Įtakingus Rusijos oligarchus sukrėtė skaudžios netektys

Per pastaruosius keletą mėnesių garsius rusų oligarchus sukrėtė skaudžios netektys. Spėjama, kad visuomenės spaudimas, o gal tiesiog pernelyg geras gyvenimas į mirties spąstus įviliojo keletą garsių tėvų atžalų.

 Diana Lebedeva.<br> Instagramo nuotr.
 Diana Lebedeva.<br> Instagramo nuotr.
 Diana Lebedeva.<br> Instagramo nuotr.
 Diana Lebedeva.<br> Instagramo nuotr.
 Diana Lebedeva.<br> Instagramo nuotr.
 Diana Lebedeva.<br> Instagramo nuotr.
 Diana Lebedeva.<br> Instagramo nuotr.
 Diana Lebedeva.<br> Instagramo nuotr.
 Diana Lebedeva.<br> Instagramo nuotr.
 Diana Lebedeva.<br> Instagramo nuotr.
 Diana Lebedeva.<br> Instagramo nuotr.
 Diana Lebedeva.<br> Instagramo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-10-02 12:35, atnaujinta 2018-10-02 14:48

Išsilavinimas geriausiuose universitetuose, nauji automobiliai, brangūs butai, prabangūs drabužiai ar aksesuarai – visa tai yra įtakingų oligarchų atžalų kasdienybė, nors daugelis apie tai gali tik pasvajoti. Vis dėlto net ir turėdami absoliučiai viską, ko geidžia širdis, neretai tokie jaunuoliai vis tiek jaučiasi nepatenkinti, o paguodos ieško ir nelegaliose pagundose.

Daugelis turtuolių vaikų, nepateisinę savo tėvų vilčių ir kaskart jausdami vis didesnį spaudimą, netgi ryžosi savo noru pasitraukti iš gyvenimo.

Dianos Lebedevos senelis Platonas Lebedevas savo anūkę įsuko į prabangos kokoną ir nuolat jį pildė dovanomis, rašo naujienų portalas starhit.ru. Platonas buvo naftos bendrovės „Jukos“ valdybos narys ir vieno bankų įkūrėjas, todėl galėjo sau tai leisti. 19-metė anūkė buvo viena populiariausių Rusijos auksinio jaunimo atstovių. Prieš dvejus metus prabangius automobilius dievinusi Diana Šveicarijoje, deja, nesuvaldė automobilio ir žuvo.

Jos artimiesiems buvo nesuprantama, kodėl Diana, toje vietoje gyvenusi ir besimokiusi jau kelerius metus, sutriko gerai pažįstamame kelyje. Kaip paaiškėjo, Diana su mylimuoju ne šiaip vairavo, o siaurame kelyje surengė lenktynes.

19-mečio Jurijaus Kuznecovo senelis įtrauktas į „Forbes“ sudaromą įtakingiausiųjų sąrašą, jo tėvas – kompanijos „Guta“ akcininkas, o motina dirba Rusijos ministro pirmininko pavaduotoja. Tačiau visos šios gerą gyvenimą užtikrinančios aplinkybės nesulaikė įtakingų tėvų palikuonio nuo skaudaus žingsnio – pasitraukti iš gyvenimo.

Kaip paaiškėjo, Jurijus buvo įsimylėjęs, tačiau meilė buvo be atsako. Jaunuolis buvo įpratęs, kad pinigai gali viską, tačiau net ir brangiausios dovanos nepapirko merginos. Jurijus neatlaikė tokios, rodos, visai menkos nesėkmės.

Tragediją nušvietusi Rusijos žiniasklaida netruko atkapstyti, kad vaikinas turėjo ir žalingų įpročių, galėjo perdozuoti narkotikų. Tačiau atlikti tyrimai parodė, kad organizme nebuvo aptikta jokių narkotikų pėdsakų.

Dar vienas įtakingas verslininkas Michailas Nikolozas taip pat išgyveno sūnaus netektį. Ginklų įmonių vadovo sūnus, spėjama, pasinaudojo tėvo pardavinėjamais ginklais, kurie jam buvo lengvai pasiekiami. Jaunuoliui buvo vos 26-eri, o visa šeima yra be galo sukrėsta.

Po laidotuvių milijoninio turto paveldėtojo draugai sakė, kad jau keletą savaičių jų bičiulis skundėsi nuo visko pavargęs, o ypač – nuo jį supančio dirbtinumo. Jaunuoliui buvo patikėta vadovauti vienai įmonių, tačiau jis nesusitvarkė su spaudimu ir dėl tėvui padarytų nuostolių nusprendė pasitraukti iš gyvenimo.

2016-aisiais su tėvais į kraupią avariją patekusi Anastasija Soltan, visų nuostabai, liko gyva. Nors jaunai moteriai buvo nustatyti daugybiniai lūžiai ir sumušimai, po keleto mėnesių reabilitacijos klinikose ji vėl atsistojo ant kojų. Įtakingų tėvų dukra išgyveno tik dėl vieno – kol ji gydėsi klinikose, sutuoktinis nusprendė palikti bendrus namus.

Kaip paaiškėjo, dėl turtuolio tėvo nešvarių žaidimų 21-erių Anastasija prarado dalį paveldėto turto. Jauna moteris neatlaikė likimo smūgių ir nutraukė savo gyvenimą. Maža to, apie planus pasitraukti iš gyvenimo ji nuolat skelbė socialiniame tinkle, tačiau niekas į tai neatkreipė dėmesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.