Aktoriaus Gary Oldmano buvusios žmonos prabilo apie jo nuodėmes

Britų aktoriui Gary Oldmanui (57 m.) sunkiai priliptų šeimos vyro etiketė. Garsenybė oficialiai išsiskyrė jau su ketvirtąja žmona dainininke bei dainų kūrėja Alexandra Edenborough (37 m.) ir jai turės sumokėti beveik pusketvirto milijono eurų, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Maždaug prieš metus G.Oldmanas tvirtino, kad santuoka su A.Edenborough jam bus paskutinė. Dabar aktorius apie tai nebekalba.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Maždaug prieš metus G.Oldmanas tvirtino, kad santuoka su A.Edenborough jam bus paskutinė. Dabar aktorius apie tai nebekalba.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Filmuose apie Harį Poterį G.Oldmanas įkūnijo pagrindinio herojaus krikštatėvį Sirijų Bleką.
Filmuose apie Harį Poterį G.Oldmanas įkūnijo pagrindinio herojaus krikštatėvį Sirijų Bleką.
Aktoriai U.Thurman ir G.Oldmanas buvo susituokę dvejus metus.
Aktoriai U.Thurman ir G.Oldmanas buvo susituokę dvejus metus.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Oct 14, 2015, 10:22 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 4:19 AM

Filmų apie Harį Poterį žvaigždė G.Oldmanas su britų džiazo ir elektroninės muzikos atlikėja A.Edenborough, žinoma kaip Alex Eden, santuokoje gyveno šešerius metus.

Šįmet prašymą skirtis teismui pateikusi muzikantė teigė, kad tokį žingsnį lėmė neišsprendžiami nesutarimai.

Prieš gerus metus aktorius dar džiaugėsi santykiais su Alexandra ir tvirtino galiausiai pasimokęs iš anksčiau padarytų klaidų.

„Praktika daro meistru. Juk yra tokia patarlė. Nesididžiuoju, kad tai ketvirta mano santuoka, bet ji yra gera. Tikiuosi, ji bus paskutinė“, – tuomet sakė kino žvaigždė.

Neaišku, ar tai paskutinė aktoriaus santuoka, tačiau kad nesėkminga, tai tikrai.

Kad ir kaip būtų, skyrybų dokumentus pasirašęs G.Oldmanas tvirtino su žmona išsiskyręs draugiškai ir linkintis jai didžiausios sėkmės.

Po skyrybų aktorius buvusiai sutuoktinei buvo įpareigotas per ketverius metus atseikėti 3,3 milijono eurų, taip pat apmokėti teismo išlaidas. Jam liks bendri namai Los Andžele ir keli automobiliai.

2008-aisiais, per Naujuosius, slaptoje ceremonijoje Santa Barbaroje aukso žiedus sumainę G.Oldmanas ir A.Edenborough susipažino 2007 metais.

Tuo metu Alexandra dirbo padavėja nedidelėje užeigoje vakarinėje Holivudo dalyje. Joje dažnai lankydavosi aktorius.

„Seniai nebuvau toks laimingas, o dabar būtent toks esu. Pastarąjį dešimtmetį susitikinėjau su keliomis merginomis, tačiau jų neprisileisdavau.

Juk turėdamas vaikų negali dažnai keisti moterų. O kai sutikau Alexandrą, supratau, kad viskas bus gerai“, – iškart po vestuvių kalbėjo G.Oldmanas.

Dviem dešimtmečiais jaunesnės žmonos įkvėptas vyras sukūrė nespalvotą dainos „Kiss Me Like The Woman You Loved“ vaizdo klipą.

Aktorius turi tris sūnus: Alfie Oldmaną (26 m.) – iš pirmos santuokos ir Gulliverį Flynną Oldmaną (18 m.) bei Charlie Johną Oldmaną (16 m.) iš trečiosios.

„Būti vienišu tėvu yra didžiausias mano gyvenimo iššūkis, o sūnūs – nuostabiausias laimėjimas.

Žiūrėdamas į juos suprantu, kokie jie puikūs. Tuomet apima jausmas, kad gyvenime kai ką darau teisingai“, – sakė G.Oldmanas.

Degtinei ir prostitutėms – šimtai tūkstančių?

