Karjerą baigia aukštosios mados dizaineris Jeanas-Paulas Gaultier

Prancūzų dizaineris Jeanas-Paulis Gaultier penktadienį pranešė, kad kitas jo Paryžiaus aukštosios mados šou bus paskutinis.

Prancūzų dizaineris Jeanas-Paulis Gaultier paskelbė, kad artėjantis jo kolekcijos pristatymas jam bus paskutinis. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prancūzų dizaineris Jeanas-Paulis Gaultier paskelbė, kad artėjantis jo kolekcijos pristatymas jam bus paskutinis. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2020, 10:25 PM, atnaujinta Jan 17, 2020, 10:26 PM

Ekscentriškas mados kūrėjas paaiškino, kad pasitrauks trečiadienį po didelio vakarėlio, per kurį bus paminėta jo 50 metų trukusi karjera mados pasaulyje. Šis renginys įvyks po naujausios jo kolekcijos demonstravimo.

Jo prekės ženklą valdanti bendrovė informavo naujienų agentūrą AFP, kad jo aukštosios mados ir kvepalų verslas tęs savo veiklą, tačiau pats J.-P. Gaultier nebemodeliuos drabužių.

„Būkite tikri, kad aukštoji mada išliks su nauja koncepcija“, – sakė dizaineris, garsėjantis tuo, kad sukūrė popmuzikos žvaigždei Madonnai kūgio formos liemenėlę.

Apie savo sensacingą sprendimą J.-P. Gaultier paskelbė tipiškai komiška vaizdo žinute, nufilmuota, tarsi jis būtų telefonu davęs išskirtinį interviu reporteriui.

Atsigulęs ant gulto jis šnabždėjo: „Perduodu jums sensacingą naujieną: tai bus paskutinis mano aukštosios mados šou. Turite atvykti; negalite jo praleisti... Bet, bet, bet, užtikrinu jus, kad „Gaultier Paris“ gyvuos ir toliau; gyvuos ir aukštoji mada.“

„Turiu naują koncepciją. Apie ją ir visas paslaptėles papasakosiu vėliau. Laukite pratęsimo! Bučiuoju, bučiuoju“, – pridūrė jis.

67-erių J.-P. Gaultier 2015 metais liovėsi kurti gatavus drabužius ir ėmėsi aukštosios mados – rankų darbo drabužių, kuriuos gali sau leisti tik pasaulio turtingiausieji.

Dar pernai jis primygtinai tvirtino neketinąs padėti žirklių, nors ir reiškė nusivylimą dėl jam daryto gyvūnų teisių aktyvistų spaudimo nebenaudoti kailių.

J.-P. Gaultier paauglystėje buvo vunderkindas ir išgarsėjo 9-e dešimtmetyje, kai Paryžiaus mados scena buvo atsidūrusi savo giliausiame nuosmukyje. Dizaineriui taip pat pavyko lygiagrečiai susikurti karjerą televizijoje: jis dirbo vienu iš akiplėšiško televizijos šou „Eurotrash“ vedėjų.

2018 metais Paryžiaus teatre „Folies Bergere“ jis surengė savo kabareto spektaklį „Fashion Freak Show“, paremtą jo gyvenimo istorija.

J.-P. Gaultier prekės ženklą valdančios bendrovės atstovė AFP sakė, kad dizaineris vėliau sugrįš prie darbo, tačiau – kaip ir japonų veterano kūrėjo Kenzo Takados (Kendzo Takados) atveju – jį domina kitos sritys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.