Po pedofilijos aukų išpažinties – Michaelo Jacksono artimųjų atsakas

Sandanso kino festivalyje praėjusią savaitę pristatytas dokumentinis filmas apie amerikiečių dainininką, šokėją ir dainų autorių  Michaelą Jacksoną – „Leaving Neverland“.

Michaelas Jacksonas.<br>Scanpix nuotr.
Michaelas Jacksonas.<br>Scanpix nuotr.
Michaelas Jacksonas.<br>Scanpix nuotr.
Michaelas Jacksonas.<br>Scanpix nuotr.
Michaelo Jacksono namais tapusi ranča „Neverland“.<br>Scanpix nuotr.
Michaelo Jacksono namais tapusi ranča „Neverland“.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-01-30 12:25, atnaujinta 2019-01-30 13:15

Keturių valandų trukmės juostoje anglų režisierius Danas Reedas kalbino ir pristatė dviejų vaikinų – Wade'o Robsono ir Jameso Safechucko – istorijas , kurie tikina, jog yra patyrę popkaraliumi vadinamo atlikėjo prievartą ir spaudimą.

Skandalinga juosta įžeidė ir išgąsdino prieš dešimtmetį į amžinybę iškeliavusio atlikėjo šeimos narius ir artimuosius - šie parašė oficialų kreipimąsi, kuriame juostą pavadino „viešu linčiavimu“.

Popžvaigždės artimieji priminė, jog M.Jacksonas kaltinamas pedofilija buvo dar būdamas gyvas.

Tyrimo tąkart ėmėsi ir policija – buvo kruopščiai apžiūrėta atlikėjo namais tapusi garsioji ranča „Neverland“, apklaustos tariamos aukos, bet įkalčiai nebuvo rasti. Dar vėliau teismas įtariamąjį išteisino.

Michaelas Jacksonas – mūsų brolis ir sūnus. Mes esame įsiutę, jog užsienio žiniasklaida, neturėdama nė mažiausių įrodymų, pasirinko patikėti dviem pripažintais melagiais, o ne šeimos ir draugų visame pasaulyje žodžiais, kurie leido laiką su Michaelu.

Daugelis iš jų yra buvę „Neverland“ ir žino jo legendinį gerumą ir dosnumą“, – rašoma artimųjų išplatintame laiške.

Laiško autoriai pareiškė, jog režisierius nesistengia imti interviu iš tų, kurie iš tikrųjų bendravo su atlikėju, o kalbėjo tik su aukomis laikomais dviem vaikinais ir jų šeimomis.

„Tiesa mūsų pusėje... Faktai nemeluoja – žmonės meluoja. Michaelas Jacksonas buvo ir visada bus nekaltas visu šimtu procentų“, – teigia artimieji.

Juostos režisierius D.Reedas jau spėjo sureaguoti į piktą laišką. Jis mano, jog atlikėjo šeima viso labo siekia apsaugoti savo pinigus.

Jo nuomone, giminaičiai gauna autorinius atsiskaitymus už iki šiolei grojamas M.Jacksono dainas, tad nenori, jog mirusio dainininko populiarumas sumažėtų.

D.Reedas taip pat aiškina, jog tyrime, kuris dabar tapo keturias valandas trunkančiu dokumentiniu filmu, jis niekuo nekaltina popkaraliaus - koncentruojasi į jo aukų išgyvenimus.

„Pats filmas pasakoja apie seksualinius nusikaltimus, o vėliau apie tai, kokias pasekmes tai paliko tolimesniame aukų gyvenime“, – paaiškino režisierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.