Bolivudo aktorius Sanjay Duttas paleistas iš kalėjimo

Bolivudo žvaigždė Sanjay

Bolivudo aktorius Sanjay Duttas paleistas iš kalėjimo.<br>ViDa Press nuotr.
Bolivudo aktorius Sanjay Duttas paleistas iš kalėjimo.<br>ViDa Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 9:23 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 3:55 PM

S.Dutto žmona Maanyata ir iškilus kino kūrėjas Rajkumaras Hirani pasveikino aktorių, išėjusį pro kalėjimo vartus vakariniame Punės mieste. Anksčiau laiko už gerą elgesį paleistas susikompromitavęs aktorius pabučiavo žemę prie kalėjimo vartų ir kariškai atidavė pagarbą.

Po to jis kartu su žmona ir R.Hirani išvažiavo į oro uostą, kur įsėdo į užsakomojo reiso lėktuvą ir išskrido į Mumbajų.

Manoma, kad 56 metų S.Duttas greitai atnaujins savo karjerą kine.

Jis buvo nuteistas kalėti šešerius metus už neteisėtą ginklų laikymą byloje, susijusioje su 1993-ųjų ataka, kai Mumbajuje keliose vietose buvo detonuotos 13 galingų bombų. Per tuos sprogdinimus žuvo iš viso 257 žmonės.

Manoma, kad ginklų S.Duttas įsigijo iš mafijos vadeivų, organizavusių atakas Mumbajuje. Aktorius teigė nieko nežinojęs apie sprogdinimų sąmokslą ir tikino, kad laikė tuos ginklus norėdamas apsaugoti savo šeimą.

S.Duttas buvo nuteistas 2006-aisiais. Praleidęs kalėjime pusantrų metų jis buvo paleistas už užstatą, kol buvo nagrinėjama jo apeliacija. 2013 metų kovą Aukščiausiasis Teismas patvirtino apkaltinamąjį nuosprendį, bet sutrumpino laisvės atėmimo bausmę iki penkerių metų. Žvaigždė buvo vėl pasiųstas už grotų atlikti likusios 3,5 metų bausmės.

Visuomenės aktyvistai įnirtingai prieštaravo sprendimui paleisti S.Duttą aštuoniais mėnesiais anksčiau, tvirtindami, kad jam nesąžiningai taikomos ypatingos privilegijos dėl žvaigždės statuso.

Per kalinimo laikotarpį S.Duttas buvo keliskart išleistas į laisvę, kad būtų užbaigti keli milijonų dolerių vertės Bolivudo kino projektai.

Pareigūnai nusprendė sutrumpinti bausmę, nes aktoriaus pavyzdingai elgėsi ir dalyvavo kalėjimo veikloje – buvo tos įstaigos radijo vedėjas ir gamino popierinius maišelius, nurodė naujienų agentūra PTI.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.