Mirė serialuose „Keršytojai“ ir „Sostų karai“ suvaidinusi aktorė Diana Rigg

Mirė pripažinimą pelniusi britų aktorė Diana Rigg, suvaidinusi televizijos serialuose „Keršytojai“ ir „Sostų karai“ , ketvirtadienį pranešė jos agentas. Jai buvo 82 metai.

 D.Rigg.<br> AP/Scanpix nuotr.
 D.Rigg.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2020, 7:43 PM

„Su didžiuliu liūdesiu pranešame, kad dama Diana Rigg šįryt ramiai mirė“, – pareiškime nurodė Simonas Beresfordas.

„Ji buvo namuose su savo šeima, kuri paprašė privatumo šiuo sunkiu metu“, – pridūrė jis ir pavadino moterį „teatro, kino ir televizijos ikona“.

Velionės dukra Rachael Stirling pranešė, kad jos motina mirė nuo vėžio, diagnozuoto kovo mėnesį.

D. Rigg „paskutinius savo mėnesius su džiaugsmu prisimindavo savo nepaprastą gyvenimą, kupiną meilės, juoko ir didelio pasididžiavimo savo profesija. Neapsakomai jos ilgėsiuosi“, – sakė R. Stirling.

7-e dešimtmetyje suvaidinusi slaptąją agentą Emą Pil seriale „Keršytojai“, D. Rigg tapo stiliaus ikona. Tame seriale ji pasirodė kartu su Patricku McNee, suvaidinusį jos kolegą Džoną Stidą.

Abudu buvo nepriekaištingai apsirengę agentai, kurie grumdavosi su piktadariais ir keisdavosi šmaikščiomis pastabomis. „Keršytojų“ humoru pagardinti nuotykiai ilgam laikui paliko pėdsaką popkultūroje.

D. Rigg taip pat atliko vaidmenį 1967-ųjų trileryje apie Džeimsą Bondą „Jos Didenybės slaptojoje tarnyboje“. Ji suvaidino vienintelę moterį, ištekėjusią už agento 007.

Vėlesniame gyvenimo etape ji suvaidino ledi Oleną Tairel „Sostų karuose“ ir Bakliu hercogienę seriale „Viktorija“, taip pat pasirodė drauge su savo dukra britų situacijų komedijoje „Detectorists“.

D. Rigg 7-e dešimtmetyje keletą metų buvo teatro bendrovės „Royal Shakespeare Company“ narė. Tuomet ji derino darbą ekrane su pripažinimo sulaukusia veikla scenoje: Londone įsikūrusiame Nacionaliniame teatre ji vaidino spektakliuose, pastatytuose pagal tokias pjeses kaip Bertolto Brechto „Motušė Kuraž ir jos vaikai“ ir Tomo Stoppardo „Šuolininkai“.

Atiduodamas duoklę velionei, T. Stoppardas sakė, kad D. Rigg buvo „gražiausia moteris salėje, nors ir buvo, kaip tuomet buvo sakoma, prityrusi trupės narė“.

„Ji eidavo į darbą pasiraitojusi rankoves ir visiems šypsodamasi. Jos talentas švytėjo“, – pridūrė dramaturgas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.