Velionės Žanos Friskės našlys Dmitrijus įsimylėjo žmonos draugę

Prieš metus, nesulaukusi savo 41-ojo gimtadienio, amžinojo poilsio Maskvos Nikolajaus Arkangelo kapinėse atgulė populiari Rusijos dainininkė ir aktorė Žana Friskė.

Žana Friskė ir Dmitrijus Šepeliovas.
Žana Friskė ir Dmitrijus Šepeliovas.
Žana Friskė ir Dmitrijus Šepeliovas.
Žana Friskė ir Dmitrijus Šepeliovas.
Žana Friskė ir Dmitrijus Šepeliovas.
Žana Friskė ir Dmitrijus Šepeliovas.
Žana Friskė ir Dmitrijus Šepeliovas.
Žana Friskė ir Dmitrijus Šepeliovas.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2016-06-23 19:40, atnaujinta 2017-05-20 20:09

Nuo to laiko jos gyvenimo partneris Dmitrijus Šepeliovas tapo kone atsiskyrėliu. Televizijos vedėjo žodžiais tariant, jis labai pergyveno dėl mylimosios netekties ir visą savo laiką skyrė sūnui Platonui, kurį auklėja vienas.

Per atlikėjos Ž.Friskės mirties metines D.Šepeliovas žurnale „Grazia“ išspausdino asmeninį laišką velionei, kur netikėtai prisipažino: praeitais metais šalia jo buvo kita moteris.

Paslaptinga nepažįstamoji, kurią Ž.Friskės gyvenimo draugas vadina „angelu“ ir „vienintele“, gelbėjusi jį nuo vienatvės.

„Visus metus vieninteliu pašnekovu buvo anksčiau man nepažįstamas žmogus. Tik ji vienintelė pasiryžo būti su manimi šalia ir pasidalinti šiuo šiurpiu laiku. Kaip gi man buvo svarbu, kad po tiek metų manimi pagaliau rūpinamasi. Kaip buvo svarbu ir tai, kad ir aš galiu atiduoti meilę ir rūpestį. Aš, tikriausiai, turėjau įsimylėti, bet negalėjau. Juk aš dar gyvenau praeitimi, – kaip gaila. Ir vis tiek ačiū jai, mano vieninteliam angelui, mano švelniam gelbėtojui“, – savo paskyroje rašė D.Šepeliovas.

Po tokio D.Šepeliovo atvirumo Ž.Friskės gerbėjams kilo klausimas: kas gi ta paslaptingoji moteris, sunkiomis minutėmis buvusi jo atrama? Po televizijos centrą sklandė gandai, kad D.Šepeliovas turi kažkokią artimą draugę, vizažistę.

Žurnalistai prisiminė, kad prieš kelis mėnesius šios paslaptingos nepažįstamosios vardą ištarė Ž.Friskės tėvas Vladimiras Borisovičius Friskė.

„Ksiuša Stepanova (Oksana Stepanova – asmeninė Ž.Friskės kosmetologė – Red. past.) – ilgametė dukters draugė, dabar būna visą laiką su Platonu. Kai Žana sirgo, Ksiuša ją prižiūrėjo. Man pasakojo, jog Ksiuša dabar nuolat yra Dimos namuose. Atvirai sakant, nežinau kokie Ksiušos ir Dmitrijaus santykiai. Visai įmanoma, kad ten kažkas asmeniško“, – tuomet pasakojo V.Friskė.

Ž.Friskės mirties metinių dieną O.Stepanova kartu su atlikėjos šeima atėjo į kapines. D.Šepeliovo ten nebuvo: jis su sūnumi Platonu išvyko atostogų.

O.Stepanova perdavė velionės atlikėjos tėvams nuo D.Šepeliovo voką su jaudinančiu užrašu: „Mamytei“.

„Ten kiaulpienė, kurią Platoša nuskynė specialiai mamai“, – paaiškino O.Stepanova velionės artimiesiems.

Net tokia simbolinė anūko žinutė iki ašarų sujaudino Žanos tėvus.

Tai, kad O.Stepanova buvo viena iš artimiausių velionės atlikėjos draugių, patvirtina ir kitos Ž.Friskės bičiulės.

„Ksiuša – kukli, atiduodanti visą save ir nemėgstanti garsių žodžių, ji tiesiog darė viską, kad Žanos dienos ir naktys būtų maksimaliai komfortiškos: maitino, rengė, prausė. Ir tiesiog žmogiškai mylėjo“, – savo socialinių tinklų paskyroje parašė sportininkė Katia Cvetova.

