Sudaužytą Salmos Hayek širdį tvirtai sulipdė milijonierius

„Kuo labiau bijome senatvės, tuo greičiau ji ateina. Reikia save mylėti ir žvelgti į viską su humoru“, – įsitikinusi meksikiečių aktorė Salma Hayek, prieš savaitę atšventusi 50-metį.

S.Hayek su F.H.Pinault buvo išsiskyrusi dėl jo neištikimybės, tačiau meilė pasirodė stipresnė už išdavystę.<br>„ViDA Press“ nuotr.
S.Hayek su F.H.Pinault buvo išsiskyrusi dėl jo neištikimybės, tačiau meilė pasirodė stipresnė už išdavystę.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Kriminaliniame trileryje „Desperado“ S.Hayek įkūnijo A.Banderaso herojaus mylimąją.
Kriminaliniame trileryje „Desperado“ S.Hayek įkūnijo A.Banderaso herojaus mylimąją.
Už dailininkės F.Kahlo vaidmenį biografinėje dramoje „Frida“ S.Hayek buvo nominuota „Oskarui“.
Už dailininkės F.Kahlo vaidmenį biografinėje dramoje „Frida“ S.Hayek buvo nominuota „Oskarui“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Sep 11, 2016, 6:46 PM, atnaujinta May 13, 2017, 10:32 AM

Libaniečio valstybinės naftos kompanijos vadovo ir ispanės operos dainininkės dukters S.Hayek kelias į aktorystės aukštumas buvo nelengvas, ra6o „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Ne mažiau sudėtingai klostėsi ir jos asmeninis gyvenimas.

Tėvai nenorėjo, kad dukra taptų aktore. Paklusdama jų valiai mergina Meksikos universitete buvo pradėjusi studijuoti tarptautinius santykius. Mokslus metė, nes noras vaidinti buvo nenugalimas.

Būdama 23 metų Salma nusifilmavo televizijos seriale „Tereza“. Vaidmuo jai pelnė nacionalinės žvaigždės statusą.

1994-aisiais aktorė įsiamžino dramoje „Stebuklų alėja“, kuri susižėrė tiek apdovanojimų, kiek iki tol nebuvo pelnęs joks meksikietiškas filmas.

Į Ameriką S.Hayek pateko nelegaliai. Dėl disleksijos (skaitymo sutrikimas) prastai angliškai kalbanti mergina sulaukė daugybės pašaipų.

Agentai kritikuodavo jos išvaizdą, talentą, tautybę. Buvo sakoma, kad ji niekada negaus pagrindinių vaidmenų, nes žiūrovai nenorės ekrane matyti herojės, kuri kalba su tokiu akcentu, kaip jų tarnaitės. O sulaukus 35-erių karjera esą apskritai baigsis.

„Pažeminimus, pašaipas priėmiau kaip iššūkį ir pasižadėjau visiems įrodyti, kad galiu daug pasiekti“, – pasakojo S.Hayek.

Šlovė aktorei nusišypsojo 1995 metais, kai ekranuose pasirodė kriminalinis trileris „Desperado“, kuriame jos partneris buvo Antonio Banderasas.

O po septynerių metų ji atsidūrė per plauką nuo „Oskaro“ – prestižiniam kino apdovanojimui buvo nominuota už meksikiečių dailininkės Fridos Kahlo vaidmenį biografinėje dramoje „Frida“.

Meksikos kinui tai buvo ypatingas įvykis – S.Hayek yra viena iš dviejų šios šalies aktorių, kurios buvo nominuotos „Oskarui“. Antroji – Katy Jurado – šį prizą pretendavo gauti 1954 metais.

Viena gražiausių pasaulio aktorių laikoma S.Hayek buvo užmezgusi daugybę audringą meilės romanų, tačiau jie visi baigdavosi skausmingai.

„Aš dažnai susitikinėdavau su vyrais, su kuriais nereikėjo susitikinėti. Meilės išalkusi moteris nuostabių savybių ima ieškoti tuose vyruose, kurie jų neturi“, – apie skausmingą praeitį kalbėjo Salma.

2006 metais aktorė susipažino su prancūzų milijardieriumi François Henri Pinault (54 m.). Pirmą pasimatymą jiems surengė draugai.

Salma apie šią avantiūrą nieko nenutuokė ir siaubingai supyko sužinojusi, kad bičiuliai tyčia paliko juos dviese.

Su François aktorė elgėsi šiurkščiai. Jai atrodė, kad naujas pažįstamasis pasižymi visomis nekenčiamomis savybėmis.

Salma atvirai pareiškė, kad nori šeimos ir vaikų, o ne dar vieno meilužio. Be to, tiesiai rėžė, kad vaikščioti į pasimatymus nesirengia – jais soti iki kaklo.

Baigiantis vakarėliui François nusprendė, kad nauja pažįstamoji – kuoktelėjusi.

Vis dėlto tai nesutrukdė turtuoliui po 10 mėnesių pasipiršti emocingajai meksikietei. 2007-aisiais jiems gimė dukra Valentina.

Dar po metų pora išsiskyrė, nes išaiškėjo, kad François buvo užmezgęs romaną su buvusiu modeliu Linda Evangelista (51 m.).

Ši su verslininku susilaukė sūnaus ir vėliau kreipėsi į teismą dėl alimentų.

François pavyko atnaujinti santykius su S.Hayek. 2009 metais pora susituokė.

„Kadaise aš troškau iš meilės. Santykius privesdavau iki ekstremalumo, aistros virė, meilė virsdavo beprotiška drama, – pasakojo S.Hayek. – Ilgai nemokėjau į meilę žvelgti realistiškai, be aistrų siautulio.

