViDA Press nuotr.
Paskutinį kartą J.Carrey ir C.White kartu pasirodė rugsėjo 10-ąją per menininko Aarono Sandneso instaliacijos pristatymą Kayne Griffin Corcoran galerijoje. Po dviejų savaičių pora išsiskyrė.<br>ViDA Press nuotr.
Paskutinį kartą J.Carrey ir C.White kartu pasirodė rugsėjo 10-ąją per menininko Aarono Sandneso instaliacijos pristatymą Kayne Griffin Corcoran galerijoje. Po dviejų savaičių pora išsiskyrė.<br>ViDA Press nuotr.
Po skyrybų su Jimu Carrey vizažistė Cathriona White nusprendė pasitraukti iš gyvenimo.<br>ViDA Press nuotr.
Po skyrybų su Jimu Carrey vizažistė Cathriona White nusprendė pasitraukti iš gyvenimo.<br>ViDA Press nuotr.
Jimo santuoka su aktore Lauren Holly truko vos aštuonis mėnesius.<br>ViDA Press nuotr.
Jimo santuoka su aktore Lauren Holly truko vos aštuonis mėnesius.<br>ViDA Press nuotr.
Aktorė Renee Zellweger buvo iškėlusi ultimatumą J.Carrey. Tačiau šis pabūgo vesti trečią kartą.<br>ViDA Press nuotr.
Aktorė Renee Zellweger buvo iškėlusi ultimatumą J.Carrey. Tačiau šis pabūgo vesti trečią kartą.<br>ViDA Press nuotr.
Aktoriaus ir „Playboy“ žvaigždės Jenny McCarthy draugystė truko penkerius metus.<br>ViDA Press nuotr.
Aktoriaus ir „Playboy“ žvaigždės Jenny McCarthy draugystė truko penkerius metus.<br>ViDA Press nuotr.
Po skyrybų su Jimu Carrey vizažistė Cathriona White nusprendė pasitraukti iš gyvenimo.<br>ViDA Press nuotr.
Po skyrybų su Jimu Carrey vizažistė Cathriona White nusprendė pasitraukti iš gyvenimo.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Dovilė Lebrikaitė („Lietuvos rytas“)

Oct 3, 2015, 8:33 AM, atnaujinta Oct 12, 2017, 4:30 AM

„Aš šokiruotas ir apimtas liūdesio dėl mano mielosios Cathrionos. Ji buvo labai miela ir subtili gėlelė, per daug jautri aplinkai. Užjaučiu jos šeimą ir visus draugus, kurie ją mylėjo ir ja rūpinosi“, – kalbėjo J.Carrey.

Savižudybės išvakarėse Cathriona paskelbė kelias nerimą keliančias žinutes socialiniuose tinkluose: „Išsiregistruoju iš „Twitter“, tikiuosi, kad savo mieliausiems ir brangiausiems buvau šviesulys“. Štai „Instagram“ tinkle ji pacitavo airių poetą Williamą Butlerį Yeatsą: „Fėjos, ateikite ir pasiimkite mane iš šio nykaus pasaulio“.

C.White ne vienerius metus kovojo su depresija. Pasak jos motinos Brigid, Cathriona jautėsi taip, lyg neturėtų dėl ko gyventi po to, kai išsiskyrė su vyru, kurį buvo beprotiškai įsimylėjusi. Paties J.Carrey kova su depresija puikiai žinoma visuomenei.

Porą suvedė būtent dvasinis skausmas. Nuo 2012-ųjų susitikinėjusi pora kartu praleisdavo ištisas dienas, neiškeldami kojos iš namų, užtraukę visas užuolaidas, kad pasislėptų nuo pasaulio.

Viena iš didžiausių problemų Cathrionos ir Jimo santykiuose buvo C.White kuklumas. Pasak poros bičiulių, Cathriona tiesiog nekęsdavo vaikščioti kartu su Jimu į Holivudo vakarėlius.

Scientologijos šešėlis

Po C.White mirties paaiškėjo, kad jauna moteris priklausė prieštaringai vertinamai Scientologijos bažnyčiai. Velionės ryšį su Scientologija atskleidė įtakingas ir geros reputacijos žurnalistas Tony Ortega, kuris apie šį tikėjimą rašė pastaruosius du dešimtmečius.

