Prabilo Aleco Baldwino peršautas režisierius

Praėjusią savaitę JAV aktorius Alecas Baldwinas (63 m.) rekvizito ginklu netyčia nušovė kinematografę Halyną Hutchins (42 m.) ir sužeidė Naujojoje Meksikoje sukamo filmo režisierių Joelį Souzą (48 m.). Nors iš pradžių buvo teigiama, kad režisieriaus būklė labai sunki, vis tik jis, panašu, atsigauna ir policijai pateikė parodymus.

Alecas Baldwinas.<br>LR koliažas.
Alecas Baldwinas.<br>LR koliažas.
Alecas Baldwinas.<br>123rf nuotr.
Alecas Baldwinas.<br>123rf nuotr.
Alecas Baldwinas.<br>Scanpix/AP nuotr.
Alecas Baldwinas.<br>Scanpix/AP nuotr.
Alecas Baldwinas.<br>AP/ Scanpix nuotr.
Alecas Baldwinas.<br>AP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-10-25 14:11, atnaujinta 2021-10-25 18:13

Filmo „Rust“ režisierius buvo pašautas į petį. Jis policijai pasakojo, kad A.Baldwinas sėdejo ant suoliuko prie bažnyčios ir treniravosi su ginklu. Aktorius turėjo išsitraukti ginklą iš dėklo, esančio priešingoje pusėje nei ranka, su kuria jį traukia. J.Soulzas stovėjo H.Hutchins už nugaros kai išgirdo šūvį.

Tyrėjai apklausė ir operatorių Reidą Russellą, kuris stovėjo šalia J.Souzo ir H.Hutchins. Anot jo, H.Hutchins šaukė, kad nejaučia kojų, kai gulėjo kraujuodama ant žemės.

Tiek J.Souzas, tiek R.Russellas pripažino, kad tą dieną filmavimo komandoje vyko nesutarimai dėl apmokėjimo ir apgyvendinimo. Dėl darbuotojų nesutarimų, tą dieną buvo dirbama tik su viena kamera ir incidentas nebuvo nufilmuotas.

J.Souzas tyrėjui taip pat patvirtino, kad filmavimo aikštelėje girdėjo terminą „šaltasis ginklas“, reiškiantį, kad šaunamasis ginklas turėjo būti tuščias.

Režisieriaus teigimu ginklus tvarkė ir prižiūrėjo trys žmonės. Jis buvo tikras, kad tikrų šovinių filmavimo aikštelėje nėra.

Anksčiau buvo pranešta, kad ginklą aktoriui padavė režisieriaus pavaduotojas Dave'as Hallsas, sušukęs „šaltasis ginklas“. Teigiama, kad D.Hallsas nežinojo, kad ginkle yra tikrų šovinių.

Tačiau D.Hallso kolegos CNN išdavė, jog šis nusiskundimų dėl savo elgesio buvo sulaukęs jau seniau. Režisieriaus pavaduotojas buvo kaltinamas saugumo protokolų, susijusių su ginklų ir pirotechnikos naudojimu, nepaisymu bei nepriimtinu seksualiniu elgesiu darbe. Anot pirotechnikės Maggie Goll, prieš dvejus metus filmuojant serialą „Into the Dark“ D.Hallsas galimai atsisakė rengti susitikimus, kuriuose būtų aptariami saugumo klausimai ir, nepaisydamas protokolo, komandai nuolat nepranešdavo apie filmavimo aikštelėje esantį ginklą.

Nušautoji H.Hutchins turėjo vyrą ir devynmetį sūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.