Iki pažinties su François buvau tipinė nusivylusi 40-metė senmergė daug kartų sudaužyta širdimi, be vyro ir vaikų. O staiga gavau viską ir iš karto.

Jeigu jaunystėje būčiau žinojusi, kad sutiksiu sau skirtą vyrą ir jį beprotiškai įsimylėsiu, būčiau nėjusi į pasimatymus su daugeliu vyrų, nebūčiau mezgusi nevertų dėmesio romanų.“

Salma su vyru ir dukterimi Valentina gyvena prabangiuose apartamentuose Londone. Čia mergaitė lanko privačią mokyklą, šeima didžiąją metų dalį praleidžia Anglijoje.

Salma su Valentina stengiasi neišsiskirti ilgiau nei dviem savaitėms.

„Per daug ilgai laukiau vaiko, kad vengčiau motinos pareigų. Jei dėl filmavimų reikia ilgam išvykti, aš paprasčiausiai atsisakau vaidmens“, – pasakojo S.Hayek.

Per atostogas šeima važiuoja pailsėti į savo namus Prancūzijoje. Tiek Paryžiuje, tiek Los Andžele aktorė turi automobilį su vairuotoju.

Į namus kasdien ateina šeimininkė, kuri tvarko kambarius, ruošia maistą.

Maždaug penktą valandą ji baigia darbą. Tuomet prie viryklės stoja Salma ir su pasimėgavimu ruošia vakarienę. Svečiuose dažnai lankosi François vaikai iš ankstesnės santuokos, šeimos draugai.

Aktorė prasitarė, kad turtingo sutuoktinio pinigais nepiktnaudžiauja – savo sąskaitas apmoka pati.

„Mano vyras visada norėjo, kad atsiskleisčiau kaip aktorė.

Kai gimė Valentina, norėjau atsisakyti aktorystės, bet François atkalbėjo.

Vyras sakė, kad jam nereikia namų šeimininkės, o galiausiai pridūrė: „Aš nenoriu būti tas, kuris atėmė iš tavęs darbą.“

François buvo visiškai teisus. Aš tikriausiai būčiau mirusi iš nuobodulio, jei didžiausias mano darbas būtų kasdien eiti pas manikiūro meistrę ir vaikščioti į aukštuomenės vakarėlius“, – sakė S.Hayek.

Net ir įkopusi į šeštą dešimtį Salma nevengia seksualių suknelių. „Kai man sukako 40 metų, maniau, teks pamiršti atvirus drabužius, bet iki šiol nuostabiai jaučiuosi vilkėdama sukneles gilia iškirpte, be petnešėlių. Dievinu odinius drabužius, vyrui patinka, kai būnu jais apsirengusi“, – pasakojo moteris.

Savo išvaizdos aktorė nedailina plastinėmis operacijomis ar botulino injekcijomis.

„Man sakė: laikas naudoti botuliną. Jeigu pradėsi leistis injekcijas jaunystėje, senatvėje nereikės kovoti su raukšlėmis. Ačiū Dievui, kad nepaklausiau tokių patarimų“, – džiaugėsi Salma.

Kai pasiilgsta vienatvės, aktorė vyksta į savo sodybą prie Los Andželo ir rūpinasi pusšimčiu augintinių. Sodyboje yra keturios lamos, 20 vištų, dvi papūgos, penki žirgai, 10 šunų, dar – triušių, žąsų.

„Kai įsigijau sodybą, ten jau buvo keletas gyvūnų. Užveisiau jų daugiau“, – pasakojo aktorė.

Visi sodyboje laikomi šunys buvo priglausti iš gatvės.

„Kai 2014-aisiais vaidinau Bulgarijoje, ten dar vieną šunį iš gatvės priglaudžiau. Sukau galvą, kaip šią žinią pranešti vyrui.

Nutariau paskambinti ir pameluoti, kad užmezgiau meilės romaną.

Kai jis tai išgirdęs nusimins, rengiausi pasakyti apie šunį. Pamaniau, tada jis apsidžiaugs, kad romano nėra, ir nekreips dėmesio į naujieną apie augintinį.

Pasakiau François: „Žinai, mielasis, man čia vieniša, liūdna, trūksta šilumos, meilės, aistros...“

Nespėjau baigti sakinio, kai vyras pareiškė: „Tik nesakyk, kad dar vieną šunį priglaudei.“

Labai norėčiau turėti ir paršelį, bet bijau, kad mano vyras šito jau neatlaikys“, – sakė S.Hayek.

Salma yra UNICEF geros valios ambasadorė, nuolat dalyvauja labdaros projektuose. Jos pavyzdžiu seka ir 9-metė duktė: augina plaukus, kad juos paaukotų onkologinėmis ligomis sergančių vaikų perukams.

S.Hayek įžvalgos, padedančios siekti sėkmės

Po dailia skrybėle visada galima paslėpti prastą šukuoseną.

Daug žmonių taip užsiėmę įvaizdžio kūrimu, kad nepastebi, kaip pralekia gyvenimas.

Kai poros giriasi tuo, kaip stipriai vienas kitą myli, greičiausiai jų santykiai toli gražu nėra darnūs.

Visada reikia turėti mažą juodą suknelę. Ji tinka ir vakarienei, ir verslo susitikimui, ir pasimatymui, ir net laidotuvėms.

Įsimylėti galima nuolatos. O mylėti reikia vieną kartą.

Gauti „Oskarą“ daug lengviau nei rasti gerą vyrą.

Grožiu reikia rūpintis, nes jis iškeliaus pas ką nors kitą.

Nereikia prašyti vyro įrodinėti, kad jus myli. Vieną dieną gali nutikti taip, kad įrodymų gausite, bet meilės jau nebus.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.