Aktorius Willas Smithas neš Muhammado Ali karstą

Velionis bus palaidotas Keiv Hilo kapinėse Luisvilyje.

Charizmatiškas M.Ali, kuris buvo stulbinamas kovotojas ir pagarsėjęs pilietinių teisių aktyvistas.<br>AP nuotr.
Charizmatiškas M.Ali, kuris buvo stulbinamas kovotojas ir pagarsėjęs pilietinių teisių aktyvistas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2016, 10:11 AM, atnaujinta May 22, 2017, 6:55 PM

Charizmatiškas M.Ali, kuris buvo stulbinamas kovotojas ir pagarsėjęs pilietinių teisių aktyvistas, tapęs viena įsimintiniausių XX šimtmečio asmenybių, mirė praeitą penktadienį, būdamas 74 metų, dėl sveikatos sutrikimo, apsunkinto ilgos kovos su Parkinsono liga.

W.Smithas, kuris sukūrė pagrindinį vaidmenį režisieriaus Michaelo Manno 2001 metų filme „Ali“, užmezgė glaudžius ryšius su buvusiu sunkiasvorių bokso triskart pasaulio čempionu, kai sudalyvavo tame projekte.

Tuo tarpu Britanijoje gimęs L.Lewisas laikomas vienu iš iškiliausių boksininkų per pastaruosius 25 metus ir yra laimėjęs kelis pasaulinius turnyrus praeito amžiaus 10-ame ir šio amžiaus 1-ame dešimtmetyje.

Abi garsenybės neš M.Ali karstą kartu šešiais velionio artimaisiais ir jos šeimos draugais, sakė šeimos atstovas Bobas Gunnellas.

Laidotuvių ceremonija vyks penktadienį M.Ali gimtajame Luisvilio mieste Kentukio valstijoje. Laidotuvės, kuriose tikriausiai dalyvaus daugybė žmonių, bus transliuojama visame pasaulyje.

Laidotuvės įvyks po procesijos miesto gatvėmis, o ketvirtadienį šeima surengs atsisveikinimo ceremoniją ir musulmoniškas pamaldas 18 tūkst. vietų daugiafunkciame komplekse „Freedom Hall“.

Pasak organizatorių, laidotuvės Luisvilyje turi pasiųsti taikos ir pakantumo žinią visam pasauliui.

M.Ali mirė Arizonos valstijos mieste Finikse, kur pastaruoju metu gyveno. Jo palaikai sekmadienį buvo parskraidinti į Luisvilį privačiu lėktuvu.

Velionis bus palaidotas Keiv Hilo kapinėse Luisvilyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.