Holivudo aktorę Winoną Ryder vagile pavertė nelaiminga meilė?

„Geriau niekada netekėti nei kelis kartus išsiskirti“, – tokio požiūrio laikosi daugybę vyrų mylėjusi garsi Holivudo aktorė Winona Ryder, spalio 29-ąją atšventusi 45-ąjį gimtadienį, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

W.Ryder daug metų kankina depresija ir nerimo priepuoliai.<br>„ViDA Press“ nuotr.
W.Ryder daug metų kankina depresija ir nerimo priepuoliai.<br>„ViDA Press“ nuotr.
W.Ryder daug metų kankina depresija ir nerimo priepuoliai.<br>„ViDA Press“ nuotr.
W.Ryder daug metų kankina depresija ir nerimo priepuoliai.<br>„ViDA Press“ nuotr.
W.Ryder.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
W.Ryder.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
W.Ryder ir T.Burtonas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
W.Ryder ir T.Burtonas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

„Lietuvos rytas“

Nov 13, 2016, 1:46 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 2:05 AM

Viena gražiausių pasaulio aktorių W.Ryder niekada nebuvo ištekėjusi ir dėl karjeros atsisakė motinystės. Žvaigždės kraityje – dešimtys puikių vaidmenų, daug audringų meilės romanų, nemalonumai su teisėsauga, besikartojanti depresija.

Smulki tamsių akių aktorė du kartus buvo nominuota „Oskarui“, o už vaidmenį „Nekaltybės amžiuje“ (1993 m.) pelnė Auksinį gaublį.

W.Ryder gimė Minesotos valstijoje hipių šeimoje. Kai mergaitei buvo septyneri, jos tėvai įsitraukė į vieną hipių bendruomenę.

Winona augo neįprastoje aplinkoje: mokėsi namuose, šeima neturėjo televizoriaus.

Tėvai dievino dukterį, o ši visada žavėjosi jų gebėjimu sutarti – poros santuoka trunka daugiau nei 45 metus. Todėl ir Winona troško ištekėti vieną kartą ir visiems laikams.

Tėvų paskatinta W.Ryder pradėjo lankyti aktoriaus meistriškumo mokyklą. 9-ojo dešimtmečio viduryje vaikiško, kiek baikštaus veido merginai stirnos akimis režisieriai pradėjo siūlyti vaidmenis kine.

Populiarumas W.Ryder aplankė po komedijos „Vabalų sultys“ (1988 m.) premjeros. Režisieriaus Timo Burtono filme Winona vaidino gotę, matančią vaiduoklius. Tuo metu jai buvo vos 17 metų.

Netrukus Winoną aplankė ir pirmoji meilė: filmuodamasi kitame T.Burtono filme „Edvardas Žirkliarankis“ (1990 m.) ji susipažino su gražuoliu Johnny Deppu, kuriam tuomet buvo 27-eri. Akimirksniu užsimezgė aistringas romanas.

Kad įrodytų savo jausmus, J.Deppas išsitatuiravo „Winona forever“ (Winona amžinai). Johnny temperamentas buvo ugningas – pora nuolat pykosi ir taikėsi. Be to, aktorius mėgo šėlti – kai kada linksmindavosi kelias paras iš eilės. Winona visa tai kentė daugiau kaip trejus metus.

1991-aisiais aktoriai nutarė išsiskirti, nors jau buvo susižadėję. Santykių baigtį Winona išgyveno itin sunkiai.

Būtent tuo metu pirmą kartą išryškėjo depresijos požymiai.

Winona niekieno neverčiama atsigulė į psichiatrijos kliniką, kad atsikratytų priklausomybės nuo alkoholio ir atgautų dvasinę pusiausvyrą.

Tiesa, po penkių dienų ji iš klinikos pabėgo. Vėliau aktorė ėmė piktnaudžiauti nuskausminamaisiais ir antidepresantais.

Stebėtina, bet tuo metu Winona nusifilmavo dešimtyje filmų, kurie sulaukė sėkmės. Būdama 24 metų ji tapo Kanų kino festivalio vertinimo komisijos nare, o 29-erių gavo savo vardo žvaigždę Holivude esančioje Šlovės alėjoje.

Buvęs mylimasis J.Deppas pakoregavo tatuiruotę – dabar ant jo rankos liko užrašas „Win forever“ (Laimėti amžinai).

Kai po skyrybų su Johnny praėjo dveji metai, W.Ryder susipažino su mažai žinomu muzikantu Dave’u Pirneriu (52 m.). Poros romanas truko iki 1996-ųjų.

Po metų aktorės Gwyneth Paltrow surengtame naujamečiame vakarėlyje Winona susipažino su aktoriumi Mattu Damonu (46 m.). Jai iškart patiko žavus jaunuolis. Mattas irgi atkreipė dėmesį į tamsiaplaukę gražuolę.