„Su manimi susisiekė keli scientologai, kurie slapta mane vis informuoja, kas vyksta bažnyčios viduje. Jie man paskambino ir pasakė, kad C.White buvo scientologė. Jos mirtis juos visiškai pribloškė. Jie man pasakė, kad jie puikiai pažinojo Cathrioną“, – „DailyMail“ pasakojo T.Ortega.

Pasak jo, Cathriona lankė paskaitas Scientologijos žvaigždžių centre Holivude. Ji dalyvavo intensyviame išlikimo kurse, kuris, kaip moteris tikėjosi, turėjo padėti susitvarkyti gyvenimą.

C.White prisijungė prie Scientologijos prieš ketverius ar penkerius metus. Į bažnyčią ją atvedė muzikanto Becko bičiuliai („Grammy“ laureatas Beckas – pagarsėjęs scientologas, – Red.). Būtent scientologai paskatino C.White persikraustyti iš Airijos į Ameriką 2009-aisais.

Velionės draugai iš Scientologijos bažnyčios tvirtina, kad J.Carrey nuo pat romantiškos draugystės pradžios turėjo žinoti, jog Cathriona buvo scientologė.

Šis faktas stebinantis, mat aktorius jau daug metų viešai juokiasi iš Scientologijos bažnyčios. Šie juokeliai net tvaresni už Jimo ir Cathrionos draugystę – jie tai susibėgdavo, tai vėl išsiskirdavo.

Pasak T.Ortegos, artimi velionės draugai tikino, kad jie buvo labai nustebę, kai Jimas ir Cathriona susitaikė paskutinį sykį. Šis faktas kėlė didžiulį susirūpinimą visiems C.White draugams scientologams.

Svaigalus pakeitė darbu

Vaidmenys kultinėse komedijose „Bukas ir bukesnis“, „Kaukė“, „Eisas Ventura: naminių gyvūnėlių detektyvas“ ir kt. pelnė J.Carrey visuotinį pripažinimą ir pavertė jį geriausiai apmokamu praėjusio amžiaus paskutiniojo dešimtmečio aktoriumi. Tačiau sėkmė kino ekrane negarantavo laimingo asmeninio gyvenimo. Jimo meilės reikalai – ne itin nusisekę.

Eilė moterų – daug garsesnių nei iš mažo Airijos miestelio kilusi Cathriona – yra buvusių J.Carrey mylimųjų sąraše. Visas jas sieja vienas dalykas – karti patirtis, įsimylėjus Holivudo superžvaigždę J.Carrey.

Šiame sąraše įrašyti „Bridžitos Džouns dienoraščių“ žvaigždės Renee Zellweger, „Reklamos vilkų“ aktorės January Jones, „Buko ir Bukesnio“ aktorės Lauren Holly, buvusios „Playboy“ žvaigždės Jenny McCarthy vardai.

Nė vienai jų nepavyko sutramdyti užkietėjusio viengungio, kuris nusifilmavo 60 sėkmingų filmų. Būta net tokių, kurios neslėpė pasipiktinimo dėl to, ką tenka iškęsti Jimo moterims.

Kanadiečių kilmės aktorius pats yra prisipažinęs, kad ilgus metus su depresija bandė kovoti svaigindamasis narkotikais ir alkoholiu. Tiesa, šiandien jis nebevartoja jokių stimuliatorių, net kavos.

Užtat jis – nepataisomas darboholikas. Kalbama, kad aktorius prieš filmavimąsi gali praleisti net aštuonias valandas repetuodamas veido ekspresijas prieš veidrodį. O norėdamas neiššvaistyti šlovės J.Carrey dirba iki išnaktų ištisas savaites.

Sunki aktoriaus vaikystė

Vaikystėje Jimas buvo apibūdinamas kaip hiperaktyvus, dėmesio siekiantis berniukas. Tėvams sunkiai sekėsi suvaldyti sūnų, kartais jo emocijos prasiverždavo nekontroliuojamu pykčiu. Be to, berniukas kurdavo makabrišką meną, pavyzdžiui, kartą Jimas nupiešė savo tėvą su ginklu, o piešinį pavadino „Laukiant mirties“. Tai kėlė nerimą visai Carrey šeimai.

Vėlesni Jimo gyvenimo metai buvo dar liūdnesni. Kai J.Carrey tėvas prarado apskaitininko darbą, o motina susirgo, šeima taip skurdo, kad jiems teko gyventi autobusiuke. Tuo tarpu vaikai po pamokų dirbdavo valytojais, kad galėtų bent jau pavalgyti.

