Serena Williams atvirai prakalbo apie pogimdyvinę depresiją

Teniso žvaigždė Serena Williams (36 m.) atvirai prakalbo apie dukrelės gimimo užklupusią pogimdyvinę depresiją. Su psichologiniais sunkumais susidūrusi moteris žurnalui „Harper’s Bazaar“ pasakojo, kad sunkiai palūždavo net jei namuose negalėdavo rasti mažosios buteliuko.

 Serena Williams su vyru Alexis.<br> Scanpix nuotr.
 Serena Williams su vyru Alexis.<br> Scanpix nuotr.
 Serenos Williams dukrelė Olympia.<br> Scanpix nuotr.
 Serenos Williams dukrelė Olympia.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 15, 2018, 9:50 AM

„Jei atvirai, aš iki šiol susiduriu su sunkumais, kurie verda manyje. Manau, žmonės turi daugiau ir garsiau apie tai kalbėti, todėl, kad užklupusi pogimdyvinė depresija – lyg ketvirtas trimestras (nėštumas skirstomas į tris trimestrus – red.).

Pamenu, kai vieną dieną ieškojau dukrelės Olympia buteliuko ir niekaip negalėjau jo rasti. Tą akimirką aš taip nuliūdau, palūžau… Ir ėmiau be perstojo verkti. Norėjau jai būti tobula mama, bet nebesugebėjau ir palūžau“, – kalbėjo S.Williams.

Moteris taip pat atskleidė, kad gimdymo metu vos nemirė. Moteris turėjo gimdyti natūraliai, tačiau teko skubiai atlikti cezario pjūvio operaciją, kuri neapsiėjo be komplikacijų. Gydytojams teko sunki užduotis – užkirsti kraujo krešuliams kelią patekti į plaučius.

„Vieną minutę viskas einasi lyg sviestu patepta, o kitą tau jau praneša, kad tenka skubiai operuoti. Aš buvau šoke, mane sukaustė visiškai nauja, iki to laiko neišgyventa baimė“, – pridūrė ji.

Sportininkės vyras Alexis taip pat neslėpė, kad jautėsi sukrėstas, kai sužinojo, kad mylimą moterį teks operuoti. Serena operacijas pakelia sunkiai, tačiau gydytojai dėjo visas pastangas, kad ir mama, ir dukrelė atlaikytų atėjimą į pasaulį.

„Jūs nesuprasite, tačiau visą gyvenimą man buvo kalama į galvą, o galiausiai, tą suvokiau ir pati, kad aš privalau būti geriausia. Save mačiau tik kaip čempionę. Visose srityse. Tačiau dukrelės gimimą mano gyvenimą pakeitė kardinaliai ir visam laikui. Tai nebuvo jokio plano dalis. Vaikų neplanavau, kol buvau sporto viršūnėje.

Tačiau jau prieš dvejus metus, kai sutikau šį nuostabų vyrą atėjusį iš niekur, aš įklimpau. Mudu pametėme galvas dėl vienas kito ir tada mus sutiko šis mažas stebuklas – Olympia“, – jausmingai kalbėjo S.Williams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.