Paaiškėjo, kiek atostogoms išleidžia karališkoji britų šeima: skaičiai šokiruoja

Ne paslaptis, jog karališkoji Didžiosios Britanijos šeima mėgsta papramogauti. Tiesa, atostogų metu monarchai renkasi išskirtinai prabangius kurortus, o jų poilsis, paprastai, trunka ne keletą dienų. Taigi, kiek, iš tiesų, laisvalaikiui išleidžia Meghan Markle, princas Charlesas ir kiti karališkosios šeimos nariai?

 Princo Harry ir Meghan Markle vestuvės. <br> Scanpix nuotr.
 Princo Harry ir Meghan Markle vestuvės. <br> Scanpix nuotr.
 Princo Harry ir Meghan Markle vestuvės. <br> Scanpix nuotr.
 Princo Harry ir Meghan Markle vestuvės. <br> Scanpix nuotr.
 Karališkoji šeima.<br> Scanpix nuotr.
 Karališkoji šeima.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 25, 2018, 7:31 AM, atnaujinta Jul 25, 2018, 9:15 AM

Naujienų portalo „Elle“ duomenimis, britų grietinėlės išlaidos, skiriamos jų atostogoms per pastaruosius metus išaugo daugiau nei 200 tūkst. eurų. Šiuo metu, laisvalaikiui karališkoji šeima per metus išleidžia virš 5 mln. eurų.

Nors Bakingamo rūmų ataskaita šokiruoja, vis tik, smalsu, kur gi iškeliauja tokios pinigų sumos.

Vienų brangiausių karališkosios šeimos atostogų titulas atitenka princo Charleso ir jo žmonos Kornvalio kunigaikštienės Camillos kelionei po Aziją.

2017 m. spalio-lapkričio mėnesiais vykusios išvykos metu pora aplankė net keturias šalis: Indiją, Malaiziją, Brunėjų ir Singapūrą. Kaip teigia „Elle“, kelionėje jiedu naudojosi karališkojo traukinio paslaugomis. Viena kelionė šia transporto priemone kainuoja virš 20 tūkst. eurų.

Tačiau net ir ši prabangi išvyka turėjo kilnų tikslą. Mat keliaudamas princas ne tik mėgavosi saulės ir jūros teikiamais malonumais. Vien per 2017-2018 metus jo vadovaujamas labdaros fondas surinko apie 18 mln. eurų, kurie buvo skirti skurde gyvenantiems žmonėms bei kaimo bendruomenių plėtrai.

Kiek kitur pinigus išleisti yra linkusi Sasekso kunigaikštienė Meghan Markle. Moteris jau spėjo išgarsėti kaip puikų skonį brangiems drabužiams turinti dama. Tiesa, panašu, jog ir ji nėra linkusi pinigų laidyti ne savo sąskaita. Vien už garsiąją jos vestuvių suknelę, kainavusią apie 200 tūkst. eurų, moteris pasisiūlė susimokėti...pati.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.