Koronavirusas pasiglemžė žinomo britų reperio gyvybę: kilo komplikacijos

Nuo koronaviruso mirė nigeriečių kilmės britų reperis Ty, kuris buvo nominuotas prestižiniam muzikos apdovanojimui „Mercury Prize“, penktadienį paskelbė lėšų rinkimų kampanija, pradėta siekiant jį paremti.

Žvakė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žvakė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2020, 3:08 PM, atnaujinta May 8, 2020, 5:29 PM

Kitos žvaigždės, įskaitant Roots Manuvą, atidavė duoklę ketvirtadienį mirusiam 47 metų londoniečiui, kurio tikrasis vardas buvo Benas Chijioke.

Ty išleido savo debiutinį – pirmąjį iš penkių – albumą „Awkward“ 2001 metais. Kitas jo dainų rinkinys „Upward“ 2004 metais buvo nominuotas apdovanojimui „Mercury“.

Su Ty bendradarbiavęs Roots Manuva ketvirtadienį paskelbė tviteryje tokią žinutę: „Ilsėkis, mano broli. Buvai doras žmogus.“

Pasak britų didžėjaus Gilles'io Petersono (Žilio Pitersono), Ty „įnešė didžiulį įnašą į hiphopo ir šnekamosios kalbos raidą šioje šalyje“.

„Savitas dalykiškas balsas, kuris visuomet buvo aštrus, visuomet šmaikštus. Dabartinė reperių karta jam daug skolinga – jis buvo tikras pionierius. Tesiilsi jis ramybėje“, – tviteryje parašė G. Petersonas.

Apie nigeriečių šeimoje gimusio Ty mirtį buvo pranešta lėšų rinkimo puslapyje, sukurtame siekiant padėti jam įveikti ligą.

Velionio vadybininkas neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pateikti komentarų.

Lėšų rinkimo kampanijos organizatorė Diane Laidlaw pranešė, kad Ty dėl koronaviriusinės infekcijos COVID-19 komplikacijų buvo paguldytas į ligoninę, kur jam buvo sukelta dirbtinė koma.

Vėliau atlikėjas pabudo ir iš pažiūros jautėsi geriau, tačiau praėjusią savaitę jis ligoninėje susirgo plaučių uždegimu ir mirė gegužės 7 dieną.

„Šeima norėtų nuoširdžiai padėkoti visiems, kurie pagelbėjo ir reiškė susirūpinimą, kai jis buvo hospitalizuotas“, – parašė D. Laidlow.

„Tačiau dabar jai labiausiai rūpi privatumas, kad ji galėtų gedėti niekieno netrukdomi“, – pridūrė ji.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų