Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas mini 70-ąjį sužadėtuvių jubiliejų

 

Elizabeth II ir Philipas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Elizabeth II ir Philipas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-10 19:17

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II ir princas Philipas pirmadienį minėjo 70-ąjį savo sužadėtuvių jubiliejų. 1947 metų liepos 10-ąją tuometinė kronprincesė ir karinio jūrų laivyno leitenantas paskelbė apie savo planus susituokti.

Pora vestuves atšoko dar tais pačiais metais. Tačiau jų meilės istorija prasidėjo daug anksčiau, informuoja agentūra dpa. 

Pirmą kartą Elizabeth II ir Philipas susitiko 1934 metais, kai būsimajai monarchei tebuvo aštuoneri. Kai jie po penkerių metų vėl pasimatė, sosto įpėdinė įsimylėjo daniškų ir vokiškų šaknų turintį graikų princą. 

Porai teko įveikti kai kurias kliūtis, kol 1947 metų lapkritį Vestminsterio abatijoje galėjo sumainyti aukso žiedus. Karališkojo jūrų laivyno karininkas buvo laikomas netinkamu karališkai šeimai, tuo metu jis praktiškai neturėjo jokio turto. 

Kai Philipas atsisakė savo graikiško ir daniško titulo ir atsivertė į anglikonybę, karalius George'as VI galiausiai nuvedė savo dukterį prie altoriaus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.