Liūdna kino žvaigždės B. Reynoldso pabaiga: nuskurdęs pardavė net savo apdovanojimus

Burtas Reynoldsas prieš kelis dešimtmečius tapo Holivudo žvaigžde, garsenybės etiketė jį lydėjo iki gyvenimo pabaigos. Bet paskutiniai neseniai mirusio 82-erių JAV aktoriaus metai nebuvo lengvi.

Nevykusiai investavęs uždirbtus pinigus, B.Reynoldsas buvo priverstas bankrutuoti.<br>AP nuotr.
Nevykusiai investavęs uždirbtus pinigus, B.Reynoldsas buvo priverstas bankrutuoti.<br>AP nuotr.
 B.Reynolds su aktore Dinah Shore.<br>AP nuotr.
 B.Reynolds su aktore Dinah Shore.<br>AP nuotr.
 B.Reynoldsas su antrąja žmona Loni Anderson.<br>AP nuotr.
 B.Reynoldsas su antrąja žmona Loni Anderson.<br>AP nuotr.
 Su aktore Sally Field B.Reynoldsą šilti jausmai siejo kelis dešimtmečius.<br>AP nuotr.
 Su aktore Sally Field B.Reynoldsą šilti jausmai siejo kelis dešimtmečius.<br>AP nuotr.
 Ryškiausi B.Reynoldso vaidmenys buvo sukurti aštuntajame dešimtmetyje.<br>AP nuotr.
 Ryškiausi B.Reynoldso vaidmenys buvo sukurti aštuntajame dešimtmetyje.<br>AP nuotr.
 Aktoriaus garbei Holivudo šlovės alėjoje buvo atidengta žvaigždė.<br>AP nuotr.
 Aktoriaus garbei Holivudo šlovės alėjoje buvo atidengta žvaigždė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-10-14 14:03, atnaujinta 2018-10-14 14:12

Ekrano gražuolis, nuo kurio alpdavo minios moterų, – tokį B.Reynoldsą prisimena vyresni kino žiūrovai.

1972-aisiais jį išgarsino vaidmuo kino juostoje „Išsigelbėjimas“, kuri leidinio „The New York Times“ įtraukta į geriausių visų laikų filmų sąrašą.

Vėliau B.Reynoldsas vaidino komedijose „Pamišėlių lenktynės“, „Šerifas ir Banditas“ bei daugybėje kitų įsimintinų filmų.

Tačiau pastaruosius dešimtmečius aktoriui sekėsi sunkiai – prieš mirtį jam labai trūko pinigų.

Įkvėpė ne vieną garsenybę

Širdžių daužytoju pramintas B.Reynoldsas mirė Floridos ligoninėje „Jupiter Medical Center“ nuo infarkto apsuptas artimųjų.

2010-aisiais jam buvo atlikta širdies operacija, tačiau, anot aktoriaus agento Toddo Eisnerio, pastaruoju metu aktorius jautėsi gerai.

„Jis turėjo sveikatos problemų, bet mirtis – visiškai netikėta“, – BBC televizijai sakė aktoriaus dukterėčia Nancy Lee Hess.

Vos pasklidus žiniai internete pasipylė garsenybių užuojautos.

„Jis buvo vienas mano didvyrių. Jis pramynė kelią. Jis parodė, kaip iš sportininko tapti daugiausia uždirbančiu aktoriumi. Jis mane visada įkvėpdavo“, – rašė aktorius Arnoldas Schwarzeneggeris.

„Ilsėkis ramybėje, legenda ir drauge“, – antrino aktorius Markas Wahlbergas.

Nepabūgo pozuoti nuogas

Paauglystėje B.Reynoldsui buvo prognozuojama amerikietiškojo futbolo žvaigždės karjera – gabiam vaikinui dėl jo gebėjimų aikštelėje Floridos universitetas net skyrė stipendiją.

Tačiau svajones sudaužė kelio trauma. Užtat B.Reynoldsas netrukus atrado aistrą vaidinti.

Būsimosios žvaigždės tėvas policijos kapitonas priešinosi sūnaus sumanymui tapti aktoriumi. Tačiau Burtas nepasidavė – pirmąkart sėkmės sulaukė dar 1956-aisiais, kai gavo Floridos valstijos dramos apdovanojimą už vaidmenį teatro pjesėje.

Savo karjeroje B.Reynoldsas nevengė neįprastų sprendimų. Pavyzdžiui, vos išgarsėjęs 1972-aisiais vienam populiariam žurnalui nusifotografavo nuogas. Tuo metu ekrano žvaigždėms tai buvo labai neįprasta.

Šios nuotraukos sklinda internete iki šiol, o pats B.Reynoldsas vėliau tą fotosesiją pavadino viena didžiausių savo padarytų kvailysčių.

