Stevenas Spielbergas apdovanotas aukščiausiu medaliu Amerikoje

JAV vadovas Barackas Obama antradienį įteikė režisieriui Stevenui Spielbergui Prezidento laisvės medalį.

Barackas Obama įteikė Stevenui Spielbergui Prezidento laisvės medalį.<br>Scanpix nuotr.
Barackas Obama įteikė Stevenui Spielbergui Prezidento laisvės medalį.<br>Scanpix nuotr.
Barackas Obama įteikė Stevenui Spielbergui Prezidento laisvės medalį.<br>Scanpix nuotr.
Barackas Obama įteikė Stevenui Spielbergui Prezidento laisvės medalį.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 25, 2015, 8:16 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 11:51 PM

„Steveno filmai visų pirma pasižymi tikėjimu mūsų bendražmogiškumu“, – sakė B.Obama, įteikdamas režisieriui garbingiausią civiliams asmenims teikiamą apdovanojimą.

„Jo istorijos formavo Amerikos istoriją, o jo vertybės formavo mūsų pasaulį“, – sakė prezidentas apie režisierių, sukūrusį tokius populiarius filmus, kaip „Ateivis“ (E.T. the Exta-Terrestrial), „Juros periodo parkas“ (Jurassic Park) ir „Indiana Džounsas“ (Indiana Jones).

B.Obama taip pat pažymėjo S.Spielbergo darbą kuriant Šoa fondą (USC Shoah Foundation Institute for Visual History and Education), kuriame kaupiami Holokaustą išgyvenusių žmonių liudijimai apie šią baisią žydų tautos tragediją.

Trimis „Oskarais“ apdovanotas filmų kūrėjas, kurio juostos už parduotus bilietus uždirbo daugiau nei 9 mlrd. JAV dolerių, džiaugėsi savo sugebėjimu dirbti su skirtingais žanrais, pradedant mokslinės fantastikos filmais, tokiais kaip „Juros periodo parkas“, ir baigiant istorinėmis dramomis, tarp jų „Šindlerio sąrašu“ (Schindler's List), kuri jam pelnė „Oskarą“.

„Filmas man visuomet buvo geriausias būdas atsikratyti savo demonų ir tokiu būdu permesti tuos demonus jums“, – sakė S.Spielbergas anksčiau šį mėnesį, Berlyne pristatydamas savo naujausią darbą – trilerį apie Šaltąjį karą „Bridge of Spies“ (Šnipų tiltas).

B.Obama Prezidento laisvės medalį taip pat įteikė dainininkui Jamesui Taylorui, „Grammy“ laureatui smuikininkui Itzhakui Perlmanui ir aktorei Barbrai Streisand, pelniusiai „Oskarą“ už vaidmenį muzikinėje komedijoje „Juokinga mergiotė“ (Funny Girl).

Tarp pagerbtų pramogų pasaulio žvaigždžių taip pat buvo muzikos prodiuseris Emilio Estefanas ir popmuzikos žvaigždė Gloria Estefan – kubiečių kilmės sutuoktiniai, laikomi ispanakalbių muzikos žvaigždžių pionieriais, sėkmingai įsiliejusiais į anglakalbių muzikos rinką.

Prezidento laisvės medaliu taip pat apdovanoti beisbolo legendos Willie Maysas ir rugsėjį Anapilin išėjęs Yogi Berra.

„Šiandien pagerbiame neeilinius žmones: novatorius, menininkus ir lyderius, kurie prisidėjo prie Amerikos tautos stiprybės“, – sakė B.Obama per ceremoniją Baltuosiuose rūmuose apie 17-a laureatų.

„Tokių gigantų kaip Willie dėka tokie žmonės kaip aš gali galvoti apie kandidatavimą į prezidentus“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.