Paaiškėjo: princas Williamas nuslėpė, kad balandį buvo užsikrėtęs koronavirusu

Princas Williamas, antras asmuo eilėje į Jungtinės Karalystės sostą, balandį užsikrėtė naujuoju koronavirusu, tačiau laikė tai paslaptyje, pirmadienį pranešė žiniasklaida.

 Reuters/ Scanpix nuotr.
 Reuters/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2020, 1:18 PM, atnaujinta Nov 2, 2020, 1:25 PM

Pasak laikraščio „The Sun“, 38 metų Kembridžo kunigaikščiui koronavirusinė infekcija buvo diagnozuota netrukus po to, kai jo tėvas, sosto įpėdinis princas Charlesas kovo pabaigoje paskelbė užsikrėtęs koronavirusu.

Visgi princas Williamas nepranešė, kad jis pats irgi užsikrėtė, „nes nenorėjo sukelti nerimo tautai“, rašo laikraštis.

Britų visuomeninis transliuotojas BBC, remdamasis šaltiniu karališkuosiuose rūmuose, taip pat informavo, kad Kembridžo kunigaikštis buvo užsikrėtęs koronavirusu.

Naujienų agentūrai AFP susisiekus su Kensingtono rūmais, jie šios informacijos nepatvirtino, tačiau ir nepaneigė.

„Vyksta svarbūs dalykai, ir aš nenorėjau nieko jaudinti“, – „The Sun“ citavo princo žodžius, pasakytus vieno renginio svečiui.

Anot laikraščio, Williamas pridūrė norįs, kad viskas vyktų „įprastai“.

Princu pasirūpino rūmų daktarai. Jis izoliavosi šeimos namuose Norfolke, Rytų Anglijoje, ir tęsė darbus telefonu bei vaizdo ryšiu, rašo „The Sun“.

Laikraštis, remdamasis neįvardytu šaltiniu, pranešė, kad „virusas labai smarkiai smogė Williamui“.

„Vienu metu jam buvo labai sunku kvėpuoti, taigi, suprantama, visi aplinkiniai buvo labai išsigandę“, – sakė laikraščiui šaltinis.

Kovo 25 dieną princas Charlesas izoliavosi, paskelbęs, kad jam pasireiškė lengvi COVID-19, Jungtinėje Karalystėje jau nusinešusios beveik 47 tūkst. gyvybių, simptomai.

Po dviejų dienų koronavirusinė infekcija buvo diagnozuota ir ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui. Jam teko tris naktis praleisti intensyviosios terapijos skyriuje.

Balandžio 17 dieną Williamas atskleidė, jog labai nerimauja dėl savo tėvo, taip pat močiutės karalienės Elizabeth II ir senelio princo Philipo sveikatos.

„Darome viską, kad juos nuo to izoliuotume ir apsaugotume, tačiau mane tai neramina“, – sakė jis BBC.

94 metų monarchė ir 99 metų Edinburgo kunigaikštis dėl savo garbaus amžiaus ir didesnės rizikos saugumo sumetimais izoliavosi į vakarus nuo Londono esančioje Vindzoro pilyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.