Naujasis komikso Supermenas – biseksualus

Supermenas įsimylėjo reporterę, o dabar tai nutiko jo sūnui – tik šįkart superherojaus meilė yra ne reporterė, o reporteris, vardu Džėjus.

 Iš tėvo titulą paveldėjusiam komikso herojui 17-mečiui Kentui patinka ir vyrai, ir moterys.
 Iš tėvo titulą paveldėjusiam komikso herojui 17-mečiui Kentui patinka ir vyrai, ir moterys.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2021, 4:23 PM, atnaujinta Oct 12, 2021, 6:14 PM

Komiksų leidykla „DC Comics“ pirmadienį paskelbė, kad naujasis Supermenas – Klarko Kento ir Luis Lein sūnus – užmegs romantiškus santykius su vienu draugu.

Džonas Kentas ir pradedantysis žurnalistas Džėjus Nakamura susidraugauja rugpjūtį išleistoje istorijoje. Komikse, kuris bus išleistas kitą mėnesį, jiedu pasibučiuos, paskelbė leidėjai. Pasak jų, Džonas Kentas yra biseksualus.

„Po scenos, kai Supermenas protiškai ir fiziškai pervargsta nuo bandymų išgelbėti visus, ką tik gali, Džėjus rūpinasi Žmogumi iš plieno“, – sakoma „DC Comics“ pranešime.

Ši istorija bus papasakota serijos „Superman: Son of Kal-El“ penktojoje dalyje, pasirodysiančioje prekyboje lapkričio 9 dieną, sakoma leidėjų pranešime spaudai, pavadintame „Džonas Kentas atranda savo tapatybę“.

„Šiandien daugiau žmonių gali įžvelgti save galingiausiame komiksų superherojuje“, – sakė seriją kuriantis Tomas Tayloras.

Gerbėjai socialiniuose džiaugėsi šia žinia.

„Šios naujienos apie Supermeną džiugina mano queer širdį, žinant apie būsimą teigiamą poveikį daugybei jaunuolių šiandien ir ateityje“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė aktorius Anthony Rappas.

Garsiausio Amerikos superherojaus „atsiskleidimas“ įvyko tokiu metu, kai vis daugiau komiksų pradeda atspindėti įvairovę.

Kovo mėnesį „Marvel Comics“ paskelbė apie pirmą savo Kapitoną Ameriką gėjų, o „Akvameno“ (Aquaman) serijoje šią vasarą atsirado juodaodis superherojus gėjus.

Rugpjūtį kaip biseksualus pasirodė ir naujausias Robinas iš komiksų apie Betmeną.

Nors naujasis Supermenas nėra pirmasis komiksų LGBTQ veikėjas, jis turbūt yra garsiausias iš jų.

„Šiais laikais gyvename ne taip uždarai. Tai absoliutus gėris“, – sakė Oregono universiteto komiksų ir animacijos studijų vadovas Benas Saundersas.

„Viena pasekmių galbūt ta, kad pagrindinės srovės kultūra perėmė dalyką, dalies žmonių žinotą labai seniai: superherojai visuomet būdavo, bet jau potencialiai, truputį keisti (angl. queer)“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis.

„DC Comics“ pranešimas pasirodė Nacionalinę atsiskleidimo dieną, skirtą LGBTQ. JAV prezidentas Joe Bidenas ta proga paskelbė pareiškimą, kad jo administracija yra įsipareigojusi kovoti už LGBTQ teises.

Serijoje „Son of Kal-El“ naujasis Supermenas jau pasirodė kaip kitoks nei jo tėvas superherojus. Jam svarbūs su visuomeninio teisingumo sritimi susiję klausimai kaip kova su klimato kaitos lemiamais miškų gaisrais ir protestas prieš pabėgėlių deportavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.