Per Ž.Friskės mirties metines paviešinto D.Šepeliovo laiško ištraukos:

„Stengiausi pasirengti kaip galėjau. Dažnai galvojau, kaip tai įvyks, juk jau nebuvo abejonių – tik laiko klausimas. Sunku pasakyti ar tragiška žinia suteikė palengvėjimą, apie kurį galima buvo tik svajoti žūtbūtinį dviejų metų kovos dėl gyvybės maratono metu. Vietoj palengvėjimo – tuštuma. O paskui – skausmas“.

Apie gyvenimą po to:

„Viskas, kas tuo metu turėjo prasmę – tik knygos ir vynas, vynas ir knygos, vynas ir miegas. Daugiau niekas nepadėdavo atitrūkti nuo minčių, nuslopinti skausmą, užsimiršti“.

Apie skausmą:

„Kartą, gal po pusmečio, man pasirodė, jog viskas jau praeityje... Apgaulinga viltis. Klydau: pakakdavo išgerti kiek daugiau nei taurę vyno, ir vėl nebesusivaldydavau – dabar užplūsdavo ne skausmas, o įniršis, – kaltinau save ir tik tik save dėl to, kas įvyko, kad paliko mane, išdavė...“

Apie sūnų:

„Pasakoju apie tave sūnui, o jis įdėmiai klausosi. Jis žino tavo balsą, žino tavo veidą ir šypseną. O aš, žvelgdamas į jį, iš smulkmenų – galvos pasukimo, pirštų galiukų, juoko, – atpažįstu tave“.

Vyrauja kitokia nuomonė

„Skaičiau Dmitrijaus laišką. Man atrodo, kad ponas Šepelevas tiesiog susipainiojo. Kai žmogus rašo: „Mane gelbėjo vynas ir knygos, knygos ir vynas, man kyla klausimas: o kur buvo vaikas? Rūpinimasis vaiku ir meilė jam juk taip pat turi gelbėti morališkai“, – taip į klausimą apie paslaptingąją D.Šepeliovo draugę „Komsomolskaja pravda“ atsakė Ž.Friskės tėvo advokatas Sergejus Vladimirovas.

- Bet mums sudomino ne vynas, o moteris...

– Kodėl Šepelevui apskritai reikia prisipažinti, jog šalia jo moteris? Kiek mane informavo, Oksana Stepanova turi draugą ar vyrą – jo statuso tiksliai nežinau. Tai reiškia, jog ji turi savo vyriškį. Ir kokios čia Šepelevo fantazijos jos atžvilgiu? Kiek man žinoma, tarp Oksanos ir Dmitrijaus jokios meilės nėra ir nebuvo. Na, ji galėjo kelis kartus ušsukti į svečius. Gal pakalbėjo su Šepelevu draugiškai, atvirai, pagailėjo, – ne daugiau.

- Kalbama, kad ji suartėjo su Dmitrijumi, nes padeda jam auklėti Platoną...

– Tai daro auklė – tai tikras faktas. Žinau, kad berniukas susitinka su psichologu. Bet kad Oksana Stepanova nuolat auklėtų Platoną, – apie tai mums nėra žinoma. Juolab, kad pasitelkę globos tarnybą stebėjome kas užsiima berniuko auklėjimu. Gavome atsakymą: auklė, psichologas. Kodėl tuomet D.Šepeliovas neinformavo globos tarnybos, kad Platonas turi Oksaną Stepanovą – auklėtoją, na ir moterį, kuri vaikui gali pakeisti mamą. Jis to nepadarė.

Oksana Stepanova – gana žinoma kosmetologė, kurios paslaugomis

Ž.Friskė mirė prieš metus – birželio 15-ąją. Visus tuos metus jos artimieji aiškinosi kur dingo pinigai, likę po gydymo, su kuo gyvens Žanos sūnus, trejų metų Platonas, kam atiteks velionės palikimas.

Tarp D.Šepeliovo ir Ž.Friskės artimųjų pagaliau įsiviešpatavo taika. Teismas pripažino D.Šepeliovo tėvystę, jis rūpinsis ir velionės mylimosios palikimu. Liepos viduryje bus priimtas teismo sprendimas dėl Ž.Friskės artimųjų susitikimų su jos sūnumi Platonu tvarkos.

Parengė Ona Kacėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.