Italija neteko gastronomijos žvaigždės: mirė „tiramisu tėvu“ vadintas restoranų savininkas Ado Campeole

Garsus italų restoranų savininkas Ado Campeole, vadintas visame pasaulyje mėgstamo deserto tiramisu „tėvu“, mirė praeitą savaitgalį, būdamas 93-ejų, paskelbė šiaurinio Veneto regiono gubernatorius.

imago images/Eibner Europa/Scanpix nuotr.
imago images/Eibner Europa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2021, 5:27 PM

A.Campeoliui priklausė restoranas „Le Beccherie“ Trevizo mieste, kuriame 8-ajame dešimtmetyje pirmą kartą pasiūlytas skanėstas iš kavoje išmirkytų sausainių ir maskarponės sūrio.

Desertas, kuris, remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, atsirado dėl A.Campeolio žmonos ir jo vyriausiojo virėjo padarytos klaidos, greitai išpopuliarėjo ir mūsų dienomis yra laikomas klasikiniu itališkos virtuvės patiekalu, mėgstamu smaližių visame pasaulyje.

„Mirus 93 metų Ado Campeoliui Trevizas neteko dar vienos savo gastronomijos žvaigždės“, – šeštadienį „Facebook“ paskyroje parašė Veneto regiono gubernatorius Luca Zaia.

„Būtent jo restorane, dėl jo intuicijos ir žmonos vaizduotės, gimė tiramisu – vienas garsiausių desertų pasaulyje“, – parašė gubernatorius.

Klasikinis tiramisu gaminamas espreso kavoje išmirkytus sausainius sluoksniuojant su maskarpone ir užberiant kakavos milteliais.

Iki šiol sukurta esama daugybė šio skanėsto atmainų – nuo tiramisu su vaisiais iki deserto su žemės riešutų sviestu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.