JAV režisierių gildijos apdovanotas Alfonso Cuaronas užtikrintai siekia „Oskarų“ šlovės

Alfonso Cuaronas šeštadienį už savo filmą „Roma“ gavo JAV režisierių gildijos (DGA) apdovanojimą ir tai yra aiškus požymis, kad meksikiečių kino kūrėjas taip pat gali būti pripažintas geriausiu režisieriumi per „Oskarų“ įteikimo ceremoniją po trijų savaičių.

Alfonso Cuaronas.<br>Scanpix nuotr.
Alfonso Cuaronas.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2019, 2:14 PM

„Roma“, pasakojanti asmeniškus A.Cuarono prisiminimus apie vaikystę 8-ojo dešimtmečio Meksike, yra nominuota 10 „Oskarų“, įskaitant geriausio režisieriaus kategoriją.

Prestižinį DGA apdovanojimą A.Cuaronui įteikė jo tėvynainis Guillermo del Toro, pernai pelnęs tą patį apdovanojimą už romantišką juostą „Vandens forma“.

A.Cuaronas, 2014 metais jau gavęs šį apdovanojimą už filmą „Gravitacija“, padėkojo Yalitzai Aparicio, Marinai de Tarivai ir kitiems „Romos“ aktoriams, kad padėjo juostoje pavaizduoti jo prisiminimus.

„Ačiū (filmą įkvėpusiai namų šeimininkei) Libo, mano motinai ir mano šaliai – tikrajai „Romos“ architektei“, – pridūrė jis.

A.Cuaronas įveikė savo kolegas Spike'ą Lee, Adamą Mckay, Peterį Farrelly ir Bradley Cooperį, kurie buvo nominuoti atitinkamai už filmus „BlacKkKlansman“, „Vice“, „Žalioji knyga“ (Green Book) ir „Taip gimė žvaigždė“ (A Star is Born).

A.Cuaronas yra antrasis režisierius, gavęs šį prizą už filmą užsienio kalba: 2000 metais jį pelnė taivanietis Angas Lee už juostą „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“ (Crouching Tiger, Hidden Dragon).

DGA pripažinimas laikomas savotišku „Oskarų“ lakmuso popierėliu. Pavyzdžiui, pernai DGA apdovanojimą gavęs G. del Toro pelnė „Oskarą“ ir geriausio režisieriaus, ir geriausio filmo kategorijose.

„Roma“ šeštadienį taip pat buvo pripažinta geriausia Lotynų Amerikos juosta per prestižiškiausių Ispanijos kino apdovanojimų „Goya“ įteikimo ceremoniją Sevilijoje.

Geriausio filmo „Goya“ atiteko Javiero Fessero „Čempionams“ („Campeones“) – Ispanijos sėkmingiausiai praėjusių metų juostai, o Rodrigo Sorogoyenas pelnė geriausio režisieriaus apdovanojimą už savo politinį trilerį „Karalystė“ (El Reino).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.