Atsisakė pasiūlymų filmuotis

Aktorius ne sykį atsisakė vaidmenų, kuriuos atlikę aktoriai sulaukė milžiniško dėmesio ir pripažinimo.

Pavyzdžiui, jis atmetė pasiūlymus vaidinti garsųjį šnipą Džeimsą Bondą, „Žvaigždžių karų“ personažą Haną Solo, taip pat prostitutę įsimylėjusį verslininką filme „Graži moteris“ (pastarasis vaidmuo galiausiai atiteko aktoriui Richardui Gere’ui, o filmas pasiekė įspūdingas populiarumo aukštumas).

Devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje nesėkmingas vaidmenų pasirinkimas lėmė, kad aktoriaus populiarumas ėmė ristis žemyn.

Jau tuo metu prasidėjo ir problemos dėl pinigų, kurios aktorių persekiojo iki pat mirties.

Šlovės viršūnėje uždirbtus didelius honorarus B.Reynoldsas nevykusiai investavo: pirmiausia – į restoranų tinklą, tada – į Floridos futbolo komandą.

Prarado uždirbtus pinigus

1996-aisiais aktorius buvo priverstas bankrutuoti – jo skolos siekė beveik 11 milijonų JAV dolerių.

Prieš ketverius metus jam net teko parduoti itin brangintą su kino pasauliu susijusių suvenyrų ir prizų kolekciją, tarp jų ir savo laimėtą Auksinio gaublio apdovanojimą.

Pastarąjį prizą jis gavo už savo vaidmenį 1997-aisiais sukurtame filme „Pašėlusios naktys“.

Jame B.Reynoldsas suvaidino pornografinių filmų režisierių.

Už šį vaidmenį B.Reynoldsas netgi buvo nominuotas „Oskarui“ – geriausio antrojo plano aktoriaus kategorijoje. Statulėlės aktorius nelaimėjo, tačiau vaidmuo kuriam laikui B.Reynoldsą sugrąžino į režisierių pageidaujamų aktorių sąrašą.

„Mano karjeros kreivė nėra normali. Ji atrodo kaip infarktą patyrusio žmogaus kardiograma“, – apie pakilimus ir nuosmukius 2001-aisiais kalbėjo aktorius.

2019-aisiais jis turėjo vėl sugrįžti į dėmesio centrą – buvo pakviestas vaidinti garsaus režisieriaus Quentino Tarantino naujame filme apie žymų JAV nusikaltėlį, žudiką ir sektos lyderį Charlesą Mansoną.

Filme B.Reynoldsas turėjo vaidinti Kalifornijos ūkininką, susižavėjusį Ch.Mansonu ir leidusį jam gyventi savo namuose.

Santuokos – nesėkmingos

Aktorius buvo dusyk susituokęs. 1963-iaisiais jis vedė britų aktorę Judy Carne, tačiau santuoka skandalingai griuvo po poros metų. Burtas žmoną kaltino per dideliu išlaidumu, o ši jį – neištikimybe.

1988-aisiais Burtas vedė JAV aktorę Loni Anderson, bet pora nedraugiškai išsiskyrė 1993-iaisiais. Su šia moterimi B.Reynoldsas įsivaikino sūnų Quintoną.

Aktorius niekada nebuvo vedęs savo kolegės Sally Field, tačiau su ja vis pradėdavo draugauti ir skirdavosi, o vėliau pripažino, kad ji buvo didžiausia jo gyvenimo meilė.

B.Reynoldsui mirus S.Field jautriai pakomentavo savo santykius su juo.

„Gyvenime yra laikotarpių, kurie niekada neišblėsta. Jie išlieka gyvi net po 40 metų. Mano metai su Burtu niekada nepaliks mano minčių. Jis bus mano istorijoje ir kine, tol, kol aš būsiu kine“, – išplatintame pareiškime rašo aktorė.

Pats B.Reynoldsas, net didžiausiems karjeros pasiekimams likus toli už nugaros, į savo kasdienybę žvelgė su šypsena ir džiaugėsi tuo, ką buvo nuveikęs.

Interviu jis pabrėždavo, kad yra suvaidinęs daugiau nei šimte filmų ir yra vienas iš nedaugelio aktorių, kurie pasižymėjo kine, televizijoje ir teatre.

Prieš trejus metus išleistoje antrojoje autobiografinėje knygoje, linksmai pavadintoje „Bet pakaks apie mane“, jis rašė, kad visada norėjo kuo daugiau patirti ir atsisveikinti linksmindamasis.

„Kol kas viskas gerai.

Žinau, kad esu senas, bet jaučiuosi jaunas. Yra vienas dalykas, kurio niekas neatims, – niekas nesilinksmino labiau nei aš“, – rašė aktorius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.