Pirmą kartą G.Oldmanas vedė 1987 metais. Su būsima žmona aktore Lesley Manville (59 m.) jis susipažino Londono teatre „The Royal Court“, kuriame abu vaidino.

Poros santuoka truko dvejus metus. G.Oldmanas sutuoktinę paliko, kai jų sūnui Alfie buvo vos trys mėnesiai.

Vėliau buvę sutuoktiniai kartu vaidino filme „Kalėdų giesmė“ (2009 m.).

Antroji G.Oldmano žmona – Holivudo žvaigždė Uma Thurman (45 m.). Poros jausmai įsiliepsnojo kartu filmuojantis kriminalinėje dramoje „Nuolankumo būsena“ (1990 m.).

Ši santuoka taip pat truko dvejus metus – nuo 1990 iki 1992 metų.

Poros nesutarimai prasidėjo tuomet, kai aktorius buvo nutvertas neblaivus prie vairo.

„Ta santuoka buvo klaida, bet Gary yra tikrai geras aktorius. Susipažinome, kai man buvo vos 18-a. Tai buvo audringas meilės romanas, bet jis ir turėjo baigtis. Gary buvo mano pirmoji meilė“, – apie santuoką su G.Oldmanu yra sakiusi U.Thurman.

Trečią kartą aktorius šeimą sukūrė su modeliu ir fotografe Donya Fiorentino (47 m.) ir su ja susilaukė dviejų atžalų. Ketverius metus trukusi santuoka 2001-aisiais baigėsi itin audringai.

D.Fiorentino apkaltino G.Oldmaną pakėlus prieš ją ranką. Esą įsiplieskus konfliktui ir Donyai bandant iškviesti policiją įsikarščiavęs vyras jai tvojo laidinio telefono aparatu savo vaikų akivaizdoje.

Moteris prabilo ir apie kitas sutuoktinio nuodėmes. Anot jos, Gary savaitgaliais išleisdavo po keliolika tūkstančių eurų degtinei ir prostitutėms.

Tokias kalbas G.Oldmanas neigė tvirtindamas, kad jiems susipažinus jau nevartojo alkoholio. Maža to, aktorius atsikirto, kad Donya už jo ištekėjo tik dėl statuso.

Potraukis svaigintis – iš tėvo

Aktorius, muzikos ir filmų kūrėjas G.Oldmanas gimė namų šeimininkės Kathleen ir buvusio jūreivio, suvirintojo Leonardo Bertramo Oldmanų šeimoje Londone.

Gary tėvas buvo alkoholikas ir šeimą paliko, kai vaikui buvo septyneri.

Vaikystėje G.Oldmanas grojo pianinu, dainavo ir svajojo tapti muzikantu, tačiau būdamas 16 metų metė mokyklą ir įsidarbino sporto prekių parduotuvėje.

Tapti aktoriumi jį įkvėpė 1971 metais pamatytas filmas „Labai seniai, vakar“ su Malcolmu McDowellu.

G.Oldmanas kartą buvo nominuotas „Oskarui“ už pagrindinį vaidmenį mistiniame trileryje „Bastūnas, Siuvėjas, Kareivis, Šnipas“ (2011 m.).

Aktorius taip pat yra vaidinęs tokiuose filmuose kaip „Penktasis elementas“ (1997 m.), „Betmanas. Pradžia“ (2005 m.), „Tamsos riteris“ (2008 m.), „Robotas policininkas“ (2014 m.).

Juostose apie Harį Poterį jis sukūrė pagrindinio herojaus krikštatėvio Sirijaus Bleko vaidmenį.

Aktorius nuo jaunystės buvo linkęs į alkoholizmą. 1991 metais jis buvo suimtas už tai, kad neblaivus vairavo automobilį.

1993 metais kino žvaigždė susigriebė – gydėsi klinikoje, dalyvaudavo anoniminių alkoholikų susitikimuose.

„Negalėjau savęs kontroliuoti. Mano gyvenimas buvo pašlijęs, jaučiausi tarsi įstrigęs skalbyklėje“, – yra prisipažinęs aktorius.

Suvokti, kad alkoholis veda į pražūtį, G.Oldmanui padėjo ir kolegė Demi Moore, su kuria jis filmavosi „Raudonojoje raidėje“ (1995 m.).

Aktorius dievagojasi, kad nuo 1995-ųjų nėra ragavęs nė lašo svaigalų.

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“