A.Jolie režisuotas filmas – jos ir B.Pitto santykių atspindys

Pasaulio kino teatrų ekranuose pradėtas rodyti naujas Holivudo žvaigždės Angelinos Jolie filmas „Prie jūros“, pasakojantis apie santykių krizę išgyvenančią sutuoktinių porą.

A.Jolie ir B.Pittas vienas kitą gerai pažįsta, todėl sugebėjo išvengti krizės kurdami filmą apie šlyjančius poros santykius.<br>„Scanpix“ nuotr.
A.Jolie ir B.Pittas vienas kitą gerai pažįsta, todėl sugebėjo išvengti krizės kurdami filmą apie šlyjančius poros santykius.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 24, 2015, 12:37 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 2:40 AM

Po ilgos draugystės susituokusi bene garsiausia Holivudo pora A.Jolie ir Bradas Pittas nusprendė medaus mėnesį atšvęsti dirbdami – Maltoje kurdami filmą, kuriame abu atliko pagrindinius vaidmenis. A.Jolie pati parašė filmo scenarijų ir jį režisavo. Tai trečias jos režisūrinis darbas po kino juostų „Kraujo ir medaus žemėje“ ir „Nepalaužtas“.

Filme „Prie jūros“ pasakojama apie buvusią šokėją ir rašytoją, kurie keliauja po Prancūziją praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje. Tarp sutuoktinių kyla nesutarimų, jie pradeda tolti vienas nuo kito.

„Šis filmas iš tokių, kokie man visada patikdavo, – gražus, romantiškas, psichologinis, kamerinis. Deja, man retai siūlydavo vaidmenis tokiuose filmuose. O ir pati ilgai nesiryžau imtis šios istorijos. Mudu su Bradu abejojome, ar verta mums vėl kartu rodytis ekrane po viso triukšmo, kuris kilo po „Pono ir ponios Smitų“, – pasakojo A.Jolie.

Vis dėlto jie vėl susitiko filmavimo aikštelėje praėjus dešimčiai metų po filmo „Ponas ir ponia Smitai“, kuris pakeitė jų abiejų gyvenimą.  Tuomet B.Pittas dar buvo vedęs Jennifer Aniston, o Jolie – ką tik įsivaikinusi pirmą vaiką.

Dabar, kurdami filmą „Prie jūros“ apie jausmų dramą, jie tokiu rizikingu būdu pasitikrino savo jausmus ir santykius. Net sklido gandai, kad jie atsidūrė ant skyrybų ribos. Ar tai tiesa?

„Viskas įmanoma! – neslėpė A.Jolie. – Mums nepatarė to daryti. Įsivaizduokite sceną, kai man, kaip režisierei, reikia sukelti kuo agresyvesnę Brado emociją prieš save, vaidinančią jo žmoną. Mes ginčijamės, plūstamės, įžeidinėjame vienas kitą priešais kamerą, bet nuoskauda bei pyktis lieka ir po filmavimo. Susierzinimas, diskomfortas, nepasitenkinimas vienas kitu ir visu pasauliu. Atmosfera įkaitinta iki ribos.

O tai, ką reikėjo iškęsti filmavimo grupei, priešui nelinkėčiau. Jie žiūrėjo į mus ir nežinojo, kur akis dėti, jiems norėjosi pasislėpti, pabėgti, kol mes aiškinamės santykius.

Žinote, kaip būna gyvenime, kai jūsų akivaizdoje artimi žmonės kivirčijasi, širdį atveria, jūs staiga sužinote apie juos ir jų santykius intymių detalių. Tai labai nemalonu. Tačiau mes su vyru didžiuojamės, kad išdrįsome, surizikavome ir vis dėlto susidorojome su nelengva užduotimi.  Viskas, kas mūsų nepražudo, padaro mus stipresnius.“

Paklausta, ar, rašydama scenarijų, rėmėsi savo ir Brado santuokine patirtimi, Angelina purtė galvą, nors ir neslėpė, kad jų santuoka turi savų problemų.

„Jeigu tos problemos, kurių turi filmo herojai, bent iš tolo primintų mūsiškes, niekada nebūtume galėję suvaidinti tų personažų. Ne veltui Bradas iškart pavadino mano scenarijų beprotiškiausiu iš visų, kuriuos jam kada nors yra tekę skaityti. Su tuo aš niekada nesiginčijau“, – juokėsi A.Jolie.

Nors naujo filmo kūrimas Maltoje nebuvo toks malonus, kaip Angelina ir Bradas vylėsi, galų gale jie nutarė: „Tai buvo geriausias medaus mėnuo.“ Juolab kad ir filme sakoma: „Kas būna kartu, tų net audra neišskirs.“

„Mes su vyru vienas kitą gerai pažįstame, todėl sugebėjome išvengti krizės kurdami filmą „Prie jūros“ apie prastėjančius poros santykius“, – apibendrino A.Jolie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.