Už sukčiavimą nuteista aktorė Lori Loughlin paleista iš kalėjimo

Amerikiečių aktorė Lori Loughlin pirmadienį buvo paleista iš kalėjimo, atlikusi dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, skirtą už dalyvavimą schemoje, kai vaikai iš turtingų šeimų buvo įtaisomi į prestižinius universitetus, pranešė pareigūnai.

Lori Loughlin.<br>Joseph Prezioso / AFP/Scanpix nuotr.
Lori Loughlin.<br>Joseph Prezioso / AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2020, 12:45 PM

56 metų aktorė, išgarsėjusi dėl dalykiškos tetos Bekės vaidmens 9-o ir 10-o dešimtmečio komiškame televizijos seriale „Pilna troba“ (Full House), spalio 30 dieną prisistatė į negriežto režimo federalinį kalėjimą Dubline, esančiame maždaug už 50 km į rytus nuo San Fransisko.

Serialo „Nusivylusios namų šeimininkės“ (Desperate Housewives) žvaigždė Felicity Huffman, už dalyvavimą minėtoje schemoje nuteista kalėti dvi savaites, pernai spalį buvo paleista iš to paties kalėjimo, kur išbuvo 11 dienų.

L.Loughlin ir jos vyras mados dizaineris Mossimo Giannulli buvo tarp maždaug 50 žmonių, kuriems pareikšti kaltinimų dėl plataus masto sukčiavimo.

Aktorė ir jos sutuoktinis pripažino savo kaltę federaliniame teisme ir rugpjūtį buvo nuteisti kalėti.

Pora prisipažino sumokėjusi 500 tūkst. dolerių, kad dvi jų dukros būtų priimtos į Pietų Kalifornijos universiteto irklavimo komandą, nors nė viena iš jų šiuo sportu neužsiminėjo.

Dvejiems metams lygtinai į laisvę paleistai L.Loughlin teismas taip pat nurodė sumokėti 150 tūkst. dolerių (120 tūkst. eurų) baudą ir atlikti 100 val. viešųjų darbų.

57 metų M.Giannulli, anot prokurorų, aktyviau prisidėjo prie schemos negu jo žmona, todėl sulaukė griežtesnės bausmės: jis buvo nuteistas kalėti penkis mėnesius, sumokėti 250 tūkst. dolerių (200 tūkst. eurų) baudą ir atlikti 250 val. viešųjų darbų.

Dizaineris pradėjo atlikti bausmę lapkričio 19 dieną Lompoko kalėjime, įsikūrusiame netoli Santa Barbaros Kalifornijoje.

Sukčiavimo tinko vadeiva Williamas Singeris, pareigūnų teigimu, davęs maždaug 25 mln. dolerių (20 mln. eurų) kyšių universitetų treneriams ir administratoriams, prisipažino esąs kaltas. Šiuo metu W. Singeris laukia nuosprendžio; jis turi būti paskelbtas kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.