Į Los Andželą Jimas persikraustė vėlyvoje paauglystėje. Čia jis išgarsėjo rengdamas komedijos vakarus.

Būdamas 22-ejų J.Carrey susitikinėjo su dainininke Linda Ronstadt, kuriai tuo metu buvo 37-eri. Jų draugystė truko aštuonis mėnesius.

1987 metais Jimas vedė savo pirmąją žmoną Melissą Womer. Jiedu susipažino bare, kuriame Jimas rengdavo komedijos pasirodymus, o Melissa dirbo padavėja. Jimas ir Melissa susilaukė dukters Jane, tačiau jiedu išsiskyrė 1995-aisiais.

„Gyvenimas gali būti sunkus su stipriai depresuojančiu žmogumi“, – kadaise atviravo Melissa. Moteris taip pat atskleidė, kad daug naktų iš liūdesio J.Carrey praleisdavo sėdėdamas ant žemės ir raudodamas. Melissa kiekvieną kartą prisėsdavo šalia ir mėgindavo jį paguosti, nepaisydama, kad tuo metu buvo ketvirta ar penkta valanda ryto.

Priesaiką ištesėjo

1994-aisiais išleista juosta „Eisas Ventura: naminių gyvūnėlių detektyvas“ staiga iškėlė Jimą į neregėtas aukštumas. Tapęs žvaigžde aktorius vis rečiau grįždavo namo.

„Jis nusprendė, kad nori mėgautis sėkme būdamas vienišas. Tuo metu, kai mes išsiskyrėme, jis jau susitikinėjo su aktore Lauren Holly“, – pasakojo pirmoji J.Carrey žmona.

Visai netrukus Jimas surengė piršlybas filmavimosi aikštelėje. 1996-aisiais jis ir Lauren iškėlė vestuves, mat J.Carrey buvo nepakeliama populiariausio vienišiaus našta.

„Aš nekenčiau to, kad buvau viengungis, kuris galėjo permiegoti su bet kuo ir bet kada. Staiga suvokiau, kad aš nepajėgiu būti tuo, kuo tikėjausi galėsiąs tapti“, – po vestuvių kalbėjo J.Carrey. Tuomet jis tikėjo radęs moterį, su kuria galės kartu pasenti.

Nepaisant gražių žodžių, santuoka nutrūko po aštuonių mėnesių dėl „nesuderinamų charakterių skirtumų“. Po skyrybų J.Carrey prisiekė daugiau niekada nevesti ir ištesėjo žodį.

Daugybė romanų su aktorėmis nusitęsė į niekur – moterims paprasčiausiai atsibosdavo stengtis. Nepasisekė J.Carrey ir su modeliais – draugystės su Laurie Holden ir Anine Bing buvo trumpalaikės.

Bijo įsipareigojimų

Romanas su aktore R.Zellweger vos nesibaigė vestuvėmis. Susipažinę „Aš, kitas aš ir Irena“ filmavimo aikštelėje aktoriai susitikinėjo pusantrų metų. Tobulo šeiminio gyvenimo siekusi Renee iškėlė Jimui ultimatumą – arba jis jai pasipirš per ateinantį pusmetį, arba santykiai nutrūks.

Per romantišką vakarienę žvakių šviesoje J.Carrey įteikė Renee 60 tūkst. JAV dolerių vertės žiedą.

Kai Jimas pradėjo dvejoti dėl vestuvių, įsiplieskė didžiulis kivirčas. Galiausiai mylimuoju nusivylusi R.Zellweger išskrido viena Havajus, kur jiedu turėjo praleisti medaus mėnesį.

Bene ilgiausiai išlaikyti Jimą greta savęs pavyko „Playboy“ žvaigždei J.McCarthy. Penkerius metus trukusi draugystė prasidėjo 2005-aisais. Jenny ir Jimą suartino moters sūnaus Evano liga. Berniukas serga autizmu. Po to, kai pora išsiskyrė, Jenny viešai apkaltino J.Carrey nusisukus nuo berniuko, kuriam jis buvo tapęs tėvo figūra.

Nepaisant to, kad dabar J.Carrey jau senelis, per interviu aktorius vis dar kalba lyg paauglys, kai pokalbis pasisuka apie meilę ir įsipareigojimus.

„Man patinka susitikinėti su moterimis. Tačiau daugiau man nieko nereikia“, – amžino vienišiaus poziciją užtvirtino Jimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.