Po metų pora įsigijo butą ir paskelbė, kad susižadėjo, tačiau pasaka netrukus baigėsi. Skirtis nutarė Winona, nes M.Damonas užmezgė romaną su filmo partnere Penelope Cruz.

Tarp Winonos mylimųjų buvo ir aktorius Markas Wahlbergas (45 m.), bet šie santykiai truko trumpai. Aktorė nuolat pabrėždavo, kad ją su Marku sieja tik draugystė.

Netrukus pasklido gandas, kad Winona nusivylė vyrais, todėl domisi moterimis. Net imta kalbėti, kad vargšas Markas – tik priedanga.

Nuo 2001 metų aktorė beveik nesirodė viešumoje, o vieną dieną kilo skandalas – Winona iš prabangios parduotuvės pavogė drabužių už 5000 JAV dolerių. Už šį nusikaltimą ji buvo nuteista trejiems metams lygtinai, gavo 480 valandų viešųjų darbų ir baudą.

Winonos karjeros kreivė ėmė leistis žemyn. Gėdydamasi savo poelgių ji užsidarė tarp keturių sienų.

2007-ųjų pradžioje aktorė susipažino su roko grupės „Rilo Kiley“ gitaristu Blake’u Sennettu (40 m.), tačiau nesugebėjo išsaugoti užsimezgusių santykių.

Nuo 2011 metų aktorė artimai bendrauja su drabužių dizaineriu Scottu Mackinlay Hahnu. W.Ryder tvirtina, kad šį kartą viskas kitaip, nes sutiko likimo skirtą vyrą.

Winona neslepia, kad daug metų ją kankina depresija ir nerimo priepuoliai. Šių metų rugpjūtį aktorę vėl užplūdo slogios emocijos.

„Mane siutina žmonės, kurie gėdija moteris dėl to, kad jos jausmingos ir pažeidžiamos, – sakė W.Ryder. – Realybė mane daro per daug jautrią. Nemanau, kad tai blogai.

Kad daryčiau tai, ką darau, privalau būti atlapaširdė. Daug kas padidėjusį nerimą vadina beprotybe. Aš nusiraminau, kai suvokiau, kad niekada nepajėgsiu pakeisti savo praeities.“

Winona nepripažįsta, kad yra kleptomanė. Praėjus 15 metų po vagystės iš parduotuvės ji bandė aiškinti savo poelgio priežastis.

„Man tai buvo labai sunkus periodas, nors dabar už jį dėkoju likimui. Karjeroje buvo pertrauka. Jos man labai reikėjo. Gali būti, kad pasąmonėje ieškojau būdų atsikratyti įtampos“, – aiškino Winona.

Kai kurie psichologai teigia, kad kleptomanija gali išsivystyti ir dėl stipraus streso, kuris apima, pavyzdžiui, dėl nelaimingos meilės.

Filmavimo aikštelėje aktorė vėl pasirodė 2006 metais. Ji atrodė ne kaip naivi mergaitė, o kaip daug iškentėjusi moteris. Veido bruožai tapo griežtesni, žvilgsnis – dar skvarbesnis.

2008-ųjų kovą Winona vėl pateko į policijos akiratį – iš vaistinės bandė išnešti kosmetikos ir buvo sulaikyta. „Nežinau, kaip tai nutiko“, – rankomis skėsčiojo gražuolė.

Tų pačių metų lapkritį W.Ryder pateko į dar bjauresnę istoriją. Madride aktorės laukė ypatinga šventė – reikėjo atsiimti mados žurnalo „Marie Claire“ skirtą apdovanojimą.

Ceremonijai ji pasiskolino prabangius „Bvlgari“ juvelyrikos dirbinius – žiedą ir apyrankę, kainuojančius 130 tūkst. JAV dolerių.

Kai atėjo laikas papuošalus grąžinti, paaiškėjo, kad W.Ryder jų neturi. Aktorė tvirtino, kad papuošalus paliko viešbutyje ant registratūros stalelio.

Kompanijos „Bvlgari“ atstovai kreipėsi į policiją, tačiau W.Ryder vagyste oficialiai nebuvo apkaltinta.

Jaunatviškai atrodanti aktorė aktyviai sukasi kino pasaulyje. „Kai man sukako 18 metų, susilažinau su aktoriumi Seanu Pennu.

Jis pasakė: „Statau 500 dolerių, kad kai būsi 30 metų, tave pykins nuo aktorystės.“ Aš vis dar neprisiruošiu iš jo paprašyti pinigų“, – juokėsi W.Ryder.

Parengė Rūta Peršonytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.