Drabužių dizainerių gretose atsidūrė ir Antonio Banderasas

Holivudo žvaigždė Antonio Banderasas (55 m.) tapo studentu: Londono Centriniame šv. Martyno koledže studijuoja mados dizainą. Kas įžymųjį aktorių paskatino atsisėsti į mokyklos suolą?

Antonio Banderasas.
Antonio Banderasas.
A.Banderasas Didžiosios Britanijos sostinėje pristatė pirmąją savo kolekciją.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Banderasas Didžiosios Britanijos sostinėje pristatė pirmąją savo kolekciją.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ona Kacėnaitė („Lietuvos rytas“)

Aug 23, 2016, 5:48 PM, atnaujinta May 15, 2017, 2:10 AM

Holivudo žvaigždė A.Banderasas prisipažino, kad būdamas senas „Versace“ aistruolis pirmenybę teikia auksinės, o ne sidabrinės spalvos užtrauktukams.

A.Banderasas neatsitiktinai pirmiausia prabilo apie madą – jis tą dieną Didžiosios Britanijos sostinėje pristatė pirmąją savo kolekciją. Ji dar šį rudenį pasieks parduotuves.

„Antonio Banderas Design by Selected Homme“ – tai Holivudo žvaigždės bendradarbiavimo su danų prekės ženklu rezultatas.

Kodėl madų kolekcijos logotipas – iš dviejų vėliavėlių? „Banderas“ – ispaniškai reiškia „vėliavos“, – atsakė garsusis aktorius.

– Buvusi „Spice Girls“ narė Victoria Beckham kuria savo madingų drabužių liniją, Rihanna ir Kayne’as Westas bendradarbiauja su „Puma“ bei „Adidas“.

Bet jie nekrimto mados diazaino mokslų. O jūs įstojote į Centrinį šv. Martyno koledžą, kurį baigė Alexanderis McQueenas ir Johnas Galliano. Ar tai būtina?

– Jei ką nors pradedu – tai iš esmės. Norėjau gauti išsamių žinių ne tik apie madą, bet ir apie medžiagos parinkimą, sukirpimo pavyzdžius, proporcijas.

Mano užsidegimu ir troškimu nepatikėjo ir koledžo dėstytojai: juos teko ilgai įkalbinėti. Dabar jie man ir mano draugei Nicole rengia seminarus. Tai netrukdo darbui filmavimo aikštelėje.

– Ar profesoriai patenkinti studentu Antonio Banderasu?

– Bent jau sako, kad esu pareigingas. Bet gal tiesiog slepia abejones, kad per artimiausius ketverius penkerius metus neprarasčiau motyvacijos.

– Jau po pirmųjų studijų metų pristatote savo pirmuosius darbus. Drąsu.

– Tai, ką matėte, sukūriau ne aš vienas. Mados kolekciją parengiau su dizainerių komanda ir tik atkreipiau jų dėmesį į tai, kas man patinka ir kas ne.

Pavyzdžiui, mano nešiojamų polo marškinėlių apykaklės visada susiraito. Todėl dabar mano kolekciją sudaro polo marškinėliai be apykaklių.

– Pasklido informacija, jog metų pabaigoje režisieriaus Bille’o Augusto filme vaidinsite dizainerį Gianni Versace.

– Taip, tokia galimybė yra.

Mano buvusi žmona Melanie Griffith buvo gera jo bičiulė. Kai anuomet filmavausi Majamyje, dizaineris porą kartų pakvietė į svečius. Buvau nustebintas, koks jis nedrąsus, net baikštus.

Matydamas jo ekstravagantiškus sumanymus, tikėjausi išvysti ryškų, į akis krintantį, atvirą žmogų. G.Versace man pasirodė veikiau susimąstęs, intelektualus.

– Savo pirmąjį vaidmenį Holivude suvaidinote 1992-aisiais – tai buvo „Mambo karaliuose“. Bet anuomet nemokėjote nė žodžio angliškai. Kaip susidorojote?

– Tai buvo beprotybė. Režisierius pažiūrėjo Pedro Almodovaro filmus, kuriuose vaidinau, ir žūtbūt užsigeidė manęs.

Jis tik paklausė, ar garsiai skaitydamas scenarijų įstengsiu jį atmintinai išmokti. Buvo sunku, bet pavyko.

Pasibaigus filmavimui maniau, kad kada nors galėsiu savo anūkams papasakoti, jog vaidinau kino studijos „Warner Brothers“ filme, o dabar vykstu į Ispaniją.

Bet paskambino Jonathanas Demme’as ir paklausė, ar galėčiau susitikti su juo ir Tomu Hanksu dėl mano vaidmens filme „Filadelfija“. Nusprendžiau: „Po šio filmo tikrai važiuosiu į Ispaniją.“

– Ir pasilikote Holivude 20 metų.

– Nes ten susipažinau su savo antrąja žmona.

– Galutiniu jūsų proveržiu tapo „Zoro kaukė“. Vienam Ispanijos laikraščiui esate prasitaręs, kad į vyrų madą mielai sugrąžintumėte berankovius apsiaustus. O kodėl jų nėra jūsų kolekcijoje?

– Berankovis apsiaustas labiau tinka podiumui. Tai – kūrybinė mada, kuri nedaug ką turi bendra su tuo, kas atsiduria parduotuvėse. Bet jei kada nors Centrinis šv. Martyno koledžas mane pasirinktų pristatymui ant podiumo, tikrai pamatytumėte berankovį apsiaustą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai