Į Vilnių atvykstantis J. Carras – garsus britų skandalistas, išjuokęs ir Lietuvos politikus

Kai žymus britų komikas Jimmy Carras Vilniuje viešėjo prieš trejus metus, jis šaipėsi iš Eligijaus Masiulio. Ką ši kandi televizijos žvaigždė išjuoks pirmadienį?

 Didžiausias J.Carro gyvenimo skandalas - susijęs su mokesčių vengimu.<br>„Scanpix“ / PA nuotr.
 Didžiausias J.Carro gyvenimo skandalas - susijęs su mokesčių vengimu.<br>„Scanpix“ / PA nuotr.
Į Lietuvą atvykstantis komikas J.Carras garsėja itin cinišku humoro jausmu.<br>„Scanpix“/„Reuters“ nuotr.
Į Lietuvą atvykstantis komikas J.Carras garsėja itin cinišku humoro jausmu.<br>„Scanpix“/„Reuters“ nuotr.
 Spalio savaitgalį, kai ketino pasirodyti Vilniuje, J.Carras su mylimąja K.Copping (kairėje) dalyvavo princesės Eugenie vestuvėse.<br>„Scanpix“/AFP nuotr.
 Spalio savaitgalį, kai ketino pasirodyti Vilniuje, J.Carras su mylimąja K.Copping (kairėje) dalyvavo princesės Eugenie vestuvėse.<br>„Scanpix“/AFP nuotr.
 Komikas yra su pagyrimu baigęs socialinių ir politikos mokslų studijas.<br>„Scanpix“ / PA nuotr.
 Komikas yra su pagyrimu baigęs socialinių ir politikos mokslų studijas.<br>„Scanpix“ / PA nuotr.
 J.Carras yra suvaidinęs ir ne viename kino filme.<br>„Warner Bros.“ nuotr.
 J.Carras yra suvaidinęs ir ne viename kino filme.<br>„Warner Bros.“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 20, 2019, 10:04 PM

46-erių britas neabejotinai priklauso Europos komedijos žvaigždžių aukščiausiajai lygai.

Jis – populiarus televizijos laidų vedėjas, šiuo metu pasirodantis interneto giganto „Netflix“ kuriamame šou „The Fix“.

Jame su kolegomis J.Carras linksmai aptaria pasaulio problemas ir būdus joms spręsti – nuo ginklų kontrolės iki imigracijos ir priklausomybės nuo socialinių tinklų.

Itin sarkastišku humoro jausmu garsėjantis vyras yra vedęs daugybę apdovanojimų ceremonijų, televizijos žaidimų ir komedijos laidų, nuolat rodosi per televiziją, rengia pasaulines gastroles, kuriose nuo scenos linksmina publiką, ne kartą rinktas juokingiausiu britų komiku.

Jis toks populiarus, kad sykį kartu gastroliuoti ir apšildyti publiką jį net pakvietė JAV roko žvaigždės „The Killers“.

Tačiau jo pokštai patinka ne visiems, o asmeniniame gyvenime yra nutikę skandalų, kurie išprovokavo ir neigiamą tuomečio britų premjero reakciją – pasmerkimą.

Šaipytis gali iš bet ko

Pirmadienio vakarą J.Carras linksmins lietuvius – prieš trejus metus pasirodęs Nacionaliniame dramos teatre šįkart jis surengs šou Vilniaus „Siemens“ arenoje.

J.Carro filosofija – pasaulyje nėra dalykų, iš kurių negalima pasijuokti.

2009-aisiais jis sukėlė nemažą skandalą, kai mestelėjo juokelį apie olimpines žaidynes, kurioms tuo metu ruošėsi Londonas.

Jimmy leptelėjo, kad Didžioji Britanija turės labai stiprią paralimpinę komandą – mat netrūksta kareivių, kurie Irake ir Afganistane neteko galūnių.

Nemažai daliai visuomenės šis pokštas pasirodė per žiaurus, bet J.Carras už jį neatsiprašė ir ne viename interviu gynė savo poziciją. Tiesa, per jo pasirodymus dažnai skamba ne tik juokas, bet ir šūksniai, esą komikas perlenkė lazdą.

Į sceną žengęs J.Carras neretai pasirenka „auką“ iš publikos ir iš jos kelias minutes šaiposi, tiesa, ne visada subtiliai.

Jam nieko nereiškia mėtyti užuominas apie vieno ar kito žiūrovo lytinį gyvenimą ar figūrą.

Tiesa, galiausiai tokias tiradas jis baigia geraširdiškai.

Komiko, atrodo, visiškai neįmanoma priversti sutrikti. Įsivelti į diskusiją su rėkaujančiais žiūrovais – mėgstama Jimmy darbo dalis. Kartais tai pavirsta ginču, kurį komikas visada laimi – išsisukdamas net iš sudėtingiausios situacijos.

