Billy Zane'ą švystelėjo ir parbloškė „Titaniko“ sukeltos bangos

Kerinti šypsena, skvarbus žvilgsnis, atsaini, pasitikėjimo kupina laikysena. Tokį graikų kilmės amerikiečių aktorių Billy Zane’ą, vasario 24-ąją švęntusį savo 50-metį, yra įsidėmėję gerbėjai, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

B.Zane'as filme „Titanikas“ (dešinėje) ir dabar.
B.Zane'as filme „Titanikas“ (dešinėje) ir dabar.
B.Zane’as jau porą metų planuoja vesti savo dukterų motiną C.Neil.
B.Zane’as jau porą metų planuoja vesti savo dukterų motiną C.Neil.
TV mini seriale „Kleopatra“ susipažinę B.Zane’as ir L.Varela tapo pora.
TV mini seriale „Kleopatra“ susipažinę B.Zane’as ir L.Varela tapo pora.
TV mini seriale „Kleopatra“ susipažinę B.Zane’as ir L.Varela tapo pora.
TV mini seriale „Kleopatra“ susipažinę B.Zane’as ir L.Varela tapo pora.
Ketverius metus truko audringas B.Zane’o ir K.Brook romanas.
Ketverius metus truko audringas B.Zane’o ir K.Brook romanas.
B.Zane'as ir K.Winslet filme „Titanikas“.
B.Zane'as ir K.Winslet filme „Titanikas“.
B.Zane'as.
B.Zane'as.
B.Zane'as jaunystėje.
B.Zane'as jaunystėje.
Daugiau nuotraukų (8)

„Lietuvos rytas“

Mar 16, 2016, 6:00 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 3:11 PM

Romantinėje dramoje „Titanikas“ pavydų turtuolį Kalą Haklėjų įkūnijęs B.Zane’as ketina vesti savo gyvenimo draugę modelį Candice Neil, su kuria augina dvi dukras: ketverių Avą Catherinę ir dvejų Gią.

Tiesa, apie vestuves aktorius kalba jau seniai.

Dar 2013 metais jis tikino: „Candice yra labai atsidavusi motina ir partnerė. Linkiu sau, kad ji taptų mano žmona. Trokštu, kad vestuvių ceremonija įvyktų kuo greičiau, susituoksime iš karto, vos atsiras šiek tiek laisvo laiko.“

Laiko neatsirado iki šiol. Gali būti, kad nuo 2010 metų artimai bendraujanti pora vestuves atšoks po B.Zane’o 50-ojo gimtadienio.

Graikų kilmės amerikiečių aktorius yra prasitaręs, kad vestuvių ceremoniją norėtų surengti Graikijoje.

B.Zane’as su Kolumbijoje gimusia ir Amerikoje užaugusia širdies drauge gyvena Los Andžele, vaidina kino ir televizijos filmuose, miuzikluose.

Aktoriaus žvaigždė ryškiausiai sužibo 1997 metais, kai jis nusifilmavo režisieriaus Jameso Camerono romantinėje dramoje „Titanikas“ – antrajame pagal pelningumą visų laikų filme (po „Įsikūnijimo“).

Moterys po šio filmo pasidalijo į dvi stovyklas. Jaunesnės savo palankumą išreiškė romantiškam neturtingam menininkui Džojui, kurį vaidino Leonardo DiCaprio, o vyresnės dūsavo dėl arogantiško B.Zane’o personažo. Beje, anksti plikti pradėjęs aktorius „Titanike“ vaidino su peruku.

Už vaidmenį šiame filme B.Zane’as buvo nominuotas MTV apdovanojimui „Už geriausią metų neigiamą personažą“.

1985-aisiais aktoriaus karjerą pradėjęs B.Zane’as yra sukūręs apie 150 vaidmenų. Šiais metais jis turėtų pasirodyti net vienuolikoje filmų.

Billy nesifilmuoja „Oskarų“ vertose juostose ir nepatenka į daugiausia uždirbančių Holivudo aktorių sąrašus.

Kodėl „Titanike“ sužibėjęs aktorius netapo toks garsus kaip jo kolegos L.DiCaprio ir Kate Winslet? Priežastis veikiausiai paprasta – jis neatsakingai rinkosi vaidmenis, o juk kiekybė nereiškia kokybės.

Billy ir jo vyresnioji sesuo Lisa, kuri taip pat pasirinko aktorystę, gimė Amerikoje.

Dabar niekas nė neįtartų, kad vaikystėje B.Zane’ą kankino rimtas kalbos sutrikimas. Jį pašalinti pavyko tėvų gydytojų dėka.

