A. Hathaway padės atkreipti visuomenės dėmesį į dirbančias mamas

„Oskaro“ laureatė Anne Hathaway buvo paskirta Jungtinių Tautų

A.Hathaway padės „JT Moterims“ siekti, kad vyrai ir moterys turėtų vienodos teises į vaiko priežiūros atostogas.<br>„Scanpix“ nuotr.
A.Hathaway padės „JT Moterims“ siekti, kad vyrai ir moterys turėtų vienodos teises į vaiko priežiūros atostogas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2016, 10:37 AM, atnaujinta May 21, 2017, 3:01 PM

Motinystės bausmė“, kuri reiškia, kad moterims tapus motinomis, nukenčia jų darbo užmokestis ir darbo galimybės, yra itin piktybiška lyčių nelygybės darbe apraiška“, – sakė JT lyčių lygybės ir moterų įgalinimo padalinio – „JT Moterys“ – vadovė Phumzile Mlambo-Ngcuka.

„Pernelyg ilgai buvo sunku ar neįmanoma į vaiko auginimą žiūrėti kaip į išties vienodą abiejų tėvų atsakomybę“, – pabrėžė ji.

A.Hathaway, kuri už mirštančios prostitutės Fantinos vaidmenį „Vargdieniuose“ pelnė geriausios antrojo plano aktorės „Oskarą“, neseniai susilaukė sūnaus, kurį pavadino Jonathanu.

A.Hathaway padės „JT Moterims“ siekti, kad vyrai ir moterys turėtų vienodos teises į vaiko priežiūros atostogas, taip pat plėtoti vaikų priežiūros paslaugas 193-jose JT valstybėse.

„Aiškinti, kaip tai padidins galimybes moterims, mums reikia aktyvisto, kuris turėtų intelekto ir užsidegimo spręsti šią sudėtingą problemą“, – sakė Ph.Mlambo-Ngcuka.

„Vos sutikusi Anne supratau, kad radome savo moterį. Mums didelė garbė, kad ji prisijungė“, – sakė „JT Moterys“ vadovė.

33 metų aktorė dirbo su „Nike“ fondu ir kaip jo atstovė vyko į Keniją bei Etiopiją kalbėti apie vaikų santuokas.

2013 metais sukurtame dokumentiniame „Girl Rising“ apie gyvenimus keičiančią švietimo įtaką mergaitėms visame pasaulyje A.Hathaway pasakoja vienos iš juostos herojų istoriją.

A.Hathaway sakė, kad jaučiasi „pagerbta ir įkvėpta“ galimybės padėti siekti lyčių lygybės.

„Jau padaryta didelė pažanga, bet atėjo laikas mums visiems kartu sustiprinti savo pastangas ir užtikrinti, kad galiausiai būtų realizuota tikra lygybė“, – rašoma aktorės paskelbtame pareiškime.

„Oskaro“ laureatė prisijungė prie savo kolegių Angelinos Jolie ir Ashley Judd, kurios taip pat yra JT geros valios ambasadorės.

A.Jolie atstovauja JT Vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biurui (UNHCR), o A.Judd neseniai buvo paskirta JT Gyventojų fondo ambasadore.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.