Scenoje jis nevengia keiksmažodžių ir labai pikantiškų temų. Papildomą komišką efektą sukuria tai, kad kostiumą ir liemenę dėvintis, tvarkingai susišukavęs komikas atrodo kaip tikras džentelmenas, pokštus laidantis visiškai rimtu veidu. Tarsi žmogus, iš kurio lūpų, jeigu nežinotum, kas jis toks, tikrai nesitikėtum nešvankybių.

Bėdos dėl mokesčių

Žaibiškai juokelius kuriančio brito talentu lietuviai įsitikino 2016-ųjų pavasarį. Tą dieną, kai jis atvyko į Vilnių, pareigūnai sulaikė politiką E.Masiulį, įtardami kyšio paėmimu.

Tą patį vakarą scenoje J.Carras jau skaldė juokelius apie „politiką, kuris jam padėjo sutvarkyti reikalus“, Darbo partiją ir jos tuomečius šūkius apie pabėgėlių stabdymą.

„Lietuva turi devynis imigrantus, bet gal jų būtų daugiau, jei labiau save reklamuotumėte“, – juokėsi Jimmy, kuris improvizacijų Lietuvos politikos tema turbūt nevengs ir šį sykį.

Vis dėlto labiausiai britų visuomenę J.Carras papiktino ne juokeliais, o 2012-aisiais garsiai nuskambėjusiu skandalu, kai paaiškėjo, kad jis vengė mokesčių honorarus gaudamas per lengvatinio apmokestinimo kompaniją.

Tuometis britų premjeras Davidas Cameronas viešai pasmerkė J.Carro elgesį.

Pastarasis atsiprašė, bet iki šiol pasirodymuose pasišaipo iš šio epizodo ir teigia, jog kalčiausios – įstatymų spragos.

Socialinių ir politikos mokslų studijas su pagyrimu baigęs komikas garsėja ir kaip viena daugiausia dirbančių žvaigždžių pramogų pasaulyje.

„Jis yra ir vienas geriausiai su publika dirbančių komikų pasaulyje – internete yra nemažai medžiagos, kur jis bendrauja su publika, improvizuoja ją kalbindamas.

Praėjusį kartą Vilniuje jis pasirodė du kartus per vieną vakarą, nes vieno pasirodymo nepakako, kad jį išvystų visi norintys.

Aš buvau abiejuose šou ir vien dėl to bendravimo su publika abu pasirodymai atrodė labai skirtingi“, – stebėjosi J.Carrą į Lietuvą pakvietęs komikas Paulius Ambrazevičius.

Planus sujaukė vestuvės

Neįprasta ir tai, kad žvaigždės statusą išsikovojęs komikas gali sau leisti iš šou rengėjų prašyti ko tik panorėjęs, bet to nedaro.

Pasirodymo rengėjų Lietuvoje paprašyta parūpinti tik persirengimo kambarį ir šešis buteliukus vandens. Nors pramogų pasaulio garsenybių reikalavimų sąrašai dažnai vos sutelpa į kelis puslapius.

Tiesa, iššūkių rengiant šį pasirodymą vis dėlto kilo.

„Renginys buvo planuotas spalio mėnesį, tačiau dėl susiklosčiusių aplinkybių reikėjo jį perkelti į sausį.

Kita vertus, gal tai net geresnis laikas – tamsu, niūru, norisi kažkaip tas dienas, kai temsta ketvirtą valandą popiet, nuskaidrinti ir pašviesinti“, – svarstė P.Ambrazevičius.

Kodėl J.Carras tada paprašė perkelti jo pasirodymą, liko paslaptis – buvo tik paaiškinta, kad tai padaryti reikia dėl asmeninių aplinkybių.

Bet yla tą patį spalio savaitgalį išlindo iš maišo, kai žiniasklaidoje pasklido nuotraukos iš karališkųjų vestuvių.

Tą dieną, kai J.Carras turėjo linksminti lietuvius, Vindzoro rūmų Šv.Jurgio koplyčioje už savo mylimojo, alkoholinių gėrimų versle dirbančio Jacko Brooksbanko, ištekėjo princesė Eugenie.

Karalienės Elizabeth II anūkė turi daugybę draugų pramogų pasaulyje, todėl tarp susirinkusiųjų pasveikinti buvo galima išvysti dainininką Jamesą Bluntą, Ellie Goulding, aktores Liv Tyler ir Demi Moore, modelius Kate Moss, Naomi Campbell, Carą Delevingne.

Taip pat – ir J.Carrą, kuris į karališkąsias vestuves atvyko su mylimąja, TV kanalo redaktore Karoline Copping. Su ja aktorius draugauja jau 18 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.