90-metis negąsdina: Clintas Eastwoodas džiaugiasi gyvenimu ir aštuoniais vaikais

Garsus amerikiečių aktorius ir filmų kūrėjas Clintas Eastwoodas (90 m.) gegužės 31-ąją įžengė į dešimtąją dešimtį.

Kaip moterų viliotojo C.Eastwoodo dienos galbūt ir praeityje, tačiau vaidindamas ir režisuodamas filmus pagreičio jis dar nelėtina.<br>lrytas.lt montažas.
Kaip moterų viliotojo C.Eastwoodo dienos galbūt ir praeityje, tačiau vaidindamas ir režisuodamas filmus pagreičio jis dar nelėtina.<br>lrytas.lt montažas.
Clintas Eastwoodas ir Christina Sandera.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Clintas Eastwoodas ir Christina Sandera.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Clintas Eastwoodas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Clintas Eastwoodas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Amerikietis Clintas Eastwoodas kaip filmų režisierius pasiekė daugiau nei kaip aktorius – pelnė penkias „Oskarų“ statulėles už kūrybinį darbą kitapus kino ekrano.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Amerikietis Clintas Eastwoodas kaip filmų režisierius pasiekė daugiau nei kaip aktorius – pelnė penkias „Oskarų“ statulėles už kūrybinį darbą kitapus kino ekrano.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-06-18 09:42

Holivudo legenda per daugiau nei šešis dešimtmečius trunkančią karjerą daužė širdis ekrane ir už jo ribų.

Dvi legendinio vesternų aktoriaus santuokas vis pertraukinėjo nesuskaičiuojami audringi meilės romanai.

Per tą laiką pasaulį išvydo aštuoni jo vaikai, susilaukti su šešiomis mylimosiomis.

Nemoka būti pensininkas

Kaip moterų viliotojo C.Eastwoodo dienos galbūt ir praeityje, tačiau vaidindamas ir režisuodamas filmus pagreičio jis dar nelėtina.

„Senėjimas gali būti linksmas, jei atsipalaiduoji ir tuo mėgaujiesi. Seniai būčiau išėjęs į pensiją, jei nebūčiau radęs įdomios veiklos“, – patikino aktorius ir režisierius.

Pastarąjį kartą kino ekrane žiūrovai C.Eastwoodą matė prieš dvejus metus jo paties režisuotoje kriminalinėje dramoje „Kurjeris“, kur jis įkūnijo garbaus amžiaus narkotikų kurjerį.

Tada jis tikino, kad tas filmas turbūt bus paskutinis.

Bet taip sakė ir apie daugybę kitų filmų. O likimas jam vis atsiunčia istoriją, kurios tiesiog negali atsisakyti. Jis tiesiog nemoka būti pensininkas.

Akivaizdu, nes praėjusiais metais pasirodė dar vienas C.Eastwoodo režisuotas filmas – tikrais faktais paremta drama apie terorizmą „Richard Jewell“, kuri netgi buvo nominuota „Oskarui“.

„Kai esi jaunas, elgiesi nutrūktgalviškai. Tada tampi konservatyvus. O po to vėl imi elgtis nerūpestingai. Kai tampi vyresnis, nebebijai abejoti“, – yra sakęs aktorius.

Vos nenuskendo vandenyne

Clintonas Eastwoodas jaunesnysis gimė Didžiosios depresijos – JAV kilusios ekonominės krizės metu San Fransiske.

Dėl to, kad jo tėvas niekaip negalėdavo surasti ilgalaikio darbo, šeimai nuolat reikėjo kraustytis iš vienos vietos į kitą.

Būdamas 21-erių C.Eastwoodas įstojo į armiją ir skrisdamas virš Ramiojo vandenyno nukritus lėktuvui vos nenuskendo.

Parplaukė tris mylias (beveik 5 kilometrus) iki kranto ir taip išsigelbėjo.

Vėliau Los Andžele studijuodamas verslo administravimą prisijungė prie aktorių grupės. Pirmąkart ekrane pasirodė 1955 metais suvaidinęs vesterne „Revenge of the Creature and Tarantula“.

