Alexanderis Skarsgardas – tarzanas, gimęs su marškinėliais

Alexanderis Skarsgardas, kuriam rugpjūčio 25-ąją sukako 40 metų, gimė tam, kad taptų aktoriumi. Kaipgi kitaip? Juk jo tėvas Stellanas Skarsgardas, vienas garsiausių Švedijos aktorių, norėjo, kad sūnūs pratęstų dinastiją.

A.Skarsgardas užkariavo viso pasaulio žiūroves suvaidinęs raumeningąjį Tarzaną filme „Tarzanas: džiunglių legenda“.
A.Skarsgardas užkariavo viso pasaulio žiūroves suvaidinęs raumeningąjį Tarzaną filme „Tarzanas: džiunglių legenda“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2016, 5:23 PM, atnaujinta May 12, 2017, 6:40 AM

Penki iš aštuonių S.Skarsgardo vaikų – Alexanderis, Billas, Gustafas, Samas, Valteris – pasekė tėvo pėdomis, tapo aktoriais. Nenuostabu, kad brolius Skarsgardus Holivude praminė „švedų Baldwinais“ – užuomina, kad jų aktorinė šeimyna ne mažiau gausi negu Aleco Baldwino giminaičių klanas.

Garsiausias iš brolių Skarsgardų – vyriausiasis Alexanderis, nors pirmąjį vaidmenį gavo „per protekciją“: vaidinti berniuką pakvietė tėvo draugas režisierius Allanas Edwallas. Pirmą kartą pasirodęs filmavimo aikštelėje septynerių metų, jaunasis aktorius iškart atkreipė ir publikos, ir kino verslo šulų dėmesį. Sulaukęs trylikos gimtojoje Švedijoje tapo žvaigžde. Tačiau, kad ir kaip būtų keista, Alexanderiui būti garsenybe nepatiko. Ir nepatiko taip, kad nutarė mesti profesiją ir dešimt metų ilsėjosi nuo kino.

Į filmavimo aikštelę jis grįžo tik 23 metų, kai atitarnavo armijoje ir pusę metų praleido universitete Lidse Didžiojoje Britanijoje. O po to dar šešis mėnesius Nijorko koledže, kuriame mokėsi aktorinio meistriškumo. Pirmasis A.Skarsgardo vaidmuo po ilgos pertraukos – švedų seriale „Laiminga pabaiga“. Gimtinėje Alexanderis spėjo ir pasifilmuoti kine, ir padirbėti teatre, kol nutarė patraukti į Holivudą.

Nukariauti Ameriką jam pavyko be didelio vargo. Proveržiu tapo seržanto vaidmuo seriale „Karo vilkai. Žudikų karta“ (2008 m.). Jį lydėjo ne mažiau sėkmingas vaidmuo vampyrų šou „Tikras kraujas“. Nuo to laiko A.Skarsgardas negali skųstis vaidmenų trūkumu. Jis filmuojasi ir veiksmo filmuose – „Laivų mūšis“ (2012 m.) arba „Rytai“ (2013 m.), ir autoriniame kine kaip Larso von Triero „Melancholija“… O šiais metais užkariavo viso pasaulio žiūroves suvaidinęs raumeningąjį Tarzaną filme „Tarzanas: džiunglių legenda“.

Beje, kad įgautų reikiamą formą, A.Skarsgardas beveik pusmetį keldavosi ketvirtą ryto, po keletą valandų per dieną treniruodavosi sporto salėje ir maitinosi tik daug proteinų turinčiu maistu, kol užsiaugino beveik 12 kilogramų puikiai ištreniruotų raumenų, pavertusių jį dar patrauklesniu gerbėjų akyse!

Pasisekimas tarp gražiosios lyties atstovių Alexanderiui buvo garantuotas nuo paauglystės. Atsispirti šviesiaplaukiam, mėlynakiam beveik dviejų metrų „vikingui“ negalėjo beveik niekas. Ne veltui tėvynėje net penkerius metus jis buvo tituluojamas „seksualiausiu pramogų pasaulio vyru“. Jam buvo priskiriami romanai su Amanda Seyfried (2008-aisiais), Evan Rachel Wood (2009-aisiais), Katie Holmes (2014-aisiais)... O jo meilės istorija su aktore Kate Bosworth truko ištisus trejus metus.

Nuo 2015-ųjų gegužės A.Skarsgardas viešumoje rodosi su simpatiška britų televizijos laidų vedėja Alexa Chung. Kaip tvirtina gandonešiai, jų santykiai pasiekė tokį lygį, kad Alexanderis ketina pasipiršti savo draugei.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: gaisras Vilniaus daugiabutyje