Erotikos žvaigždei Samanthai Fox likimas negailėjo smūgių

Šeštadienį Vilniuje koncertuosianti S.Fox 1986-aisiais (kairėje) ir šiais laikais.<br>ViDA Press nuotr.
Šeštadienį Vilniuje koncertuosianti S.Fox 1986-aisiais (kairėje) ir šiais laikais.<br>ViDA Press nuotr.
S.Fox 1986-aisiais.<br>„ViDA Press“ nuotr.
S.Fox 1986-aisiais.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Atlikėja šeštadienį pasirodys „Siemens“ arenoje.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Atlikėja šeštadienį pasirodys „Siemens“ arenoje.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Samanthą į erotikos pasaulį pastūmėjo tėvai.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Samanthą į erotikos pasaulį pastūmėjo tėvai.<br>„ViDA Press“ nuotr.
S.Fox mylimoji M.Stratton (kairėje) rugpjūtį mirė nuo vėžio.<br>„ViDA Press“ nuotr.
S.Fox mylimoji M.Stratton (kairėje) rugpjūtį mirė nuo vėžio.<br>„ViDA Press“ nuotr.
S.Fox 1986-aisiais.<br>„ViDA Press“ nuotr.
S.Fox 1986-aisiais.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

lrytas.lt

Oct 24, 2015, 10:38 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 4:42 AM

Lietuvoje šį savaitgalį viešėsiančią Samanthą Fox (49 m.) dar mokyklos suole išgarsino apnuogintos krūtys, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Kaip tuometei britų erotikos karalienei sekasi prabėgus trims dešimtmečiams?

Įspūdingų formų blondinė oficialiai pripažįstama brite, kurios nuotraukos žiniasklaidoje devintajame dešimtmetyje šmėžavo dažniausiai.

Daugumoje tų fotografijų jos kūnas buvo beveik nepridengtas. Britų dienraščio „The Sun“ rubrika „Page 3“, kuriai daugybę metų pozavo krūtinę apnuoginusios merginos, pelnė S.Fox didžiulį populiarumą, pažintis su garsiausiomis įžymybėmis, taip pat visai sėkmingą dainininkės karjerą.

Kai šiandien pasipila kritiškos nuomonės apie populiarias atlikėjas, kurios apsinuogina dėl reklamos, verta prisiminti, kad S.Fox jas pralenkė keliais dešimtmečiais – įrodydama, kad nuogas kūnas apskritai gali lemti sėkmingos karjeros scenoje pradžią.

Tokią, kuri pelną neša iki šiol, nors S.Fox jau yra toli nuo populiariausių atlikėjų sąrašų. Šį šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje ji koncertuos greta kelių kitų praeities garsenybių – Fancy, Savage ir „Londonbeat“. Tokių nostalgijos švenčių Europoje – pilna.

Jos šypseną ir daugybėje kalendorių, erotinių žurnalų bei plakatų įamžintą kūną matė milijonai. Tačiau tamsūs Samanthos asmeninio gyvenimo epizodai daug metų buvo paslaptis.

Karjerą pramogų pasaulyje Samantha pradėjo taip, kad dabar dėl to tektų aiškintis teisme.

Teatru ir scena susidomėjusią paauglę į erotikos pasaulį pastūmėjo tėvai. Į didelę 16-metės Samanthos krūtinę atkreipdavo dėmesį visi berniukai.

Vieną dieną mama surengė dukters fotosesiją – mergaitė pozavo su apatiniais. Nuotraukas išsiuntė į vieno laikraščio rengiamą modelių konkursą.

Samantha netrukus sulaukė skambučio iš „The Sun“ – gavo pasiūlymą fotografuotis nuoga iki pusės. Tada įstatymai nedraudė tokio amžiaus modelių erotinių fotosesijų – dabar už tai būtų pateikti kaltinimai nepilnamečių pornografijos kūrimu.

Tėvai neprieštaravo, ir nuoga Samanthos krūtinė tapo tarptautine sensacija.

Nuo 1984 iki 1986-ųjų mergina buvo renkama populiariausiu „The Sun“ erotikos modeliu, kviečiama filmuotis televizijoje, kine, reklamuoti apatinių drabužių.

Perfotografuotos Samanthos nuotraukos „perestroikos“ laikais būdavo pelningai parduodamos net Sovietų Sąjungos turguose.

Jos kompaniją pamėgo britų roko žvaigždės – Samantha audringuose vakarėliuose šėlo su „Queen“ dainininku Freddie Mercury ir „Motorhead“ lyderiu Lemmy Kilmisteriu. Su pastaruoju ji net įrašė dainą.

Su JAV grupės „Kiss“ dainininku Paulu Stanley Samantha užmezgė karštą romaną ir dėl jo kuriam laikui net buvo persikrausčiusi į Ameriką.

Sulaukusi dvidešimties britė nusprendė baigti erotikos modelio karjerą ir pasukti į muziką. Tačiau vėliau vis dėlto dar kelis sykius apsinuogino prieš kamerą – 1995-aisiais, paminėdama erotinės rubrikos „Page 3“ jubiliejų, taip pat 1996-aisiais – žurnalui „Playboy“.

