Johnas Travolta į ceremoniją atskrido sraigtasparniu – pats pilotavo

„Jeigu jūsų šou nėra drakono ar balto mustango, iškart keliaukite namo“, – prieš „Emmy“ ceremoniją juokavo jos vedėjas Jimmy Kimmelas, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Ir buvo teisus: pagrindinį prizą gavo maginės fantastikos serialas „Sostų karai“.

J.Travolta.<br>„ViDA Press“ nuotr.
J.Travolta.<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Sostų karų“ kūrėjai šįmet susižėrė 12 statulėlių.<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Sostų karų“ kūrėjai šįmet susižėrė 12 statulėlių.<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Maggie, jums vertėtų pakrauti savo personą į lėktuvą ir atskristi čia!“ – tokius žodžius ceremonijoje nedalyvavusiai 81 metų laureatei M.Smith skyrė renginio vedėjas J.Kimmelas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Maggie, jums vertėtų pakrauti savo personą į lėktuvą ir atskristi čia!“ – tokius žodžius ceremonijoje nedalyvavusiai 81 metų laureatei M.Smith skyrė renginio vedėjas J.Kimmelas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Statulėlę atsiėmė ir TV serialo „Viceprezidentė“ pagrindinio vaidmens atlikėja J.Louis-Dreyfus.
Statulėlę atsiėmė ir TV serialo „Viceprezidentė“ pagrindinio vaidmens atlikėja J.Louis-Dreyfus.
Geriausiais draminio serialo aktoriais pripažinti R.Malekas ir T.Maslany.
Geriausiais draminio serialo aktoriais pripažinti R.Malekas ir T.Maslany.
Geriausio komedinio serialo apdovanojimą pelnė „Viceprezidentės“ komanda.
Geriausio komedinio serialo apdovanojimą pelnė „Viceprezidentės“ komanda.
Daugiau nuotraukų (6)

„Lietuvos rytas“

Sep 25, 2016, 5:44 PM, atnaujinta May 12, 2017, 1:43 AM

Ryškiausios ekrano ir pramogų pasaulio žvaigždės praėjusį savaitgalį spindėjo Kalifornijos saulėje – svečiai rinkosi į televizijos „Oskarais“ vadinamų „Emmy“ apdovanojimų 68-ąją ceremoniją Los Andžele, „Microsoft“ teatre.

Amerikos televizijos akademija šįmet nutarė nedaryti siurprizų – statulėles už TV darbus, demonstruojamus geriausiu laiku, gavo tie, kurie ir turėjo gauti.

Pagrindinių nominacijų laimėtojai – geriausiu draminiu serialu pripažinti „Sostų karai“ ir geriausias komedinis serialas „Viceprezidentė“ – įvertinti antrus metus iš eilės.

„Sostų karai“, šįmet laimėję 12 prizų: 9 techninių kategorijų ir 3 pagrindinius – kaip geriausia drama, už geriausią režisūrą ir scenarijų, tapo daugiausia „Emmy“ statulėlių istorijoje pelniusia TV drama.

Maginės fantastikos serialas jau turi 38 Televizijos akademijos apdovanojimus ir pralenkė ankstesnį rekordininką – 37 statulėles susišlavusią ilgaamžę situacijų komediją „Freizeris“.

Kritikai sako, kad „Sostų karai“ – televizijos polinkio į smurtą simbolis, tačiau kraujo ir sekso drama apie kilmingas gimines, kovojančias dėl mitinio geležinio sosto, lyderiauja visame pasaulyje – kiekviena šiųmečio, šeštojo, sezono serija prie ekranų pritraukdavo apie 8 milijonus žiūrovų.

Pagal George’o R.R.Martino knygų seriją „Ledo ir ugnies giesmė“ nuo 2010 metų JAV kabelinės televizijos HBO kuriami „Sostų karai“ nominuojami apdovanojimams nuo pirmo sezono, tačiau iš pradžių televizijos akademikai juos tarsi ignoravo.

Natūralistinis serialas, kuriame apstu drakonų ir magijos, matyt, neatitiko jų įsivaizdavimo, kokiu keliu turėtų eiti televizija. Vis dėlto prieš metus akademikai pagaliau pripažino tai, kas akivaizdu, ir, atrodo, iki pat pabaigos (laukiama dar dviejų sezonų) „Sostų karai“ neturės konkurentų tarp draminių serialų, jeigu, žinoma, televizijos kanalai nesugalvos ko nors visiškai neįtikėtino.

Politinės satyros „Viceprezidentė“ pergalė praėjusiais metais tam tikra prasme atkūrė teisingumą.  Nuo 2012-ųjų rodomas HBO serialas pasakoja apie sudėtingą šias pareigas einančios moters (ją vaidina aktorė Julia Louis-Dreyfus) gyvenimą. Keletą metų serialas buvo šešėlyje – šioje kategorijoje viešpatavo „Moderni šeima“, o štai prieš metus pagaliau sulaukė savo valandos.

