Buvusi BBC žvaigždė aukas tvirkino net tiesioginiame eteryje

Vienu didžiausiu lytiniu nusikaltėliu per visą Didžiosios Britanijos istoriją vadinamas BBC laidų vedėjas Jimmy Savile'is savo aukas tvirkindavo net tiesioginio eterio metu.

Vaizdo įraše matyti, kaip Sylvia šokčioja iš vietos ir bando pasitraukti kuo toliau nuo šou vedėjo.<br>Stop kadras.
Vaizdo įraše matyti, kaip Sylvia šokčioja iš vietos ir bando pasitraukti kuo toliau nuo šou vedėjo.<br>Stop kadras.
Jimmy Savile'is veikė itin įžūliai: dešimtys nepilnamečių lytinę prievartą patyrė ne kur kitur, o BBC patalpose ar korporacijai priklausiusiose transporto priemonėse.<br>Scanpix nuotr.
Jimmy Savile'is veikė itin įžūliai: dešimtys nepilnamečių lytinę prievartą patyrė ne kur kitur, o BBC patalpose ar korporacijai priklausiusiose transporto priemonėse.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-01-22 12:52, atnaujinta 2017-06-10 11:52

Viena J.Savile'io aukų Sylvia Edwards įsitikinusi, kad BBC vadovai privalėjo žinoti, jog jų žvaigždė yra lytinis nusikaltėlis. Mat prie jos Jimmy priekabiavo net tiesioginio eterio metu. Vaizdo įraše matyti, kaip Sylvia šokčioja iš vietos ir bando pasitraukti kuo toliau nuo šou vedėjo.

S.Edwards buvo 18-a, kai ji pasirodė tiesioginėje J.Savile'io laidoje „Top of the Pops“ 1976-aisiais. Dabar jau 58-erių moteris išdrįso prabilti apie savo patirtį, nes Aukščiausiasis teismas nusprendė, kad BBC negalima kaltinti, dėl vėlyvo J.Savile'io nusikaltimų išaiškinimo. Pasak teismo, žiniasklaidos korporacija nieko nežinojo apie Jimmy elgesį.

„Savaime aišku, kad BBC žinojo, ką J.Savile'is darė. Dėl Dievo meilės, mano atvejis net yra nufilmuotas!“ – piktinosi S.Edwards.

Moteris aiškino, kad kaltinimų Jimmy niekada nepateikė, nes buvo įtikinta, jog tai tebus laiko ir pinigų švaistymas.

Pedofilas buvo įšventintas į riterius

Milijonams gerbėjų nuo pat 1967-ųjų jis buvo žinomas kaip Jimmy Savile’as – nepakartojamas radijo didžėjus, ilgametis kultinių televizijos laidų „Top of the Pops“ ir „Jim’ll Fix It“ vedėjas.

Maža to, J.Savile’as garsėjo kaip nenuilstantis filantropas. Vyriškis įveikė net 200 maratonų ir daugiau nei 100 kartų rungėsi imtynių ir bokso ringe, šitaip rinkdamas labdarą vaikų ligoninėms. Bendra jo surinkta ir paaukota suma – net 42 milijonai svarų sterlingų.

Būtent už nuopelnus popkultūrai ir labdaringą veiklą 1996 metais karalienė Elizabeth II jam suteikė riterio titulą.

J.Savile’as tapo seru Jimmy. Kai 2011-ųjų spalio 29-ąją šis 84-erių senukas mirė nuo plaučių uždegimo savo namuose Jorkšyro grafystėje, visas Jungtinės Karalystės kultūros, politinis ir visuomeninis elitas reiškė nuoširdžią užuojautą.

Jo draugų sąraše buvo pasaulio roko ir operos muzikos žvaigždės, aukščiausio rango politikai. J.Savile’as buvo ypač artimas su Geležine Ledi Margaret Thatcher. Apie savo liūdesį tada pranešė ir Velso princas Charlesas, dar vienas J.Savile’o bičiulis.

Po J.Savile’o mirties visas bemaž 5 mln. svarų vertės turtas atiteko dviem sergančių vaikų labdaros organizacijoms, pavadintoms būtent jo vardu. Jorkšyro grafystės Skarboro mieste praėjusių metų rudenį net buvo nutarta pastatyti paminklą šiam geradariui. Jo, žinoma, nebus.

Nuo 1967-ųjų iki 1994-ųjų J.Savile’as buvo vienas daugiausia uždirbančių BBC darbuotojų. Iš nukentėjusių asmenų pasakojimų aiškėja, kad pedofilas veikė itin įžūliai: dešimtys nepilnamečių lytinę prievartą patyrė ne kur kitur, o BBC patalpose ar korporacijai priklausiusiose transporto priemonėse.

Pirmieji jo nusikaltimai datuojami 1959-aisiais, o paskutiniai – 2006-aisiais. Dauguma J.Savile’o aukų – paauglės nuo 12 iki 16 metų, tačiau tarp nukentėjusiųjų yra ir labai mažų vaikų.

Pedofilo ciniškumui nebuvo ribų: tarp aukų yra ir itin pažeidžiamų ligoninių pacientų, taip pat protiškai ar fiziškai neįgalių mažamečių. Kai kurie buvę J.Savile’o bendradarbiai dabar netgi tvirtina, kad jis dar buvęs ir nekrofilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.