Tėvai kiekvieną vasarą sūnų ir dukterį išsiųsdavo į stovyklą kūrybingiems vaikams, kur jie mokėsi vaidinti ir reikšti mintis. Baigęs vidurinę mokyklą B.Zane’as išvyko į Šveicariją – ten keletą metų mokėsi aktorystės.

Grįžęs į Ameriką vaikinas netrukus ėmė vaidinti kine ir šlavė pergales meilės fronte.

Pirmasis jo pasirodymas didžiajame ekrane – Mačo vaidmuo pirmose dviejose trilogijos „Atgal į ateitį“ (1985 ir 1989 m.) dalyse.

Jaunasis B.Zane’as iš tikrųjų buvo žavus. Dėmesį traukė juodi plaukai, putlios lūpos, atletiškas kūno sudėjimas.

Milijardieriaus Džono, suviliojusio savo draugo dukterį, vaidmuo mistiniame TV seriale „Tvin Pykso miestelis“ buvo nepamirštamas. Serialo gerbėjos užvertė gražuolį B.Zane’ą laiškais, žadėdamos uždusinti savo glėbyje.

Nusifilmavęs „Tvin Pykso miestelyje“ Billy pasirodė seriale „Nusivylimas“, o didžiajame ekrane buvo kviečiamas įkūnyti neigiamų personažų arba seksualių gražuolių. Pavyzdžiui, filme „Orlandas“ vaidino Tildos Swinton herojės mylimąjį.

Daugiausia neigiamus personažus įkūnijantis aktorius į savo kūrybą žvelgia filosofiškai. „Man patinka vaidinti tokius žmones. Gal aplinkiniams ir atrodau blogas, tačiau aš kaip ėriukas vilko kailyje – esu geras ir noriu būti mylimas.

Kiekvienam vaidmeniui rengiuosi skirtingai. Kai reikia vaidinti nusikaltėlį, apskritai stengiuosi apie vaidmenį galvoti kuo mažiau – juk gyvenime blogi žmonės nemąsto apie tai, ką daro niekšiško. Jie žudo žmones, bet tai jiems tarsi iškyla ar žaidimas kamuoliu“, – yra sakęs aktorius.

Moterų dėmesiu besimėgaujantis B.Zane’as niekada nesivėlė į skandalus, o su žurnalistais elgiasi mandagiai.

Išvaizdus vyras buvo vedęs tik kartą – jo santuoka su australų aktore Lisa Collins truko nuo 1989-ųjų iki 1995-ųjų.

Vėliau Billy trumpai buvo susižadėjęs su iš Čilės kilusia aktore ir modeliu Leonor Varela. Pora susipažino 1999 metais filmuodamiesi TV mini seriale „Kleopatra“. L.Varela vaidino Kleopatrą, o B.Zane’as – Marką Antonijų.

Garsiausias aktoriaus meilės romanas prasidėjo 2004 metais – erotinio trilerio „Trys“ filmavimo aikštelėje Billy susipažino su gražuole britų aktore ir fotomodeliu Kelly Brook.

Aktorius pasitelkė visą žavesį, kad nuviliotų Kelly nuo tuomečio jos mylimojo britų aktoriaus Jasono Stathamo.

K.Brook ne kartą buvo patekusi į seksualiausių pasaulio moterų dešimtuką, o jos krūtinė pripažinta gražiausia.

„Aš žinau, kad Kelly kūno trokšta milijonai vyrų. Ir man visi pavydi. Aš esu laimingas būdamas su šia moterimi ir noriu ją vesti“, – yra sakęs B.Zane’as.

Ketverius metus trukęs Billy ir Kelly romanas buvo audringas. Pora planavo susituokti 2008 metų vasarą, tačiau 2007-ųjų lapkritį mirus Kelly tėvui vestuvės dėl gedulo buvo atidėtos.

Netrukus vyrų dėmesio išpaikinta K.Brook nusprendė nutraukti sužadėtuves. Aktorius buvo priverstas išsikraustyti iš namų Anglijoje, kuriuose drauge gyveno, ir grįžo į Los Andželą.

Galantiškasis Billy, nors ir krimtosi dėl nutrūkusių santykių, sugebėjo atleisti buvusiai sužadėtinei ir greitai išsilaižė išduotos meilės žaizdas. Be to, jis viešai džiaugėsi, kad K.Brook sugebėjo prasimušti Holivude.

2008 metais Billy užmezgė romaną su kroatų modeliu Jasmina Hdagha, tačiau 2010-ųjų pradžioje pats nutraukė draugystę, nes susižavėjo C.Neil.

Žvelgiant į B.Zane’o mylėtų moterų fotografijas atrodo, kad jos visos galėtų būti seserys – tamsiaplaukės, rudakės, lieknos, pailgo veido. Nenuostabu, kad, pavyzdžiui, C.Neil interneto portaluose nuolat painiojama su J.Hdagha.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.