Šį kartą „Viceprezidentės“ pergalė greičiau duoklė artėjantiems JAV prezidento rinkimams, kurie uždėjo antspaudą apskritai visai ceremonijai.  Daugelis 68-ųjų „Emmy“ laimėtojų neslėpė savo politinių simpatijų ir skelbė jas tiesiai nuo scenos su statulėle rankose (daugiausia buvo Hillary Clinton gerbėjų, nors ir Donaldas Trumpas neliko pamirštas), o renginio vedėjas aktorius J.Kimmelas nuolat pokštavo rinkimų tema.

Jis negalėjo susilaikyti nepaleidęs kelių kandžių replikų ir vienos laureačių 81 metų britų aktorės Maggie Smith adresu.  Mat aktorė, kurią dievina įvairių kartų žiūrovai, be kita ko, ir už vaidmenis „Haryje Poteryje“, „Dauntono abatijoje“, vėl neatvyko į ceremoniją, nors geriausios antraplanės dramos aktorės vardą pelnė jau ketvirtą kartą. Be to, ji dar penkis kartus buvo nominuota „Emmy“.

„Kas vyksta? Kodėl mes visą laiką nominuojame šią moterį? Maggie, jums vertėtų, kaip man atrodo, pakrauti savo personą į lėktuvą ir atskristi čia! Dabar, ko gero, jums teks atsiimti prizą rastų daiktų biure!“ – šmaikštavo J.Kimmelas, negalvodamas nei apie solidų aktorės amžių, nei apie jos sveikatą.

O juk dėl M.Smith „Dauntono abatijai“ pavyko laimėti jau tryliktą prizą. Iš viso per šešis sezonus šis serialas nominuotas „Emmy“ net 69 kartus.

O štai Johnas Travolta įrodė, kad yra ne tik geras aktorius ir sumanus prodiuseris: į „Emmy“ ceremoniją Los Andžele jis atskrido lėktuvu, bet ne kaip keleivis, o kaip pilotas. Kartu jis atskraidino šeimą – 16-metę dukterį Ellą, žmoną Kelly Preston ir 6-metį sūnų Benjaminą.

Kaip paaiškėjo, 62 metų J.Travolta artimuosius atsivežė ne veltui: jo su kolegomis prodiusuojamas serialas „Amerikos nusikaltimų istorija“ gavo 10 „Emmy“!

Johnas prisipažino, jog triumfas buvo maloni staigmena, ir džiaugėsi, kad galėjo tuo pasidalyti su salėje sėdinčiais artimaisiais.

Šiaip jau „Primetime Emmy Awards“ 68-oji ceremonija apsiėjo be staigmenų: apdovanojimus gavo ir laiko išbandyti serialai, ir ambicingi naujokai, kaip, pavyzdžiui, „Amerikos nusikaltimų istorija“, kurios pirmas sezonas buvo skirtas O.J.Simpsono – amerikietiškojo futbolo žvaigždės ir aktoriaus, apkaltinto žmogžudyste, – bylai.

Be to, televizijos premija seniai įveikė ligą, su kuria kovoja „Oskaras“: jokių kaltinimų proteguojant baltuosius arba rasizmu jos adresu negirdėti. Taigi J.Kimmelas visiškai pagrįstai pašmaikštavo: „Emmy“ tokia įvairiapusė, kad „Oskaras“ visiems giriasi, jog ji yra geriausia jo draugė.“

1949 metų sausį įsteigtas „Emmy“ apdovanojimas laikomas „Oskaro“ analogu televizijos meno srityje.

Metų geriausieji

Geriausias draminis serialas – „Sostų karai“. Jis pralenkė serialus „Amerikiečiai“, „Verčiau skambinkite Soului“, „Dauntono abatija“, „Tėvynė“, „Kortų namelis“, „Ponas Robotas“.

Geriausias komedinis serialas – „Viceprezidentė“. Pranoko serialus „Juodokas“, „Visų galų meistras“, „Šiuolaikinė šeima“, „Silicio slėnis“ „Akivaizdu“, „Nepalaužiamoji Kimė Šmit“.

Geriausia draminio serialo aktorė – Tatiana Maslany („Tamsus vaikas“).

Geriausias draminio serialo aktorius – Rami Malekas („Ponas Robotas“).

Geriausia komedinio serialo aktorė – Julia Louis-Dreyfus („Viceprezidentė“).

Geriausias komedinio serialo aktorius – Jeffrey Tamboras („Akivaizdu“).

Geriausia antraplanė dramos aktorė – Maggie Smith („Dauntono abatija“).

Geriausias antraplanis dramos aktorius – Benas Mendelsohnas („Gimimo paslaptis“).

Geriausias mini serialas – „Amerikos nusikaltimų istorija“. Jis pralenkė serialus „Fargo“, „Amerikietiškas nusikaltimas“, „Naktinis administratorius“, „Šaknys“.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.