Vladimiro Putino moters karjeroje – naujas posūkis

Gyvenimas baigus sportinę karjerą gali būti ne ką mažiau įdomus. Rusijos olimpietei Alinai Kabajevai (32 m.) po triumfo 2004-aisiais viskas eina kaip iš pypkės. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas menkai slepia simpatiją šiai moteriai.

Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva.<br>ViDA Press nuotr.
Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva.<br>ViDA Press nuotr.
Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva.<br>ViDA Press nuotr.
Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva.<br>ViDA Press nuotr.
Alina Kabajeva.<br>ViDA Press nuotr.
Alina Kabajeva.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 14, 2016, 4:39 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:00 PM

Buvo pasklidusi žinia, kad 2014 m. balandį šalies vadovas vedė meninės gimnastikos žvaigždę. Prieš metus, teigiama, pora susilaukė dukters. Tačiau iki tol buvo spėjama, kad A.Kabajeva šalies vadovui pagimdė ir sūnų.

Kremlius oficialiai yra paskelbęs tik vieną asmeninį prezidento gyvenimo faktą: 2013-iaisiais jis po 31 santuokos metų išsiskyrė su žmona Liudmila.

Jei A.Kabajeva laukėsi vieno ar kelių kūdikių, jai tai nesutrukdė užimti itin svarbių postų.

Meninės gimnastikos virtuozė prieš porą metų atsisakė Valstybės Dūmos deputato įgaliojimų. Ji diriguoja didžiausiam Rusijoje privačiam žiniasklaidos holdingui – Nacionalinei žiniasklaidos grupei.

Jis valdo ketvirtadalį Pirmojo kanalo akcijų, televizijos kompanijas „Ren TV“, Penktąjį kanalą, laikraštį „Izvestija“ ir dar kelias dideles ir mažas žiniasklaidos bendroves. A.Kabajeva užėmė direktorių tarybos pirmininko postą.

Holdingas priklauso artimam V.Putino draugui multimilijardieriui Jurijui Kovalčiukui – asmeniui, įtrauktam į pirmuosius Vašingtone ir Briuselyje sudarytus antiputiniškuosius sąrašus žmonių, kuriems taikomos sankcijos.

Neseniai ji gavo dar vienas pareigas – A.Kabajeva vadovauja didžiausio sporto laikraščio „Sport-Ekspres“ direktorių tarybai. Apie tai pranešė Nacionalinė žiniasklaidos grupė, kai įsigijo 25 proc. „Sport-Ekspres“ akcijų.

„Kaip sportininkė visuomet sveikinu sveiką konkurenciją. Kuo daugiau mūsų šalyje bus kokybiškų sporto leidinių, tuo labiau susidomėjimas sportu didės. Palaikau ir idėją įjungti čempionus į žiniasklaidos veiklą. Daugiau, geriau, stipriau – toks šiuo atveju mano devizas“, – sakė A.Kabajeva.

Moteris teigė, kad yra nusiteikusi dirbti labai rimtai, nes neabejoja, kad jos sportinė karjera ir patirtis Nacionalinėje žiniasklaidos grupėje labai pravers einant naująsias pareigas.

Įdomu, kaip tai patiks darbuotojams – jie patys prieš metus reikalavo keisti vadovą, nes norėjo žmogaus, suprantančio sporto svarbą ir gebančio jį tinkamai pristatyti. Ką gi: pasakyta – padaryta.

Bet kokiu atveju, jų darbo diena turėtų keistis – juk dirbs su ypatinga figūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.