Virtuvės šefo Anthony Bourdaino mirties sukrėsti kolegos dalijasi jautriais prisiminimais

Garsus amerikietis virėjas, televizijos laidų vedėjas ir rašytojas Anthony Bourdainas penktadienį buvo rastas negyvas viename Prancūzijos viešbutyje, pranešė televizija CNN. Jam buvo 61 metai.

Anthony Bourdainas.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Bourdainas.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Bourdainas.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Bourdainas.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Bourdainas.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Bourdainas.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Bourdainas.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Bourdainas.<br>Scanpix nuotr.
Neilas deGrasse'as Tysonas.
Neilas deGrasse'as Tysonas.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 8, 2018, 7:37 PM, atnaujinta Jun 8, 2018, 7:48 PM

CNN penktadienį paryčiais paskelbtame pranešime sakoma, kad šios televizijos kulinarinių kelionių laidos „Parts Unknown“ vedėjas veikiausiai nusižudė.

„Su nepaprastu liūdesiu galime patvirtinti mūsų draugo ir bendradarbio Anthony Bourdaino mirtį, – rašo CNN. – Dėl savo meilės dideliems nuotykiams, naujiems draugams, puikiam maistui ir gėrimams bei nepaprastoms pasaulio istorijoms jis buvo unikalus pasakotojas. Jo talentas niekada nesiliovė mus stebinęs, ir mes labai jo ilgėsimės.“

„Mūsų mintys ir maldos – su jo dukterimi ir šeima šiuo neįtikėtinai sunkiu metu“, – pridūrė kanalas.

Vienas Prancūzijos prokuroras patvirtino, kad A.Bourdaino kūnas buvo rastas rytiniame Elzaso regione esančiame viešbutyje.

„Sužinojome apie amerikiečių virėjo mirtį pasikariant šįryt prabangiame viešbutyje „Chambard“ Kaizersberge“, – nurodė prokuroras Christianas de Rocquigny du Fayelis.

„Šiuo metu neturime jokių priežasčių įtarti inscenizaciją“, – pridūrė jis.

A.Bourdainą negyvą viešbučio kambaryje rado jo artimas draugas Ericas Ripert'as, prancūzų virėjas, dirbantis elitiniame Niujorko restorane „Le Bernardin“, informavo CNN.

A.Bourdainas, kurio seneliai iš tėvo pusės buvo prancūzai, rengė naują „Parts Unknown“ seriją. Šioje apdovanojimais „Emmy“ įvertintoje laidoje pasakojama apie keliones, maistą ir pasaulio tautas.

Talentingas istorijų pasakotojas A.Bourdainas savo kelionėse ragaudavo tiek aukštosios virtuvės šedevrus, tiek gatvės maistą ir entuziastingai ragindavo žiūrovus „valgyti ir gerti su žmonėmis be jokių baimių ir prietarų“.

Jis dažnai savo laidose vartodavo alkoholį ir neslėpdavo kovojantis su nepriklausomybėmis, įskaitant piktnaudžiavimą narkotikais.

„Užduodame labai paprastus klausimus: Kas daro jus laimingus? Ką valgote? Ką mėgstate gaminti?“ – sakė A. Bourdainas, 2014 metais atsiimdamas Peabody vardo apdovanojimą.

„Ir visur, kur keliaujame po pasaulį, užduodame šiuos paprastus klausimus. Dažnai gauname labai stebinančių atsakymų“, – pridūrė jis.

Tėvo neteko paauglė dukra Ariane iš A. Bourdaino ankstesnių santykių su buvusia žmona Ottavia Busia. Nuo 2017-ųjų jis susitikinėjo su italų aktore Asia Argento.

Pradėjęs savo karjerą plaudamas indus viename restorane, A.Bourdainas palaipsniui tapo virtuvės šefu.

Vyras išgarsėjo 2000 metais išleidęs memuarus „Virtuvė slaptai: kulinarijos nusikaltėlio nuotykiai“. Tada jis pradėjo vesti laidą „A Cook's Tour“ kulinariniame televizijos kanale „Food Network“.

„Tikras“

„Negaliu perdėti sakydamas: jo tikrumas buvo toks, kokio dažniausiai neturi televizijoje dirbantys žmonės“, – CNN sakė amerikiečių astrofizikas ir autorius Neilas deGrasse'as Tysonas.

„Gyvenime jie kitokie, o jis buvo tikras, ir tai buvo pastebima“, – pridūrė mokslininkas.

CNN vedėjams sunku buvo sulaikyti ašaras, kai jie dalijosi prisiminimais apie velionį kolegą ir ragino į neviltį puolusius, ar turinčius depresija sergančių pažįstamų, žiūrovus susisiekti su pagalbos linija.

Vedėjas Johnas Bermanas prisiminė A.Bourdainą kaip „žmogų prieštarą“.

„Jis mylėjo maistą. Jis rašė apie maistą. Jis gyveno maistu. Tačiau jis galvojo, kad mes pernelyg rūpinamės maistu“, – teigė A.Bermanas.

„Kartą jis man pasakė: „Jei tik žmonės liautųsi fotografuoti maistą ir daugiau mylėtųsi“. Jis taip sakė, nes iš tikrųjų norėjo parodyti žmonėms tikrą gyvenimą“, – pridūrė vedėjas.

A.Bourdainas mirė praėjus vos kelioms dienoms po to, kai nusižudė kita garsenybė – viena populiariausių amerikiečių dizainerių Kate Spade.

„Sėkmė nesaugo nuo depresijos. Ji nesaugo nuo savižudybės“, – per vieną CNN laidą sakė konsultavimo įmonės „Gold Center for Mind Health and Wellness“ direktorė Jodi Gold.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.