Jimas Carrey paduotas į teismą – byla susijusi su draugės savižudybe

Garsus amerikiečių komikas Jimas Carrey pirmadienį buvo paduotas į

Jimas Carrey.<br>„Scanpix“ nuotr.
Jimas Carrey.<br>„Scanpix“ nuotr.
Jimas Carrey.<br>„Scanpix“ nuotr.
Jimas Carrey.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 20, 2016, 9:43 AM, atnaujinta May 12, 2017, 1:36 PM

Los Andželo aukštesniajam teismui pateiktuose dokumentuose Markas Burtonas, J.Carrey buvusios draugės Cathrionos White buvęs sutuoktinis, su kuriuo ji nebuvo oficialiai išsiskyrusi, tvirtina, kad aktorius „naudojosi savo didžiuliu turtu ir garsenybės statusu“, kad parūpintų jai opiatų.

M.Burtonas teigia, kad J.Carrey pirko vaistinius preparatus prisidengęs išgalvota Arthuro Kingo pavarde, o vėliau, mirus C.White, „ėmėsi žingsnių nuslėpti savo vaidmenį ir kaltę“.

J.Carrey advokatas, gerai žinomas Holivudo teisininkas Marty Singeris, pirmadienį atmetė šiuos kaltinimus, pavadinęs juos tuščiais. Jis sakė, jog M.Burtonas tokiu būdu tesiekia gauti pinigų iš aktoriaus.

Garsenybių pasaulio naujienų svetainė TMZ citavo M.Singerio žodžius, esą C.White „pavogė“ J.Carey receptinius vaistus, o aktorius niekada nedavė jai jokių piliulių.

„Gyvenime būna momentų, kai turi nenusileisti ir ginti savo garbę nuo šio pasaulio blogio, – sakė J.Carey savo pareiškime, kurį cituoja TMZ. – Netoleruosiu šio beširdiško mėginimo pasinaudoti manimi ar moterimi, kurią mylėjau“.

Ieškinyje teigiama, kad J.Carrey maniakiškai siekė kontroliuoti ir valdyti 30-metę C.White, su kuria jis su pertraukomis susitikinėjo nuo 2012-ųjų. Pasak M.Burtono, aktorius sekė savo draugę stebėjimo kameromis, įrengtomis jo namuose Los Andželo rajone, kur Cathriona dažnai apsistodavo.

Teigiama, kad J.Carrey ir jo padėjėjas žinojo, kad savo mirties dieną rugsėjį C.White ilgiau nei parą neišėjo iš namų, bet jie nesiėmė jokių veiksmų.

Žiniasklaida tuo metu skelbė, kad J.Carrey ir C.White likus kelioms dienoms iki jos savižudybės išsiskyrė.

C.White numanomą išsiskyrimo dieną savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė mįslingą žinutę, kurioje rašė: „Išsiregistruoju iš „Twitter“; viliuosi, kad buvau šviesulys savo artimiausiems ir brangiausiems (žmonėms).“

Koronerio biuro ataskaitoje rašoma, kad C.White nusižudė išgėrusi mirtiną dozę receptinių vaistų, įskaitant „Ambien“, „Propranolol“ ir „Percocet“.

Ieškinyje teigiama, kad šalia makiažo meistrės C.White kūno buvo aptikti trys tušti vaistų buteliukai, ant kurių buvo etiketės su Arthuro Kingo pavarde.

Teigiama, kad J.Carrey gavo šiuos vaistus iš savo gydytojo. Šis paprastai išrašydavo aktoriui receptus tiems vaistams įsigyti nurodydamas išgalvotą paciento pavardę.

Ieškinyje tvirtinama, kad Kanadoje gimęs komikas stengėsi nuslėpti savo sąsajas su C.White savižudybe, pasiųsdamas jai „fiktyvią SMS žinutę“ rugsėjo 27 dieną, kai moteris jau buvo negyva. Joje J.Carrey esą teiravosi C.White, kur yra jo vaistai.

M.Burtonas taip pat teigia, kad aktorius užsiėmė apgaule, kai po C.White mirties išsižadėjo savo pasiūlymo padengti laidotuvių išlaidas.

M.Burtonas siekia iš aktoriaus neįvardyto dydžio sumos neturtinei žalai atlyginti, taip pat prašo teismo įpareigoti J.Carrey kompensuoti laidotuvių išlaidas, taip pat padengti bylinėjimosi išlaidas.

J.Carrey per C.White laidotuves jos gimtojoje Airijoje padėjo nešti jos karstą, be to, po moters mirties parašė jai atminti skirtą viešą laišką, kuriame ją pavadino „ypatingai jautria ir švelnia Airijos gėle“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.