Mirė rusų kino režisierius, „Oskaro“ laureatas V. Menšovas

Eidamas 82 metus nuo pandeminio koronaviruso mirė sovietų ir rusų kino režisierius, „Oskaro“ laureatas Vladimiras Menšovas, pirmadienį pranešė kino koncernas „Mosfilm“.

Mirė rusų kino režisierius, „Oskaro“ laureatas V. Menšovas.<br> Scanoix/IT nuotr.
Mirė rusų kino režisierius, „Oskaro“ laureatas V. Menšovas.<br> Scanoix/IT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-05 12:41, atnaujinta 2021-07-05 12:43

„Kino koncernas „Mosfilm“ ir Vladimiro Menšovo šeima su liūdesiu praneša, kad šiandien Vladimiras Valentinovičius išėjo iš gyvenimo.

Iškilus sovietų ir rusų kino režisierius, aktorius, scenaristas, prodiuseris, „Mosfilm“ valdybos narys mirė nuo koronavirusinės infekcijos pasekmių, eidamas 82 metus“, – sakoma pranešime.

Sovietų Sąjungos valstybinės premijos laureatas, liaudies artistas V. Menšovas labiausiai išgarsėjo kaip režisierius. 1980 metais jis gavo geriausio filmo užsienio kalba „Oskarą“ už juostą „Maskva netiki ašaromis“ (Moskva slezam ne verit).

Tarp kitų garsių jo filmų, kuriuose lyriškai pasakojama apie paprastų žmonių gyvenimus, yra 1974-ųjų „Išdaiga“ (Rozygryš), 1984-ųjų „Meilė ir balandžiai“ (Liubov i golubi), 1995-ųjų „Širli-Myrli“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.