Tačiau tai nebuvo tramplinas į kino pasaulį. Kai nesulaukė gerų pasiūlymų iš filmų kūrėjų po netikusio vaidmens 1985 metais filme „Ambush at Cimarron Pass“ jį buvo apėmusi depresija ir jis net norėjo mesti vaidybą.

„Galiausiai baigiantis šeštajam dešimtmečiui nusprendžiau kelti koją į televiziją. Ir šitas žingsnis pasiteisino“, – apie sunkią karjeros pradžią Holivude ne kartą pasakojo C.Eastwoodas.

Vaidmuo po vaidmens aktorių nuvedė prie 1971 metais jį išgarsinusios juostos „Purvinasis Haris“ ir po dvejų metų pasirodžiusio filmo tęsinio.

Graibstomu vesternų, trilerių aktoriumi, puikiai tinkančiu blogiukų vaidmenims, tapęs C.Eastwoodas tuo pat metu ėmėsi ir filmų režisūros ir pasiekė daugiau nei aktorius – pelnė penkias „Oskarų“ statulėles už kūrybinį darbą kitapus kino ekrano.

C.Eastwoodas ekrane dažniausiai įkūnija policininkus arba žudikus, šerifus arba kaubojus, kariškius arba šiaip blogiukus. Visi vaidmenys – panašaus tipažo vyro – nekalbus, kietakaktis, stiprus, tiesmukas, nerodantis beveik jokių emocijų.

Susilaukė aštuonių vaikų

Užtat asmeninis aktoriaus gyvenimas primena emocijų taifūną.

Nuo 1953 iki 1984 metų C.Eastwoodas oficialiai gyveno santuokoje su fotomodeliu Maggie Johnson (89 m.). Su ja susilaukė dviejų vaikų – dukters Alison (48 m.) ir sūnaus Kyle’o (52 m.).

Dar net nespėjęs išsiskirti su M.Johnson kino grandas glėbyje jau laikė aktorę Roxanne Tunis (90 m.) ir susilaukė dukters Kimber (55 m.).

Tačiau žmona atsitiktinai sužinojo, kad vyras seniai palaiko ryšius ir su aktore Sondra Locke (1944–2018), ir pora išsiskyrė.

Būdamas su S.Locke kino kūrėjas susilaukė ne vieno vaiko, bet ne su ja. Skrydžių palydovė Jacelyn Reeves jam pagimdė Scottą (34 m.) ir Kathryn (32 m.).

Vėliau penkerius metus jis turėjo romaną su aktore Frances Fisher (68 m.) – su ja susilaukė dukters Francescos (26 m.).

1996-aisiais C.Eastwoodas antrą kartą vedė.

Šį kart vedybiniais saitais susisiejo su Kalifornijos TV žinių kanalo KSBW žurnaliste Dina Rouz (54 m.). Jiems gimė dukra Morgan (23 m.).

Santuoka su žurnaliste oficialiai baigėsi 2014 metais.

Tačiau dar gyvendamas su Dina užmezgė romaną su perpus jaunesne kaimyne Erica Tomlinson-Fisher (49 m.).

„Sakoma, kad santuoka yra kilusi iš dangaus, bet juk iš ten pat kyla perkūnas su žaibu“, – yra sakęs C.Eastwoodas, kuris per karjerą sugebėjo uždirbti 340 milijonų eurų.

„Mėgavausi savo kelione iki šiol ir tikiuosi, kad ji ir toliau tokia bus. Ir dar ilgai. Aš esu laimingas šunsnukis“, – sakė C.Eastwoodas.

Nuo 2014 metų filmų kūrėjo asmeninis gyvenimas, regis, aprimo. Jis Kalifornijoje su buvusia restorano administratore Christina Sandera (56 m.) suka meilės lizdą name, kuriame anksčiau gyveno su antrąja žmona.

Aštuonių vaikų tėvo C.Eastwoodo motina paliko šį pasaulį 2006 metais sulaukusi 97-erių.

„Mano motina sakydavo, kad ateis laikas, kuriuo nebesimėgausi, jis bus tinkamiausias pasiduoti. Tai tiesa – juk galiausiai visi mirsime“, – prisimindamas motiną sakė filmų kūrėjas.

Parengė Vykintė BUDRYTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.