Alicia Vikander pavergė dviejų vyrų širdis

Per dvejus metus nusifilmuota aštuoniose juostose ir pelnytas „Oskaras“. Švedų aktorei Aliciai Vikander (27 m.) kolegos tikrai turi ko pavydėti, pastebi „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

A.Vikander ir M.Fassbenderis draugauja jau dvejus metus.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Vikander ir M.Fassbenderis draugauja jau dvejus metus.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Vikander filme „Danų mergina“.
A.Vikander filme „Danų mergina“.
Iš „Oskarų“ teikimo ceremonijos A.Vikander prisimena tik laikrodį, skaičiuojantį laiką atgaline eiga.<br>„Reuters“ nuotr.
Iš „Oskarų“ teikimo ceremonijos A.Vikander prisimena tik laikrodį, skaičiuojantį laiką atgaline eiga.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Sep 10, 2016, 8:50 PM, atnaujinta May 13, 2017, 12:00 PM

Jau dvejus metus draugaujantys A.Vikander ir vokiečių bei airių kraujo turintis Michaelis Fassbenderis (39 m.) susipažino šokių aikštelėje.

„Maniau, kad esu geras šokėjas, bet pradėjęs šokti su ja pasijutau taip, lyg turėčiau abi kaires kojas“, – prisiminė M.Fassbenderis.

Vargu ar galėjo būti kitaip. Juk būdama devynerių Alicia lankė Švedijos karališkąją baleto mokyklą, o svajonės žengti į didžiąją sceną turėjo atsisakyti tik dėl to, kad paaiškėjo, jog jos kojos nepakankamai stiprios.

Alicia ir Michaelis – lygiavertė pora. Švedė šįmet pelnė „Oskarą“ už antraplanį vaidmenį biografinėje dramoje „Danų mergina“. Šiame filme ji įkūnijo dailininkę, kurios sutuoktinis apsisprendė pasikeiti lytį.

M.Fassbenderis pagrįstai didžiuojasi įspūdingu žiauraus vergvaldžio vaidmeniu devyniems „Oskarams“ nominuotame ir tris laimėjusiame istoriniame filme „12 metų vergovės“ (2013 m.).

Neseniai pora nusifilmavo Dereko Cianfrance’o režisuotoje meilės istorijoje „Švyturys tarp dviejų vandenynų“ (The Light Between Oceans), kuri bus pristatyta rugsėjį vyksiančiame Venecijos kino festivalyje.

O prieš tai darbščioji švedė dar pabuvojo Matto Damono partnere trileryje „Džeisonas Bornas“.

Teigiama, kad ji taip pat turėtų perimti Laros Kroft vaidmenį iš Holivudo žvaigždės Angelinos Jolie.

Netrukus Bavarijos žemėje (Vokietija) „Oskaro“ laureatė A.Vikander prodiusuos filmą „Euforija“ ir atliks jame pagrindinį vaidmenį. Jos partnerės bus Charlotte Rampling ir Eva Green.

Alicia – švedų teatro aktorės Marios Fahl ir psichiatro Svante Vikanderio duktė. Būsimos žvaigždės tėvų santuoka iširo, kai jai buvo vos penki mėnesiai.

„Kai mamai nepavykdavo pasamdyti auklės, kartu su ja eidavau į teatrą. Mačiau, koks sunkus aktorių darbas“, – pasakojo A.Vikander.

Aktorė sugeba stebėtis viskuo, kad ir apie ką kalbėtų. Kai žurnalistai A.Vikander paklausė apie šiųmetę „Oskarų“ ceremoniją, ji pasakojo: „Iš viso to prisimenu tik priešais mane stovintį didžiulį laikrodį, kuris skaičiavo laiką atgaline eiga – nuo 40 iki 0.“

Ją stebina ir į Holivudo vakarėlius sugužančių žvaigždžių elgesys: jos aptarinėja karščiausias naujienas, o prie daugybės patiekalų nė neprisiliečia. Gimtojoje A.Vikander Švedijoje viskas kitaip.

Dar iki filmo apie Džeisoną Borną A.Vikander pareiškė dievinanti vaidinti su M.Damonu. Po šių jos žodžių pasklido žinia, kad Holivude mezgamas dar vienas romanas. Galiausiai paaiškėjo, kad tai tik gandai.

Alicios bičiuliai juokauja, kad jai pavyko pavergti dviejų geidžiamiausių Holivudo vyrų širdis. Vieno – gyvenime, kito – ekrane.

Žaibiškai išgarsėjusi aktorė apie savo svajones kalba paprastai: „Turiu penkis brolius ir seseris. Gal todėl jau būdama 15-os svajojau sukurti šeimą ir susilaukti vaikų.“

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.