Režisieriui Christophe'ui Ruggia pareikšti kaltinimai dėl lytinio nusikaltimo prieš nepilnametę

Kino režisieriui Christophe'ui Ruggia ketvirtadienį buvo pareikšti kaltinimai dėl įtariamo lytinio priekabiavimo prie aktorės Adele Haenel, kai ji buvo nepilnametė, pranešė Paryžiaus prokurorai.

 C.Ruggia.<br> Scanpix nuotr.
 C.Ruggia.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2020, 8:01 PM

55 metų kino kūrėjas kaltinamas įvykdęs lytinį nusikaltimą prieš nepilnametę, „pasinaudojant turima įtaka aukai“, sakoma prokuratūros pranešime.

Ch. Ruggia buvo sulaikytas apklausai dviem dienoms.

A. Haenel, kuriai dabar 31 metai, lapkričio mėnesį oficialiai apkaltino Ch. Ruggia lytiškai priekabiavus prie jos, kai jai buvo 12–15 metų. Pirmą kartą apie šiuos kaltinimus aktorė buvo užsiminusi viename interviu.

A. Haenel tvirtina, kad režisierius keliskart nederamai ją lietė ir bučiavo per juostos „Velniūkščiai“ filmavimą ir po jo šio amžiaus 1-o dešimtmečio pradžioje.

Iš pradžių režisierius kategoriškai neigė priekabiavęs prie jos filmavimo aikštelėje 2002 metais, tačiau vėliau atsiprašė. Po to režisierius pareiškė, kad aktorė keršija, nes jis nedavė jai vaidmens kitame filme.

Šios aktorės pareikšti kaltinimai supurtė Prancūzijos kino industriją, lėčiau nei Holivudas reaguojančią į moterų teisių judėjimo „#MeToo“ bangą, atkreipusią dėmesį į seksualinį priekabiavimą.

A. Haenel sulaukė kai kurių prancūzų kino įžymybių, pavyzdžiui, aktorės Marion Cotillard, paramos. Pastaroji sveikino A. Haenel drąsą „nutraukti tylą“.

Kol vyksta tyrimas, Ch. Ruggia yra skirta teisminė priežiūra. Jam draudžiama susitikti su A. Haenel, sakė tyrimui artimas šaltinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.