Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas M. bin Salmanas atsidūrė medikų rankose

Saudo Arabijos sosto įpėdiniui Mohammedui bin Salmanui, daugelio laikomam karalystės de facto valdytoju, sėkmingai atlikta apendicito operacija, trečiadienį vėlai vakare pranešė valstybinė žiniasklaida.

Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas.<br>„Scanpix: nuotr.
Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas.<br>„Scanpix: nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2021, 10:36 AM

35 metų princui trečiadienį ryte Karaliaus Faisalo ligoninėje Rijade sėkmingai atlikta laparoskopinė apendicito operacija, informavo oficialioji naujienų agentūra SPA.

Agentūra socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip princas su palyda išeina iš ligoninės ir sėdasi į laukiančio automobilio priekinę keleivio sėdynę.

Princas inicijavo beprecedentę ultrakonservatyvios Saudo Arabijos socialinę ir ekonominę transformaciją. Tačiau liberalizavimo kampaniją aptemdė susidorojimas su kritikais, tarp kurių esama iškilių dvasininkų, aktyvistų ir karališkosios šeimos narių.

M. bin Salmanas sulaukė griežto tarptautinio pasmerkimo po Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggi nužudymo 2018 metų spalį.

JAV dienraščio „The Washington Post“ skiltininkas, kadaise laikytas karališkosios šeimos aplinkos žmogumi, tačiau vėliau tapęs Rijado kritiku, buvo nužudytas Saudo Arabijos konsulate Stambule, o jo kūnas – sukapotas.

Artimiausiu metu turėtų būti paskelbta JAV žvalgybos ataskaita, kurioje, kaip pranešama, esama išvados, kad sosto įpėdinis davė nurodymą nužudyti J. Khashoggi.

Baltieji rūmai informavo, kad prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) per pirmąjį savo telefoninį pokalbį su Saudo Arabijos lyderiais kalbėsi su karaliumi Salmanu, o ne sosto įpėdiniu. Anot Baltųjų rūmų, šis pokalbis turėtų įvykti „greitu metu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.