2008-aisiais ji vėl nusimetė drabužius – švęsdama tai, kad buvo išrinkta geriausiu visų laikų „Page 3“ modeliu. Tuo metu moteriai buvo 42-eji.

1986-aisiais pradėta muzikinė karjera iš pradžių sekėsi puikiai – daina „Touch Me“ sulaukė populiarumo visoje Europoje.

Skeptikai bambėjo dėl ribotų vokalo galimybių, tačiau seksualus įvaizdis, plokštelių viršeliai, kurių vienam dainininkė pozavo provokuojamai išsižergusi, ir priedainiai, kuriuose buvo raginama ją liesti ir patenkinti, darė stebuklus.

Tuo metu sukaupto populiarumo pakanka, kad S.Fox ir šiais laikais būtų kviečiama į koncertus, kuriuos gausiai lanko nostalgiją jaunystei jaučiantys penkiasdešimtmečiai.

Arba į autografų muges, kur už nuotrauką su parašu ir galimybę kartu nusifotografuoti gerbėjai kloja nemažas sumas.

Prieš porą dešimtmečių Samantha lankėsi ir Lietuvoje – dainavo festivalyje Kaune. Jo užkulisiuose atlikėja dūko, linksminosi su grupe ir net flirtavo su žurnalistais.

Tik paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, kai S.Fox žvaigždė pradėjo leistis, į viešumą pateko gana liūdnų jos asmeninio gyvenimo detalių.

Atrodo, seksualiajai blondinei nuolat nesisekdavo su vyrais, ir ne tik tais, kuriuos įsimylėdavo.

1991-aisiais ji pradėjo bylinėtis su savo tėvu Patricku, kuris dirbo ir jos vadybininku. Samantha įtarė, kad tėvas patyliukais ištuštino jos sąskaitą – pasiglemžė apie milijoną svarų sterlingų.

Teismas priteisė iš buvusio dailidės tris kartus mažesnę, bet vis tiek nemenką sumą. Dainininkės tėvas mirė 2000-aisiais – dešimt paskutinių gyvenimo metų Samantha su juo nesikalbėjo.

Dar karjeros viršūnėje ji buvo susidėjusi su australų sukčiumi, vėliau už įvairias aferas teismuose atsidūrusiu Peteriu Fosteriu.

Šis vyras nesikuklino – pasinaudodamas Samanthos įvaizdžiu bandė Didžiojoje Britanijoje išreklamuoti liekninamąją arbatą (ji, kaip paskui paaiškėjo, nieko nėra suliekninusi).

Negana to, jis ne tik nuolat svetimaudavo, bet ir romanui nutrūkus vienam britų leidiniui pardavė daug sultingų savo ir Samanthos nuotykių lovoje detalių.

„Visą gyvenimą su vyrais man taip nutinka. Kai esi žinoma ir garbinama vyrų, šalia esančiam vaikinui su tuo sunku taikstytis“, – vėliau viename interviu atsiduso S.Fox ir prisipažino, kad norėtų vaikų, bet nesutiko to, su kuriuo galėtų jų turėti.

Likimo ironija – gražuolė, dėl kurios seilę varvino tiek vyrų, laimę rado moters glėbyje.

Dar praėjusio amžiaus pabaigoje pradėjo sklisti gandas, kad Samantha yra homoseksuali. Ir ne tik todėl, kad dainininkė sutiko teisėjauti lesbiečių grožio konkurse.

Tuo metu ji gyveno su buvusia moterų roko grupės „Girlschool“ nare Cris Bonacci. Tai truko trejus metus.

Tiesa, moterys kartu rašė muziką, o asmeninių santykių nekomentavo, todėl galėjo pasirodyti, kad jų ryšys yra profesinis.

2003-iaisiais abejonių nebeliko. Dainininkė atskleidė romantišką ryšį su savo vadybininke, 11 metų vyresne Myra Stratton.

„Miegojau su kitomis moterimis, bet iki Myros nebuvau įsimylėjusi. Žmonės sako, kad esu homoseksuali. Aš pati nežinau, kokia esu“, – paaiškino Samantha.

2008-aisiais moterys kartu dalyvavo televizijos realybės šou, o po metų paskelbė planus įteisinti civilinę partnerystę.

Samantha ne viename interviu pasakojo, kad su Myra rado ramybę ir stabilumą, kurio troško visą gyvenimą: „Tikiuosi gyventi su ja iki pabaigos.“

Romantiška istorija liūdnai baigėsi šįmet. Rugpjūtį Myra mirė nuo vėžio, su kuriuo kovojo dvejus metus.

Likimas britų gražuolei smogė dar kartą, tačiau šį savaitgalį Lietuvoje ji primins – šou turi tęstis.

Parengė Ramūnas Zilnys  S.Fox vaizdo klipas „Touch Me“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.